Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Може ли някой да ми каже какви са референтните стойности на антителата,защото не са написани в моите изследвания? newsm78
Цитирай


Мнения: 207
различни са ,лабораториите работят с различни референтни стойности
Цитирай
Да,но нали все пак не може да има много големи разлики между различните лаборатории,така че приблизително поне горе-долу да разбера за какво става въпрос.
Цитирай

MA

Мнения: 820
Аз имам правени в две различни лаборатории
в едната ТАТ е 0-115
              МАТ е 0-33

в другата ТАТ е 0,00 - 12,0
                МАТ е 0,00 - 34,00

Най добре попитай в лабораторията, що за резултат са ти дали без референтни стойности??
Цитирай

На остров

Мнения: 8 525
На мен днес ми дигностицираха Хашимото, утре сутрин ще ми правят глюкозна проба или нещо такова + хормоните и липиден профил..Още  не знам, кое кога и как ще се случи..доктора каза че след като види всички изследвания ще назначи лечение..тепърва трябва да се информирам за всичко.
Цитирай


Мнения: 207
В Бодимед ,когато ги правех бяха
ТАТ  354,6 при норма от 0 до 115
МАТ 47,86 при норма от 0 до 34
Във моят град стойностите за ТАТ са под 1-10
                                                  МАТ са  под 1-100
Цитирай
Записвам се и аз в тая тема.Преди половин година ми го откриха.Преди повече от 20г/в 5 клас бях/ ми откриха хиперфункция на щитовидната жлеза.Оперираха ме  едва 7г. по-късно.След което 10-ина години си бях  перфектно.Но  имах доста  проблеми и разни гадости  изживях, та сега хипер станало хипофункция на жлезата.И аз не съм много наясно.След операцията се постарах  да забравя всичко свързано с болестта, че толкова добре се чувствах и мислех, че ще е завинаги така.Но не би.
На моите изследвания пише следното:

TSH..........11.5mIU/ml  ,а нормата е 0.27-4.2mk E/ml

FT4...........9.14 pmo l/l   , а нормата е 12-22 pmo l/l

A-TPO.......>600.0 IU/ml  ,а нормално е 0-34 E/ml

Лечението- 1 таблетка EUTIROX 25. Ефекта, кой да ти каже.Аз поне не го усещам.

На мен всичко това не ми говори абсолютно нищо.А какви са тия ТАТ, МАТ изследвания Embarassed???
Цитирай

MA

Мнения: 820
ТАТ и МАТ са антитела, който организма изгражда срещу собствената щитовидна жлеза и постепенно нарушава функцията и. Дефакто това е автоимунно заболяване.
Това последното което си написала (A-TPO) е всъщност МАТ
Бих те посъветвала да си намериш добър ендокринолог.
Цитирай


Мнения: 911
Записвам се със същата диагноzа и с молбата zа препоръка на добър ендокринолог в София, както и zа лаборатория, която zнае zа какво е Хашимото.
Може ли да ви попитам с каква терапия сте вие, момичета?
Цитирай
И аз съм със съмнение за тази болест.Бихте ли ми казали цял живот ли се пият лекарства или има излекуване,защото получавам противоречиви отговори.Благодаря на всички!
Цитирай


Мнения: 207
Аз съм с Хашимото,ходих в София при проф. Захариева,но останах разочарована.Тя преглежда в Бодимед на часно,взеха ми парите и прегледа трая точно 6 мин.,взеха ми кръв за хормони в 15,00ч. при условие ,че бях обядвала и пила кафе,тези които са с такова заболяване ще видят че това хич не е правилно ,но както и да е.
Ако искаш отиди в Болницата по ендокринология срещу министерство на земеделиетов София,там може да минеш и с направление.
Ходих при проф.Лозанов ,но той все ми предлага операция,но как да се оперирам,като на тоя етап нямам никакви оплаквания ,железата е спокойна ,само антителата са много увеличени....сега съм на диспансер при лекарка от моя град която 5 г. е работила в ВМА и съм много доволна,Сега пия само Селен за антителата ,пропицила го спрях...Болеста е такава ,че има периоди на лечение и после на ремисия,ето аз сега съм в ремисия и не пия лекарства..
Цитирай


Мнения: 207
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=187931.0;topicseen
ето ти един линк със същата тематика
Цитирай
мерси !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.