Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Ето още една любима рецепта на нашето семейство

1 ч.чаша вода
3/4 ч.чаша олио
1ч.чаша бршно
4-5 яйца

За крема:

1л. пясно мляко
1ч.чаша захар
4 яйца
4 суп.л. брашно
кората на един лимон
2-3 ванилий

Водата и олиото се слагат да кипнат. В тази смес се поставя брашното като се бърка непрекъснато докато се сгъсти (свалено от огъня). Постепенно се сагат яйцата едно по едно докато се получи гъсто гладко тесто. В намазана с олио тава се поставя от тестото с чаена лъжица и се пече в умерена фурна. След като изстинат се разделят на две и се пълят с крема.
 Крема - прясното мляко се слага да кипне заедно със захарта. Яйцата, брашното, ванилийте се разбъркват добре и когато млякото е кипнало се прибавя като непрекъснато се бърка докато се сгъсти.

 
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
МОМЕНТАЛИЧЕСКИ си я вкарвам в готварската книга тази рецепта. Имам заведение и един от сладкарите беше правил такива еклери. Така и не записах рецептата та до ден-днешен ме е яд.
   БЛАГОДАРЯ ТИ!
Цитирай

София

Мнения: 399
Аз съм голям любител на еклерите, пък и не ме мързи да ги правя.
Преди малко писах в друга тема за крема на д-р Йоткер без варене. Мисля, че ще е много подходящ и за еклерите. Скоро ще ги пробвам с този крем. Но ще прибавя и малко разбита сладка сметана. Крема е фин и еклерите ще станат много изискани.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 966
мерси за рецептата ще се пробва  Peace
Цитирай

София

Мнения: 20 057
Аз ги пълня със сладолед и ги потапям в шоколад- това като разновидност. Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.