Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 окт. 2007, 09:09 ч.
  • Преглеждания  2 184  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 736
Вчера в Билла видах пакети със сурова сладка царевица. Реших да си купя.
Да, но не знам, колко време да я варя в тенджерата под налягане? А сол при варенето слага ли се?
Е?

Реклама
# 1
  • Мнения: 4 227
Оф, ами то зависи от царевицата...
Понякога се сварява за 40 минути, понякога за повече от час...
Сол аз слагам чак след като се свари.

Пробвай първо 40 мин.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 947
Не се вари много.Аз лично усещам ,кога е сварена по миризмата.Не слагам сол при варенето на царевицата.

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 884
Шани, от Билла не съм купувала царевица, защото си взимам от село. Варя я половин час в тенджерата под налягане. Сол не слагам.

# 4
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 736
Аааа, супер.
Отивам да я слагам.
Май-май трябва след 30-сетата мин. да я отварям на всеки 5 мин. Че то каша от царевица също не се яде.

Благодаря Ви   bouquet

# 5
  • София
  • Мнения: 1 947
Не съм сигурна,но мисля,че в големите магазини продават царевица,която се вари по малко време.Някъде към 20 минута я отвори и опитай.Аз също не обичам каша.

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Аз варя 30 мин. и после оставям да спадне парата сама и да постои още при затворена тенджера ,та се събират още 30 мин.Досега никога не е ставала преварена.

# 7
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 736
След малко ще дам отчет  Grinning

# 8
Запържвам малко масло 20-30гр. ислагам царевицата от пакета както е замръзнала,тя си пуска вода ,разбърквам от време на време да поизври вадата остава на мазнина . Става и за гарнитура ,може и така да се консумира.Сол на вкус.

# 9
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 6 581
Моите деца нямаха търпение да я чакат и я изядоха преди да я сваря Laughing Така че не се притеснявай ако я вариш кратко Wink Аз по принцип варя 20 мин.

# 10
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 736
Моите деца нямаха търпение да я чакат и я изядоха преди да я сваря Laughing

цяла вечер малкия мрънкаше, че не се ядяла варена, а можело и сурова. То бе рев, то бе тръш  ooooh!

Сега друго се замислям.  Thinking
Аз я варя най-вече заради децата. Ама дребен е на ДГ и чак довечера се връща. Та се чудя  Rolling Eyes, дали да си я оставя във водата и после малко да я подгрея. Щото студена царевица не си е работа  Tired
А? Какво мислите? Ще й стане ли нещо, ако седи цял ден във водата, в която съм я варила?

# 11
  • Мнения: 3 358
Нищо няма да и стане днес,но ако остане и за утре вече  ще е проблем Naughty

# 12
  • София
  • Мнения: 5 001
Нищо няма да  стане,ако си остане във водата Grinning Няма проблем.Аз съм държала царевица във водата близо 3-4 дни,но след първия ден слагам в хладилника.

# 13
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 308
много вкусна става намазана с масло и напукана на котлон или огън....ммммм разкош.

и варена не е лоша, ама друго си е да мирише на пушек.
става и в партигрил Party

# 14
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 736
Варих, варих... все си хрупка по малко. Не е като царевицата от кутия Бондуел  Confused

Ама става. Доволна съм   bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт