Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 окт. 2007, 23:18 ч.

Детската градина...

 • 2 457
 • 29
 •   1
Отговори
 • Видин
 • Мнения: 397
Моето дитенце е вече на 12 години, но много добре помня преживяванията ми  по повод на детската градина.Беше ми страх да си заведа детето в градината, но  имах късмет и  попаднах в най-хубава градина в нашия град.Тома мина и замина, но винаги когато  виждам хубава детска градинка чувствам си много ущърбна че моето дете не имало възможност  да ходи в такава градина.
Защо напвахи тази тема,мисля че всеки родител иска да даде на детето си найхубавото ,но то само не става и за 35лева на месяц също не става,но така ми се иска да се бориме   за това и нашите деца да си получавам това което би било редно да имат...направо ми е страх да си помисля в каква мизерия и липса  минава времето на нашите деца, а нали исками да  израсват с естетическо воспитание, да са чистоплътни,за гледат на света с високо дигната глава ,а това се въспитава в подхощи условие,искам да приведа една руска поговорка-" Не хлебом единым живет человек"-трябва да има и духовност и подходяща атмосфера.
Не съм  питала разрешение,но искам да ви показа снимкина детската градина в който записа моята приятелка от Харбин(Китай)нейтата дъщеричка,много се зарадвах за детето, и мисля че ще й много хубаво в тази градинка.
http://www.everybaby.cn/Files/teacher/3.JPG
най-хубавото че  там неприемат на работа за воспитател човек под 35 годишна възраст, това е един голям плюс за децата,лелка какво ще дами говорите не може да  быде на акъла на детето...

# 1
 • Видин
 • Мнения: 397
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/dt.jpg
това е гостна, таван и две стени са стъклени,сякаш са на вън, но това когато на вън вали...и се внасят играчки вътре..
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/kj.jpg
това е стаята за опити, деата си правят всякакви неща със вода ,захар и т.д., а самите играчки от пласмас
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/sg.jpg
стаята за рисуване
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/shhd.jpg
стая за игра
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/hds.jpg
още една стая за игра
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/wjs.jpg
стая за поголемите деца, нещо като подготвителен
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/DSCF0158.JPG
спортната зала,при тях от 3 години децата си учат да държат равновесие(за сръчност) и карат ролкови кънки
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/后花园.JPG
градината на градинката
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/杰立卡.jpg
стая за индивидуални игри,как тя ми го объясни,че това са шкафове с интелектуални  игри,в тези шкафчета има задания и детето си развива усещането за цвят,развива мисленето, конструира па рисунка и т.д.
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/户外活 … 2330;地.JPG
игрова площадка, и обърните внимание на прозорци, този който се вижда е прозорец на гостната.,позаках я понагоре
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/ts.jpg
място за четене
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/ts2.jpg
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/图书室.JPG

# 2
 • Видин
 • Мнения: 397
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/幼儿寝室.jpg
обърнете внимание на прозорци пак, когато е  много слънчево затварят ги само до половина и то с жълти шторки..

http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/幼儿园外景.jpg
группа е  само от 12 деца с три воспитателя и една "леличка"
Градина не е евтина,а напров е скъпа,но аз мисля че точно такива заслужава всеко дете,искам пак да съм дете...

споделих с вас моите мисли ,може би някой от вас ще се навие да направи  градина като тази, или подобна, дано....знам че ще има успех и че ще има родители които ще поискат децата им да са в такива условия, аз съм една от тях, бих гладувала,бих ходила "гола"(образно казано)но за дете си бих го направила.
Искайте за дете си  най хубавото, бъдете притензиозни, имайте изисквания и може би нещо се промени и при нас.

# 3
 • Мнения: 636
Ти китайка ли си?

# 4
 • по пътеката
 • Мнения: 3 107
 моята сега тръгна за сефте на градина именно4 г, защото са си бедни градинките за простосмъртните и не се у4ат 3 езика и специални арт и други екстри! ако имам пари го осигурявам у дома, там е да общува с децата, не с предметите! аз не искам децата ми да ценят лукса пред приятелството и взаиморазбирането, грижата за другия! стига сме вий жертва паднахте за да са децата ни в супер с маркови дрехи, супер коли да карат и да имат поне една къща на три етажа! а за възпитателите под 35, ами доверието се цени, не по годините ,а по призванието и опита и желанието да си с деца! аз ходя и стоя с нея през цялото време  и ги наблюдавам децата и възпитателките, ами децата  са около мене и си играят с мене  и си говорим на примитивен език!а лелките стоят прави и само забележки като моята свеки , ами и аз няма да искам да остана насаме с тях!  ина4е е красиво и свежо на снимките, ако има такива мебели за деца, мисля,4е бг си е достатъ4но жертвоготовен да си задоволи амбициите за децата си!

# 5
 • Видин
 • Мнения: 397
marsy,само не ми казвай че не бих искала детето ти да ходи в такава или по точно подобна д.гранина????Ако незнаеш мога да ти светна, че децата нямат амбиции,амбиции имат родители и няма нищо общо с това което аз исках да кажа с тази тема.Мисля че и там има  д.градини не на таково ниво, но никога не лошо човек да  мечтае и  се мисли за похубаво, ако човек няма мечта ,то той изобщо не живее .Лукс  как-то ти го каза в градинат която ти показах е в количеството на стаите,просторно и светло, аз това имах предвид, а масичките и столчетата може да боядисва всяка градина.Имам вспомен от първий ден на детската градина на мой син.След като го заведох, отидох на магазин и купих няколко бурканчета цветна боя, просто ей така,  дойде ми отвътре.Отидох на градината при директорка и й казах, има ли кой да изчисти ръжда и да боядиса  пързалки,люлки,пейки, и т.д., и ако може всичко да е пошарено, ако малко е боята ще купя още.След няколко дена светна, с ярки цветове площадката ,а струваще всичко това 17 лева,не вярвам че някой от нас  упрял за тези пари, та това са  цигари за 10 деня и даже без кафето ...но оттогава в тази градина винаги са ярко боядисани пързалки и т.д. и прави впечатление , и на децата и на родители.Исках да кажа че не винаги парите са важни,някой път човек трябва да се опита да мисли малко поразлично.....не като всички, лесно е да мрънкаш(за 15 години и аз се научих на това)но е трудно  да направиш нещо,било то и да искаш ...по лесно да кажеш "аз съм пръстосмъртен" ти да не мислиш че моя приятлека президент на Китай Simple Smile)))))))))))))))) и тя е служител....защо нейното дете има избор, а твоето няма?Нали уж са  по бедни от нас???
Ако говорим за д.градина,то мой син тръгна от ясла на 1.2 месяца, но като майка му и баща са работят,то и никой не го попита иска ли той да отиде в ясля, пролях много сълз,но го преживях,и както ти каза разбрах едно,че най-хубавото в ясла,д.градина или училище е общуване със себеподобни, но  в никой случай не е хубаво една група да е от 30 деца и да има две госпожи и те да са на две смени и една леличкана  на две группии това не е лесно, а ако си и на 65 години????????????то вече собствени внуци  не гледат бабите, какво да говорим за чуждите.И когато децат сидят на гърнета госпожи  да не ги оставят сами и да  не ходят да си испушат  цигара ,щото мой син има белег на буза от зъби на едно момиченце, сидяйки на гърнего  замалко да му откъсне парче мясо, и има късмет тази  госпожа че не съм аз прибирала детето си,че тази цигара бих й завряла къде й е мястото,но закон няма, тези мили лелички си чувстват безнаказанность и се правят какво-то си искат.Но имах ме късмет в детската градина, едната от госпожи  госпожа от господ, направо я боготворя, и леля Оля също беще страхотна леля, като баба на внучетата си,но това  си беше чист късмет.Аз съм на 44 и май децата скоро няма да имам, но вие сте млади и трябва да имате повече децата това е най-хубаво нещо в живота на един човек,но трябва и да можем да дадем най-хубавото което можем за тях и ако мълчим и нищо не искаме  все така ще бъде.Трудно ми е да изразявам мислите си на чужд език,но се старая,надявам се че  ми разбирате

# 6
 • по пътеката
 • Мнения: 3 107
 да, ме4тите са 4удесно нещо!  би ми харесало да има такива градини навсякъде по света, но тогава опира до финансови възможности на звената, които определеят бюджетите на градините! тука са 4астни, държавно няма! ами тука за 3 дни докато бяхме болни са я изрисували цялата в мики, паперо и тн ! красиво е, аз бих наблекнала на  игра4ките например, липсват за вси4ки, няма разнообразие! вероятно след като станем у4ени4ки с малката , щ? ги подаря нейните на някоя градина! тя у дома си играе превъзходно и даже театрално макар и сама, а там се налага да отстоява игра4ки, храна, место, внимание! това е, което за мене на този етап е по-важно! но наистина цветовото оформление е много добро при китайците нали затова са хит на пазара за игра4ки и при тях това са стотинки, което излиза като себестойност!това е пък добър бизнес за някой, обурудване за градините, но да не е ламята спаска по пе4албите, за да може да има и възможност да се закупи!аз знам ,4е се събират пари от родителите, правят се дарения по 1000 лв за да влезе дете в градина, ами да не отиват в джоба парите на директорките,ами в фонд за красиви стаи и игра4ки!

# 7
 • София- павлово
 • Мнения: 2 597
ех, мечти, мечти кога ще ги стигнем китайците

# 8
 • в гората
 • Мнения: 2 979
Дисциплина и комунизъм това е решението!!!!

# 9
 • София
 • Мнения: 135
Аз пък си харесвам нашата повече ! Crossing Arms  Mr. Green odz20.hit.bg

# 10
 • София
 • Мнения: 11 445
Аз пък си харесвам нашата повече ! Crossing Arms  Mr. Green odz20.hit.bg

Еее, я с тига бре... изобщо не може да се сравни като битови условия  Laughing

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 1 734
Lalle, мисля че разбирам какво искаш да кажеш с тази тема. Идеята ти е много хубава и може би някой,  който обмисля сега да отвори нова частна детска градина, би се възползвал от нея

