Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

UK

Мнения: 3 394
Купила съм крилцата, но хабер си нямам как се правят Embarassed

Искам да станат хрупкави и глазирани, защото съм ги замислила да са на масата с китайско Razz

Идеи???
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 72
Крилцата са любимо лакомство вкъщи. Правя ги по два начина /по рецепти на Иван Звездев/ и винаги се е получавал страхотен резултат.

1. Вариант - към крилцата има и два соса - със синьо сирене и сладко-кисел сос със кайсии, но те явно няма да ти трябват, затова няма да ти ги пиша
500 г крилца
2 яйца
1 ч.ч. галета
0,5 ч.ч. смлени орехи
сол, чер пипер
Крилцата се посоляват, може и да се нарежат. Аз обикновено кръцвам до половината първата става на крилцето /откъм по-тънкия край/, защото при печенето се надига нагоре и бързо изгаря. Разбъркваме орехите, галетата, черния пипер и сол на вкус. Отделно разбиваме яйцата и леко ги посоляваме. Топваме всяко крилце в яйцето, после овалваме в сухата смес, връщаме в яйцето и пак - в сухата смес. Готовите крилца редим върху решетката на фурната, а под нея слагаме тавичка с вода, която да дава необходимата влага, за да не изсъхне месото при печенето. Печем при 180-
200 С около 15-20 минути, обръщаме ги от другата страна за още 15-20 минути, докато станат златисти.
Времето за печене е ориентировъчно - зависи от печката Smile

2. Вариант
Приготвя се суха смес за овалване:
1 ч.ч. смлян корнфлейкс /да е без захар Wink /
1 ч.л. сух копър
1 с.л. лук на гранули
1 с.л. чесън на гранули
1 с.л. сухо мляко
1 с.л. сух магданоз
чер пипер
сол
Всички съставки се разбъркват добре. Тази смес може да се направи в по-голямо количество и да се съхранява в плътно затворен буркан.
Пилешките крилца се измиват, резват се, както съм обяснила по-горе и се посоляват. Вместо сол, аз ги наръсвам с подправката за птиче месо Кентъки на KOTANYI и после обилно ги овалвам в сухата смес, изтърсвам остатъка и ги редя на решетката на фурната. Отдолу се слага тавичка с вода и се пекат по същия начин, както в по-горната рецепта.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз ги сварявам в леко подсолена вода,като предварително разделям бутчето от по-кокалестата част.И след това разбивам 1 белтък с малко сол на сняг ,потапям  всяко парче по отделно и го овалвам в царевично брашно или в царевичен грис.Пържа в маслена баня,става и във фритюрника,но много се замърсява после мазнината,защото част от гриса или брашното пада.
Цитирай

UK

Мнения: 3 394
МММММММММММ Мерси Razz
Мисля да пробвам това с орехите!

А нещо с месън и мед или марината, в която да постоят крилцата????
Цитирай

UK

Мнения: 3 394
Вижте какво открих Razz


ПРОДУКТИ:
1 кг пилешки крилца
1/4 ч.ч. соев сос
1/2 ч.ч. кетчуп
2 с.л. джин
1/3 ч.ч. захар
1/2 ч.л. джинджифил
1 ч.л. мед
4 скилидки счукан чесън
1 с.л. олио
1 ч.л. чили сос/табаско/


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесват се съставките за маринатата и в нея се слагат крилцата. Оставят се да престоят в хладилника 2-4 часа.
Изваждат се, нареждат се в тава и се слагат в силна фурна. Пекат се 15-20 мин, след което се обръщат и се заливат с остатъка от маринатата. Допичат се докато добият тъмно кафява коричка
Да ви е вкусно!

 
 Whistling
Цитирай

UK

Мнения: 3 394
или пък това Rolling Eyes

Пилешки крилца по тайландски

ПРОДУКТИ:
12-15 бр пилешки крилца
1 връзка пресен лук (може и праз)
1 суп. лъжица чили сос
2 суп. л. соев сос
2 с. л. мед
3 с. л. олио
4-5 скилидки чесън
1/2 чаена лъж. червен пипер
1/2 ч. л. джинджифил (по желание)
черен пипер, сол,
2-3 с. л. вода

 
ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът нарязан на ситно се смесва с останалите съставки. (вместо чили сос може да се използва табаско, съответно в по-малко количество) Прибавят се пилешките крила в сместа и всичко се остявя да преседи около час. След това крилата се нареждат в намаслена тава с външната част нагоре. Пече се до получаване на златисто кафяв загар.
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Ъх, аз панирани пилешки дяволии не харесвам никак. Blush  Крилцата на фурна винаги пека, като предварително мариновам в каквото намеря. Задължително соев сос, червен и черен пипер, чесън, бира или вино, а според настроението разнообразявам със зехтин, риган, чубрица, джинджифил, куркума или босилек, лук може, някоъ път слагам и пресни гъби, да ароматизират крилото...  Правих рецепта с присъствие и на мед и лимонен сок-интересно е... С каквото и да се приготвят - стават вкуснотия, смятам...  Love
Добър ви хапетит!
Цитирай

UK

Мнения: 3 394
я виж ти, за бира не се бях сетила #Splat А толкова обичам пивото-ще прибавя и него Twisted Evil
Цитирай

UK

Мнения: 3 394
Ле-ле какви крилца станахаааааааааааааа Love Ам-ам, по случай 6 -те месеца на Стела Razz А пък и с биричка как вървят само, просто ти се приплъзват към стомахчето Blush
Цитирай

При любимите ми хора!

Мнения: 1 696
Пилешките крилца аз ги правя така:

Разрязвам ги на двете свивки и ползвам само по-месестите части, като крайното крилце го изхвърлям /то е само кокълче и няма какво да се яде от него/.
Правя си смес от брашно, червен пипер, бульон /сух, натрошавам го на песъчинки/. Всичко се смесва добре и се овалват пилешките крилца. Пържа ги в сгорещено олио. Стават с хрупкава коричка и са страхотни на вкус.
Дано да Ви харесат.
Цитирай
Аз правя крилцата по два начина - на скара или пържени. Нарязвам крилцата на 3 части. Правя марината от соев сос, бира, бял пипер, чесън на прах или гранули, някаква подправка като Пикантина или къри и олио. Оставям да престои няколко часа в хладилника. След това оставям да се изцедят и ги пека на скара или ги пържа. Когато са пържени стават с много хубава коричка и много апетитни. Може да се направи сос към тях - кисело мляко и майонеза 1:1, копър, 1-2 скилидки чесън, счукани орехи и сол. Може да се направи само от кисело мляко. Става много лек сос и много приятен. На тези крилца много им отива и доматен сос.

Да Ви е сладко!
Цитирай

UK

Мнения: 3 394
Цитат на: mimes
Пилешките крилца аз ги правя така:

Разрязвам ги на двете свивки и ползвам само по-месестите части, като крайното крилце го изхвърлям /то е само кокълче и няма какво да се яде от него/.
Правя си смес от брашно, червен пипер, бульон /сух, натрошавам го на песъчинки/. Всичко се смесва добре и се овалват пилешките крилца. Пържа ги в сгорещено олио. Стават с хрупкава коричка и са страхотни на вкус.
Дано да Ви харесат.


ти ме уби това с бульончето-как не ми е хрумвало Outta Joint
А какъв точно бульон-пилешки, зеленчуков, гъбен....????
Цитирай

UK

Мнения: 3 394
Права си Кремче, с пърженето трябва по-лек сос,че ина става много за  коремите, било пък то и свикнали с тези неща. Razz
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Много обичаме пилешки крилца у дома!Особено охладените!Аз ги мариновам със:сол,червен пипер,лимонов сок,мед,чесън на прах ,куркума и понякога лъжица бира или бяло вино.След това или ги пържа ,или ги панирам в яйца и царевично брашно или ги слагам във фурната в йена глас тавичка и поливам със заквасена сметана. Razz
Цитирай

UK

Мнения: 3 394
как така със сметана-не става ли странно с чесъна? Само питам, сигурно е страхотно. Аколко време се пекат след това???
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора