Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 206
Преди време купих оризово брашно по препоръка на една продавачка ,че било същото като оризово нишесте и че се приготвяло по същия начин ,но уви. Пробвах и изобщо не се получи нищо.
Из форума четох за домашно приготвяне на каши ,но нещо не ми стана ясно. Ако някой е правил домашна каша  нека сподели своя опит (Препича ли се брашното? Винаги ли се кисне цяла нощ? Колко вода и колко брашно? Колко време се вари?) newsm78
Цитирай

София

Мнения: 438
Виж тук Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
Цитирай


Мнения: 1 449
Правя домашна оризова каша, но от домашно приготвено брашно (от кафяв ориз). Самият ориз се пече (т.е. суши) на фурна, преди смилането.
Готовото бяло оризово брашно - не виждам смисъл да се изпича предварително, освен за вкус. Увира достатъчно бързо.

Накисването е препоръчително за пълнозърнестите продукти (зърна или брашно). Целта е по-пълно усвояване на полезните минерали. Фитиновата киселина, която се съдържа в обвивката на зърната, се разгражда чрез накисване на зърната или чрез ферментация. Едва тогава полезните минерали (калций, магнезий, желязо, цинк) могат да бъдат напълно усвоени.
За бяло оризово брашно – не е нужно. За брашно от кафяв ориз - силно препоръчително.

Колко вода и колко време за варене – пробваш Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 1 518
Аз я приготвях като предварително препичах за малко брашното. Обикновено го правех в тефлонов тиган за няколко минути. След това варях 1 с.л. без връх брашно в 200 мл. вода докато се получи желаната консистенция. Преди да я дам на беба прибавях АМ, плодово пюре или настърган плод.
Цитирай

София

Мнения: 46
Кашата от кафяв ориз беше първото нещо което яде бебкалДомашно приготвена : измиваш ориза много хубаво,оставяш го да исъхне и после в слаба фурна го сушиш около 1 час,започва да мирише много хубаво (поне според мен ).След това го пускаш през кафемелачка или друг подабен уред,за да стане на брашно.Аз обикновенно слагам повече вода докато го варя,за да съм сигурна че е сварен (варя го в тефлонов съд,за да не залепва ).За сведение по същият начин приготвям кашата от елда.  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.