Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
Вчера в Билла видах пакети със сурова сладка царевица. Реших да си купя.
Да, но не знам, колко време да я варя в тенджерата под налягане? А сол при варенето слага ли се?
Е?
Цитирай


Мнения: 3 848
Оф, ами то зависи от царевицата...
Понякога се сварява за 40 минути, понякога за повече от час...
Сол аз слагам чак след като се свари.

Пробвай първо 40 мин.
Цитирай

София

Мнения: 1 946
Не се вари много.Аз лично усещам ,кога е сварена по миризмата.Не слагам сол при варенето на царевицата.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Шани, от Билла не съм купувала царевица, защото си взимам от село. Варя я половин час в тенджерата под налягане. Сол не слагам.
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
Аааа, супер.
Отивам да я слагам.
Май-май трябва след 30-сетата мин. да я отварям на всеки 5 мин. Че то каша от царевица също не се яде.

Благодаря Ви   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 946
Не съм сигурна,но мисля,че в големите магазини продават царевица,която се вари по малко време.Някъде към 20 минута я отвори и опитай.Аз също не обичам каша.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз варя 30 мин. и после оставям да спадне парата сама и да постои още при затворена тенджера ,та се събират още 30 мин.Досега никога не е ставала преварена.
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
След малко ще дам отчет  Very Happy
Цитирай
Запържвам малко масло 20-30гр. ислагам царевицата от пакета както е замръзнала,тя си пуска вода ,разбърквам от време на време да поизври вадата остава на мазнина . Става и за гарнитура ,може и така да се консумира.Сол на вкус.
Цитирай

густо майна Филибето

Мнения: 6 487
Моите деца нямаха търпение да я чакат и я изядоха преди да я сваря Laughing Така че не се притеснявай ако я вариш кратко Wink Аз по принцип варя 20 мин.
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
Моите деца нямаха търпение да я чакат и я изядоха преди да я сваря Laughing

цяла вечер малкия мрънкаше, че не се ядяла варена, а можело и сурова. То бе рев, то бе тръш  ooooh!

Сега друго се замислям.  Thinking
Аз я варя най-вече заради децата. Ама дребен е на ДГ и чак довечера се връща. Та се чудя  Rolling Eyes, дали да си я оставя във водата и после малко да я подгрея. Щото студена царевица не си е работа  Tired
А? Какво мислите? Ще й стане ли нещо, ако седи цял ден във водата, в която съм я варила?
Цитирай


Мнения: 3 354
Нищо няма да и стане днес,но ако остане и за утре вече  ще е проблем Naughty
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Нищо няма да  стане,ако си остане във водата Very Happy Няма проблем.Аз съм държала царевица във водата близо 3-4 дни,но след първия ден слагам в хладилника.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
много вкусна става намазана с масло и напукана на котлон или огън....ммммм разкош.

и варена не е лоша, ама друго си е да мирише на пушек.
става и в партигрил Party
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
Варих, варих... все си хрупка по малко. Не е като царевицата от кутия Бондуел  Confused

Ама става. Доволна съм   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.