Almond-Бадем
Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
Energy 580 kcal 2420 kJ
Carbohydrates 20 g
- Sugars 5 g
- Dietary fiber 12 g
Fat 51 g
- saturated 4 g
- monounsaturated 32 g
- polyunsaturated 12 g
Protein 22 g
Thiamin (Vit. B1) 0.24 mg 18%
Riboflavin (Vit. B2) 0.8 mg 53%
Niacin (Vit. B3) 4 mg 27%
Pantothenic acid (B5) 0.3 mg 6%
Vitamin B6 0.13 mg 10%
Folate (Vit. B9) 29 μg 7%
Vitamin C 0.0 mg 0%
Calcium 248 mg 25%
Iron 4 mg 32%
Magnesium 275 mg 74%
Phosphorus 474 mg 68%
Potassium 728 mg 15%
Zinc 3 mg 30%
Взето е от: Percentages are relative to US
recommendations for adults.
Source: USDA Nutrient database
Понеже смятам да захраня с домашно приготвена оризова каша, може ли да добавям бадемово мляко, вместо кърма, т.е. във всичко да добавям това мляко, а не кърма! Не ми допада да се цедя, не че няма! Донесено ми е от Испания, т.е. гарантира добро качество. Със същото мляко е отгледано 2 месечно бебе, всичко му е наред! Съдържанието му е бадеми, вода и глюкоза!
Търсих, но има много стара тема по въпроса и е бедна на интересуващата ме информация!
Благодаря предварително на отзовалите се!