# 12
 • Мнения: 4 578
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/dt.jpg
това е гостна, таван и две стени са стъклени,сякаш са на вън, но това когато на вън вали...и се внасят играчки вътре..
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/kj.jpg
това е стаята за опити, деата си правят всякакви неща със вода ,захар и т.д., а самите играчки от пласмас
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/sg.jpg
стаята за рисуване
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/shhd.jpg
стая за игра
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/hds.jpg
още една стая за игра
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/wjs.jpg
стая за поголемите деца, нещо като подготвителен
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/DSCF0158.JPG
спортната зала,при тях от 3 години децата си учат да държат равновесие(за сръчност) и карат ролкови кънки
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/后花园.JPG
градината на градинката
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/杰立卡.jpg
стая за индивидуални игри,как тя ми го объясни,че това са шкафове с интелектуални  игри,в тези шкафчета има задания и детето си развива усещането за цвят,развива мисленето, конструира па рисунка и т.д.
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/户外活 … 2330;地.JPG
игрова площадка, и обърните внимание на прозорци, този който се вижда е прозорец на гостната.,позаках я понагоре
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/ts.jpg
място за четене
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/ts2.jpg
http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/图书室.JPG


  Всичко това ,скъпа,го прати на министъра на образованието и на кметовете. Аз ,лично, познавам  системата за предучилищно възпитание в Китай .Преди няколко години дойде техен министър в нашето ОДЗ.След като разгледа попита - кой плаща всичко това - и отговора общината хич не му хареса.Ние не го впечатлихме само с външен вид, а и с много добра учебна база и подготовка на децата.
                                При тях това се постига основно с дарителство и градините са повечето частни,с огромни такси.Не е достъпно за всички деца.За бедните си има социални градини и не са на това ниво.Другото /което не вярвам да се хареса на българските мами и татковци/ е ,че при прием на детето се "приемат" и родителите.Ако един от тримата не се хареса на комисията за прием и парите им няма да помогнат. Mr. Green
                                http://www.everybaby.cn/Files/wdyry/wjs.jpg - това не ми е ясно как ще го приемат мамите  Mr. Green При нас техниката е за гледане на филми и слушане на чалга. Mr. Green
                                И аз мечтая да работя в подобни условия , ноооооооооооо ...... за сега мога да претендирам само за успехи на децата и то само в едно помещение  Mr. Green Нещо като 10 в едно - само място за ролкови кънки няма. Twisted Evil Peace  bouquet

# 13
 • sofia
 • Мнения: 195
  Shocked  О Боже! Къде сме ние ooooh! , и не толкова  битовите условия ме впечатлиха, а това, че всичко е съобразено с физическото, емоционално  и интелектуално  развитие на децата.
Дори тук някой да има смелостта да направи такава инвестиция в детска градина, таксата ще е толкова висока, че няма да е достъпна за простосмъртните  интелектуалци, които наистина биха я оценили . Евентуалните клиенти биха били от една много тясна социална прослойка, която има други изисвания за учебното заведение на детето си. Така създателите ще бъдат принудени да поддържат просто една луксозна ДГ, каквито има вече и в Бг.

# 14
 • Видин
 • Мнения: 397
Момичета,благодаря ви за  исказани мнения,това е важно за всички ни, Didia, ох как бих искала да мога да го направя,но аз съм малък човек и може би това е мой начин да направя нещо.Всичко си казала много добре, така е, това е градина от висока класа,но нищо не ни пречи да искаме по добри условия и ако всички сме  заедно,то може-би и  ще се промени нещо,кой знае.На мен  ми епределно ясно,че на някои родители няма да им харесва правилата на такая градина,  имах наблюдения,ако някое семество направи   дарение на  д.градина,то има си и  ГОЛЕМИ претензии, и иска  за дете си специально отношение, а  не като в Китай Mr. Green.
 Didia,от все сърце ти пожелавам да  дойде време когда и ти ще работиш в тези условия, и дано да е скоро....
 Вини, развесели ме, но кой знае може би си и права, комунизм не ми ще да има Mr. Green,в този смисл,но дисциплина трябва да има обязателно.
 rummy,огромно благодаря  bouquet,с удоволствие разгледах  ваша д.градина, прекрасна е,ако махнат тези грозни пердета от прозорците може спокойно конкурира с китайската д.градина, ако може и аз да се похваля  пред моит приятелки,стига да ми разрешиш.Аз също много се  гордея с градината в която ходил мой син, като той вече е на 12 години ,но и сега някой път минавайки се отбива там,то чете книжки на децата, то го почерпят с някой сандвич,или просто отива да си види бившите госпожи.Затова разбирам и се радвам че имаш и ти с какво да се гордееш.
veto,ти видя найглавното и аз го помислих и затова се впечатлих, и като се впечатлих реших да  го споделя с вас,нали  форум ни е БГмама....За втората половина от постика ти,мога да кажа че и това се решава, нали  по нови стандарти трябва да има правилник на всяко учебно заведение и  родители  трябва да се подписват под тях и в него може да быде изъяснени всякакви положения....има ли юристи да  сред нас, нали  закони пишат хора newsm78

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт