Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 окт. 2007, 08:34 ч.
  • Преглеждания  5 411  Мнения  79  Онлайн  1
Отговори
  • гр. София
  • Мнения: 131
до сега давах само купешки, но имам пресни зеленчуци, които искам да приготвя сама.
Как се правят домашни пюрета? За сега съм захранила само с картоф и морков.
А как се съхраняват?

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 518
Вариш избрания зеленчук, пасираш докато е още топло с част от водата в която са били варени и готово. Според възраста може да добавиш масло, една идея сол, АМ и т.н.

# 2
  • гр. София
  • Мнения: 131
благодаря, sharli! А как да съхраня количеството, което остава - тъй като съм на етап захранване, т.е. по лъжичка-две на ден докато въведа зеленчука

# 3
  • София
  • Мнения: 11 565
Вариш избрания зеленчук и пасираш с кърма или АМ.
В началото правех всеки ден по малко пюре. Чак когато започна да изяжда по бурканче на хранене, започнах да правя по 2-3 и да стерилизирам допълнителните бурканчета, за да ги съхранявам за по-дълго.

# 4
  • Еклесиаст
  • Мнения: 753
Вариш избрания зеленчук и пасираш с кърма или АМ.
В началото правех всеки ден по малко пюре. Чак когато започна да изяжда по бурканче на хранене, започнах да правя по 2-3 и да стерилизирам допълнителните бурканчета, за да ги съхранявам за по-дълго.
 Peace

# 5
  • Мнения: 3 537
Вариш избрания зеленчук и пасираш с кърма или АМ.
В началото правех всеки ден по малко пюре. Чак когато започна да изяжда по бурканче на хранене, започнах да правя по 2-3 и да стерилизирам допълнителните бурканчета, за да ги съхранявам за по-дълго.

и аз така правех Peace

# 6
  • на морския бряг
  • Мнения: 1 672
а може ли към купено пюре да добавиш и домашно?

# 7
  • Варна/София
  • Мнения: 1 761
Може

# 8
  • London, Sofia
  • Мнения: 8 914
Вариш избрания зеленчук, пасираш докато е още топло с част от водата в която са били варени и
 И аз така ги правех. Peace

# 9
  • гр. София
  • Мнения: 131
а след като съм на етап захранване всеки ден ли ще трябва да варя един и същи зеленчук (например тиква) докато захраня с нея или може да го приготвя днес, напълня едно бурканче и да го съхраня в хладилника за няколко дни докато я захраня с тиква?
А пюрета от домати и чушки как се правят?

# 10
  • Мнения: 655
Домашно приготвени пюрета могат да се съхраняват в хладилиника. Аз приготвям две дози и оставям едната в хладилника за другия ден.
Вариш избрания зеленчук, пасираш докато е още топло с част от водата в която са били варени и готово. Според възраста може да добавиш масло, една идея сол, АМ и т.н.
Сол до годинка не се прибавя, а след това малко.

# 11
  • Мнения: 1 984
вместо масло е по добре да е с зехтин /екстра върджин/

# 12
  • Мнения: 176
Аз също съм на етап захранване и правя следното-варя си картоф или друг зеленчук за 2 дни, после си приготвям дозичката за деня,а останалата част от зеленчука го слагам в кутиика в хладилника, не го пасирам. На следващия ден го притоплям с малко водичка на котлона и го приготвям както обикновено.

# 13
  • София
  • Мнения: 571
Варя зеленчуците на пара, пасирам ги и още топли в бурканчета затварям и обръщам,след това в  хладилника,правя по 4-5.
Месото си варя отделно и го замразявам във формички за лед във фризера и когато трябва да е месно пюрето слагам по 2 кубчета .

# 14
  • гр. София
  • Мнения: 131
mamami4e, стерилизираш ли бурканчетата когато правиш по няколко дози или просто си сипваш пюрето в тях, обръщаш и в хладилника? Колко време могат да стоят така?
А за месото - как така на кубчета замразяваш? Извинявай за въпросите, но нямам идея как става, а ми писва всеки ден да готвя (готови пюрета не яде) и после да изхвърлям остатъка...

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт