Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 окт. 2007, 22:55 ч.
  • Преглеждания  5 627  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 206
Преди време купих оризово брашно по препоръка на една продавачка ,че било същото като оризово нишесте и че се приготвяло по същия начин ,но уви. Пробвах и изобщо не се получи нищо.
Из форума четох за домашно приготвяне на каши ,но нещо не ми стана ясно. Ако някой е правил домашна каша  нека сподели своя опит (Препича ли се брашното? Винаги ли се кисне цяла нощ? Колко вода и колко брашно? Колко време се вари?) newsm78

Реклама
# 1
# 2
  • Мнения: 1 449
Правя домашна оризова каша, но от домашно приготвено брашно (от кафяв ориз). Самият ориз се пече (т.е. суши) на фурна, преди смилането.
Готовото бяло оризово брашно - не виждам смисъл да се изпича предварително, освен за вкус. Увира достатъчно бързо.

Накисването е препоръчително за пълнозърнестите продукти (зърна или брашно). Целта е по-пълно усвояване на полезните минерали. Фитиновата киселина, която се съдържа в обвивката на зърната, се разгражда чрез накисване на зърната или чрез ферментация. Едва тогава полезните минерали (калций, магнезий, желязо, цинк) могат да бъдат напълно усвоени.
За бяло оризово брашно – не е нужно. За брашно от кафяв ориз - силно препоръчително.

Колко вода и колко време за варене – пробваш Simple Smile

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 518
Аз я приготвях като предварително препичах за малко брашното. Обикновено го правех в тефлонов тиган за няколко минути. След това варях 1 с.л. без връх брашно в 200 мл. вода докато се получи желаната консистенция. Преди да я дам на беба прибавях АМ, плодово пюре или настърган плод.

# 4
  • София
  • Мнения: 46
Кашата от кафяв ориз беше първото нещо което яде бебкалДомашно приготвена : измиваш ориза много хубаво,оставяш го да исъхне и после в слаба фурна го сушиш около 1 час,започва да мирише много хубаво (поне според мен ).След това го пускаш през кафемелачка или друг подабен уред,за да стане на брашно.Аз обикновенно слагам повече вода докато го варя,за да съм сигурна че е сварен (варя го в тефлонов съд,за да не залепва ).За сведение по същият начин приготвям кашата от елда.  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт