Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора
Здавейте Very Happy
Ето още еда рецепта от мен. Дано ви хареса Praynig


3 яйца и 3 кафени чашки захар се разбиват на огън. В друг съд се разбиват 150гр. масло, 2суп.лъжици какао и 2 ванилий.  Това се смесва с яйцата.  Натрошавт се един пакет бискжити и се поръсват с една кафена чашка прясно мляко. Смесват се с крема, прибавят се нарязани орехи. Всичко това се завива  в  стреч фолио  и се замразява.

П.С.
имайте един резервен пакет бисквити
кафената ми чашка е приблизително 100мл.

« Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 15:39 от fani_73 »
Цитирай


Мнения: 8 604
Балсуджукът се прави по друг начин, а горното си е сладък салам.

Ето една рецепта:

орехови ядки 250 г (2 ч.ч.)
захар 200 г (1 ч.ч.)
гроздова шира  1 л   
картофено нишесте 50 г (5 с.л.)

1. Ореховите ядки се разчупват на половинки и се нанизват на конец, на гъсто една до друга;
2. Нишестето се размива в малко студена вода и се прибавя заедно със захарта към гроздовата шира;
3. Сместа се вари до сгъстяване, като се разбърква непрекъснато;
4. Нанизът с ореховите ядки се потапя в сместа, охлажда се, отново се потапя и т.н., докато стане "суджук" с дебелина 3-4 см ( ");
5. Поръсва се с пудра захар и се окачва да съхне на проветриво място;
6. Съхранява се в кутии и се консумира на резенчета.

Баба ми го правеше точно в този сезон, преди да загорчи виното и беше вкусно нещо. Или поне в детските ми години ми се струваше такова.
Цитирай


Мнения: 2 061
Знам го да, не слагам яйца иначе е оригинално  Hug
обаче го знам като "салам"

а балсуджук буквално означава суджук с мед Very Happy
Цитирай
Балсуджукът се прави по друг начин, а горното си е сладък салам.

Ето една рецепта:

орехови ядки 250 г (2 ч.ч.)
захар 200 г (1 ч.ч.)
гроздова шира  1 л   
картофено нишесте 50 г (5 с.л.)

1. Ореховите ядки се разчупват на половинки и се нанизват на конец, на гъсто една до друга;
2. Нишестето се размива в малко студена вода и се прибавя заедно със захарта към гроздовата шира;
3. Сместа се вари до сгъстяване, като се разбърква непрекъснато;
4. Нанизът с ореховите ядки се потапя в сместа, охлажда се, отново се потапя и т.н., докато стане "суджук" с дебелина 3-4 см ( ");
5. Поръсва се с пудра захар и се окачва да съхне на проветриво място;
6. Съхранява се в кутии и се консумира на резенчета.

Баба ми го правеше точно в този сезон, преди да загорчи виното и беше вкусно нещо. Или поне в детските ми години ми се струваше такова.


 Embarassed Грешката е моя. Моля да ме извините
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
яла съм подобно на написаното от лабрекс.

една грузинка го донесе. беше много вкусно и приличаше точно на суджук. но не каза как го правят.
имаше малко вкус на локум. иначе си беше с орехите на конец.

много вкусно Party
Цитирай


Мнения: 2 083
Рецептата на Фани ми харесва.Аз съм го правила сладкия салам по разни рецепти,ама по тази не.Ще го пробвам,това е доста вкусно нещо Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 393
Едно време баща ми ми правеше, много го обичах  Hug, не помня точната рецепта, ама съм сигурна че имаше локум вътре.Ще пробвам някоя от предложените тук рецепти   bouquet
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091


Какво означава това?  Shocked
Цитирай


Мнения: 8 604

И аз се чудех, що Kalina29 на доста теми го е сложила и нито дума......... newsm78
Цитирай


Мнения: 2 061

И аз се чудех, що Kalina29 на доста теми го е сложила и нито дума......... newsm78

малко офф но и аз се чудих защо и погледнах последните публикации и видях , че търси увеличение на пощенската кутия
 Naughty
Цитирай


Мнения: 8 604

И аз се чудех, що Kalina29 на доста теми го е сложила и нито дума......... newsm78

малко офф но и аз се чудих защо и погледнах последните публикации и видях , че търси увеличение на пощенската кутия

Naughty

Още един off и спирам - на Калина29 от 27 постинга 20 са  Smile.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951

И аз се чудех, що Kalina29 на доста теми го е сложила и нито дума......... newsm78

малко офф но и аз се чудих защо и погледнах последните публикации и видях , че търси увеличение на пощенската кутия

Naughty

Още един off и спирам - на Калина29 от 27 постинга 20 са  Smile.


И аз се чудех същото в съседната тема  ooooh! Това не е ли нарушение на правилата?
Цитирай


Мнения: 161
Фани, във фризера ли го замразяваш бе човек или имаш предвид че го поставяш да се охлади в хладилника ?
Моята баба слагаше и натрошени целувки. Ммм, вкусно.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Фани, във фризера ли го замразяваш бе човек или имаш предвид че го поставяш да се охлади в хладилника ?
Моята баба слагаше и натрошени целувки. Ммм, вкусно.

Аз го слагам в хладилника, но предполагам че може да се сложи и във фризера за малко, ако много бърза човек.
Цитирай
Фани, във фризера ли го замразяваш бе човек или имаш предвид че го поставяш да се охлади в хладилника ?
Моята баба слагаше и натрошени целувки. Ммм, вкусно.



обикновено го слагам във фризера, а и така издържа по-далго време(ако сам направила повечко Very Happy)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора