Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Лазаня "Болонезе"

  • 5 окт. 2007, 19:04 ч.
  • Преглеждания  17 928  Мнения  43  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 5 001
Попаднах на този вид лазаня и я пробвахме.....стана страхотна,затова си позволявам да я пусна тук.Дано да не повтарям рецептата,но не открих такава.
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/pasta_boloneze

Реклама
# 1
  • Мнения: 4 437
Чудесна става правила съм я.Благодаря че ми я напомни,май утре ще я правя,много ми се прияде.  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Много се радвам,че ще съм полезна Grinning На нас МНОГО ни хареса, убихме се да ядем newsm62

# 3
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
И аз вчера правих, обаче рецептата е от тук:
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1266

Виждате че в БонАпети е публикувана през 2002 г., а при георгиеви 2006
Преди доста време имаше подобен случай пак при тях - оттогава не го посещавам този сайт (можеше да се цитира източника)

# 4
  • Where troubles melt like lemon drops
  • Мнения: 1 114
Меги, навих се да направя и аз тази лазаня. Laughing Хареса ми сайта на бтв, заради снимките. Crazy
Обаче имам един въпрос.
Заради детето не ми се ще да слагам бяло вино.
Как да процедирам в такъм случай? След като задуша моркова направо да прибавя доматите ли?

# 5
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
И аз не слагам вино, но просто защото не ми се купува (твърде голяма става сметката). Няма проблем да го прескочиш. Аз слагам първо каймата, за да я намачкам по-лесно, после доматите. Иначе каймата ми остава на големи парчета.
И има нещо друго - при готвене с вино алкохола се изпарява и остава само аромата. Това знам аз.

# 6
  • Мнения: 4 437
Алкохола си извира,не е опасно за детето.Но иначе лазанята се прави от изцяло телешка кайма,поне аз така съм научена от чужбина.

# 7
  • Where troubles melt like lemon drops
  • Мнения: 1 114
Направихме я. Първият опит стана малко неуспешен.
Най-горният слой остана на кора, съвсем сух.
Защо така?  Rolling Eyes

# 8
  • София
  • Мнения: 135
Направихме я. Първият опит стана малко неуспешен.
Най-горният слой остана на кора, съвсем сух.
Защо така?  Rolling Eyes

Защото в соса Болонезе се слагат и 2 чаши бульон. Simple Smile  Simple Smile Simple Smile
и това не е пълната рецепта за лазаня Болонезе

# 9
  • Where troubles melt like lemon drops
  • Мнения: 1 114
Защото в соса Болонезе се слагат и 2 чаши бульон. Simple Smile  Simple Smile Simple Smile
и това не е пълната рецепта за лазаня Болонезе

2 чаши какъв бульон? в соса бешамел, нали? кога се слагат?
а коя е пълната рецепта?

# 10
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Разглеждала съм и други рецепти за лазаня, докато се престраша за пръв път да направя. Моите изводи са: независимо от разликите в рецептата, лазанята се прави с телешка кайма; в бешамеловия сос се слага индийско орехче. Аз сега не я правя с телешко, понеже сина ми получава обриви (и аз не знам от каква храна) и сега пробвам - изключвам телешкото изобщо от готвенето.

Ето някои други рецепти: (тези с прекалено много продукти ми идват финансово неизгодни  Simple Smile)

http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=741

http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=1971

http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=2251

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Оооох, много, ама много ми се хапва лазяня...... Ако има и кой да я приготви...... Hug

# 12
  • Balchik
  • Мнения: 1 732
А защо да не може пилешка кайма ,примерно? newsm78
Аз друга не ям . Naughty

# 13
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
оригинала е с такава, а пък ти я пробвай с каквато искаш

# 14
  • София
  • Мнения: 135
Ето я цялата рецепта:
за сос Бешамел - 2 с.л.масло, 2 с.л.брашно, 2 ч.чаши пр.мляко, 1 ч.чаша сметана, 1 ч.чаша настърган кашкавал, босилек
за сос Болонезе - 1 ч.чаша едро нарязана шунка, 1 ч.чаша едро нарязан кромид лук, 1/2 ч.чаша насърган морков, 1/4 пакет масло, 2 с.л.олио, 300 гр.телешка кайма, 100 гр.свинска кайма, 1/2 ч.чаша бяло вино, 2 ч.чаши пилешки бульон, 220 гр.пилешки дробчета, 1 с.л.сметана, 2 с.л.дом.пюре, индийско орехче, чер пипер, босилек
сос Бешамел - на слаб огън се разтопява маслото, добавя се брашното и се пържи 2-3 мин.постепенно се добавя млякото, като през това време се бърка непрекъснато, засилва се огъня и се бърка докато се сгъсти соса,веднага след махане от котлона се добавя сметаната и кашкавала и подправките.Най-добре е да стои плътно захлупено за да не хваща коричка отгоре.
пилешките дробчета се запържват, след като поизстинат се нарязват на дребно
сос Болонезе - в малка тенджерка се разтопява маслото, в него се задушават шунката, лука и моркова до леко кафеникав цвят.В по-голям тиган се нагорещява олиото и в него се запържва каймата като се раздробява в същото време.Като се позапържи се слага виното.Когато то се изпари.Прибавете задушените зеленчуци, бульона и дом.пюре.След като поври 10 мин. добавете пилешките дробчета и варете още 10 мин.След като го махнете от котлона добавете сметаната и подправките.
В голям огнеупорен съд разстелете пласт сос Болонезе и го покрийте със сос Бешамел, отгоре се нареждат корите.Трябва да се завърши със двата соса, върху които се настъргва обилно кашкавал.
Запича се за около 30 мин.докато соса започне да изпуска мехурчета.
Приятен апетит  chef



Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт