Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 1 апр. 2005, 12:17 ч.
  • Преглеждания  1 302  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 883
Кашкавалките се правят бързо и лесно, стават хрупкави като крекери и са страшно мезе за бира.
Продукти:
300 гр. брашно
200 гр. кашкавал
60 гр. масло (олио, мас)
2 с.л. сметана (може и кисело мляко)
1 яйце
сусам
Кашкавалът се настъргва на ситно, омекналото масло се нарязва на кубчета, прибавят се сметаната, брашното и по-голямата част от сусама и се омесва меко тесто. Ако има нужда се прибавя малко брашно, докато се получи тестото. Оформя се като топка, увива се с опаковачно фолио (найлонов плик) и се слага в хладилника за 30 мин. След това се изважда, разточва се добре, на кора дебела приблизително 0,5 см. и се изрязват кръгчета с малка чашка (каквито искате фигурки всъщност), които се намазват с разбитото яйце и се поръсват със сусам. Редят се в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка на малко разстояние една от друга, във фурна загрята до 180 градуса до зачервяване.
Наздраве! beer2

Реклама
# 1
  • Мнения: 3 452
Звучи добре.
Но имам питанка, ако си го правила. Ще стане ли тестото да се оформи на салам и да се нареже на кръгчета - струва ми се по-удачно от точенето....

# 2
  • София
  • Мнения: 2 026
звучи ми много добре, утре тамън ще идват двама приятели на мъжа ми за по бира, ще ги направя за мезето! дано да станат!

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 883
Taneto, малко ме съмнява да станат без да се разточи тестото, защото се надуват леко и ми се струва, че ще станат съвсем безформени, ако се отрежат от руло, но нищо не ти пречи да пробваш:). Аз съм ги правила само веднъж, та затова не съм експериментирала.

# 4
  • сред цветята
  • Мнения: 3 033
Звучи много добре. ще опитам.

# 5
  • Мнения: 3 452
ОК belalim, значи аз ще експериментирам Simple Smile

# 6
  • Мнения: 645
Добре звучи, ще опитам утре и ще докладвам.

# 7
И на мене ми звучи много примамливо и след малко даже мисля да опитам, но първо да питам. Има ли значение какъв ще е кашкавала, че при толкова видове.....И конкретно питането ми е с Emmental дали ще стане (това може би мамите от "чужбина" биха ми казали Embarassed )

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 883
Хонда, мисля че няма голямо значение какъв кашкавал ще ползваш, нали се стърже наситно, аз ги направих с някакъв тип "Витоша".

# 9
Цитат на: belalim
Хонда, мисля че няма голямо значение какъв кашкавал ще ползваш, нали се стърже наситно, аз ги направих с някакъв тип "Витоша".
Мерси, бягам в кухнята Grinning  Heart Eyes

# 10
Белалим, стъкнах ги. Станаха разкошни. И на външен, и на вътрешен вид.  Heart Eyes И снимки има ама ще ги качвам по-нататък.
Първо се бях издънила, защото заджурках сместта и като се вънрнах за сверка към компютъра и .......забравила съм сметаната да сложи- Ама се "забърсах". Извадих от хладилника и премесих сместта.Тъкмо се бях и зачудила защо само 1ч.ч брашно ми отиде Grinning Очаквах да са даже по-солени, но така са идеални Heart Eyes

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 883
Хондичка, радвам се, че са ти харесали и понеже ти за мен си кулинар номер 1 в този форум, ще взема да се "престраша" и да почна по-честичко да пускам рецепти  Blush .

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт