Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 окт. 2007, 15:32 ч.

На ръба на нервна криза

 • 5 724
 • 49
 •   1
Отговори
Просто вече не знам какво да правя. Вонаги съм живяла с истината:" Майката е една и е свята. Винаги й се прощава". Е, аз по-малко и по-малко мога вече да го кажа.
Омъжена съм от 5 години, имах работа, която често ме връщаше към родното място, което пък беше удобно за майка ми и не ни е идвала на гости ( живеем в далечен град). Като се връщах пак ми говореше куп глупости и критики, но някак си по-леко го приемах, защото търпях 2-3 дни и след това не я виждах известно време.

От 24 август ни е на гости и скоро няма намерение да си тръгне. Казвам й, че по-всяко време мога да и купя билет, ама тя знае какво я чака с баща ми и все отлага. Да, ама аз не издържам. Каквото кажа: грешно, не съм права. Каквото направя: грешно, не съм права.
Съпругът ми бил чудовище, не съм била щастлива с него ( хванах се, че от месец не съм се усмихвала, защото отношенията ни страдат от нейните критики и трябва все да си мерим думите ).

От 5 години продължава да ми възхвалява предишната ми връзка и мъжът,с когото бях. 100 пъти й казах да спре, защото е минало и не искам да слушам. Нищо не помага и продължава.

 Имаме домашно животно и дадени правила към него. Мъчили сме го и тя прави с него точно това, което е забранено ( като има внуци ще е същото).

От 1 месец съм на отговорна работа с много хора. Не мога да си отдам силите там, защото всяка вечер нещо ме чака с майка ми. Някоя тревога.   Ако съм била останала в родният ми град, съм щяла лесно да живея, а не да работя толкова много и така да се изморявам.

Била съм се променила.Към по- лошо. Тя живее с времето, когато съм била 18-20 годишна и такава трябва да остана до 60. Че съм станала самостоятелна и се трудя. Лошо. Тя знае най-добре кое е най-доброто за мен. Защото ми е майка ( нейни думи).

Защо съм ходила с тези дрехи, а не с поли и рокли. Не съм се обличала елегантно.

Ядяли сме неща, които много се различавали от това, което съм ядяла при нея. Съответно: не е толкова вкусно ( да не споменавам, че аз готвех от 13-годишна възраст, а тя не знаеше колко струва един хляб или мляко) .

Просто ми се почерни душата през тези седмици. Бих я качила още днес на рейса, ама нали я обичам. " Ти вече не ме обичаш, откакто си с този човек. Всичко му казваш и доверяваш.", ми каза днес и ме накара да се почувствам изгонена от собствената си къща и да се скитам по улиците. Само и само да не й кажа какво наистина мисля. Че ме приема за финансово кранче ( основно аз я издържам) и ако мисли, че децата всичко прощават, то един ден се изчерпва търпението.

Просто не знам вече.....На ръба на нервна криза съм.

# 1
 • софия
 • Мнения: 43
Миличка, просто и кажи да не се меси в твоя живот. От момента в който се омъжих забраних на майка ми да изказва каквото и да било мнение по адрес на съпруга ми. Когато дойде за първи път в дома ми се опита да слага неин ред.
Тогава и казах, че това е мой дом и тя е само на гости. Освен това когато се роди дъщеря ми дойде да ми "помага" но си отиде още на другата сутрин. НЕ ДОПУСКАЙ НИКОЙ ДА СЕ МЕСИ В ЖИВОТА ТИ!  no

# 2
 • Мнения: 2 829
Миличка, просто и кажи да не се меси в твоя живот. От момента в който се омъжих забраних на майка ми да изказва каквото и да било мнение по адрес на съпруга ми. Когато дойде за първи път в дома ми се опита да слага неин ред.
Тогава и казах, че това е мой дом и тя е само на гости. Освен това когато се роди дъщеря ми дойде да ми "помага" но си отиде още на другата сутрин. НЕ ДОПУСКАЙ НИКОЙ ДА СЕ МЕСИ В ЖИВОТА ТИ!  no Peace Peace Peace Peace

# 3
 • София
 • Мнения: 7 071
Проява на слабост и страх, че те губи. Вижда те щастлива с човека до теб и ревнува...
Бъди твърда!

# 4
 • под ореха
 • Мнения: 533
Няма да я търпя е един ден , никой няма право да се меси в личният живот и пространство на човека.Даже и да не си избрала подходящата половинка , все пак това си е твой избор.Покажи и къде и е мястото.Аз този проблем си го реших още веднага.Майка ми , свекърва , зълви и подобни - могат да идват у дома само с покана в която е упоменат часа на тържеството. Naughty

# 5
 • Варна
 • Мнения: 428
Разбирам те напълно, моята майка също смята, че тя винаги знае кое е най-доброто за мен, а аз горката - не. Имало е периоди, в които като се видим само и се караме. Трудно им е понякога на родителите да осъзнаят , че децата им са вече възрастни хора.  Просто не й обръщай внимание и й купи билет за вкъщи. Ако бях на твое място това щях да направя.

# 6
 • НЯКЪДЕ ТАМ...
 • Мнения: 186
И моята майка е от този тип,но за щастие е далече и рядко ми се налага да я търпя.Идва ми на гости за по два- три дни и си заминава,а на тръгване все ми е сърдита за нещо.Тя е човек на когото трудно може да се угоди и затова все сме скарани.Не търпя да ми се меси в живота и и го казвам директно,без заобикалки.Тя е свикнала да командва и да и се подчиняват,а тя да мързелува.Досега от нея помощ не съм видяла,освен,че миналия месец ми гледа 10 дни децата.До сега не и се бе случвало-който имал деца ,да си ги гледал.Ама идват старини и май взе да се замисля.Живее сама и това и харесва.Почти не се обажда по телефона-пари струва,ще се охарчи!А инъче все се оплаква,ама ние не и се връзваме,защото си я знаем.Номерът минава само пред чужди хора.Ами такава си е,какво да се прави,ама по-добре токова чудо да не ти е вкъщи!

# 7
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 1 475
Мдам, това ми е адски познато. При мен обаче решението дойде като бях още на 21 год. Дойде ми на гости, и това й беше за последно. От тогава идва само ако й звънна да я поканя. Тогава просто ми дойде в повече. Отдавна живеех сама, а тя не спираше да критикува и да дава съвето, непрекъснато. И тогава й казах "Майко, обичам те, но просто така няма да стане". Нацупи се, известно време ми се сърдеше, но вече от толкова дълго й събирах, че въобще нито се трогнах, нито нищо. С времето свикна с мисълта, че си имам мой живот и мои правила, и сега нямаме проблеми относно това.

# 8
Здравей, ти си от типа добри дъщери ,защото виждаш ,че някои изобщо не се церемонят. Аз също съм такава ,но сякаш  не виждам някаква благодарност , а все съм виновна за нещо) Както и да е моят съвет е да не си хабиш повече нервите просто си пусни пердето , но същевременно не я наранявай като и викаш или си изтърваш нервите. Най -добре  участвай в нейния живот като я чуваш по телефона всеки ден ,но се виждате по-нарядко. Все пак са ни родители трябва да сме загрижени за тях. Но сега осъзнавам ,че повечето от възрастните хора в България са възприемали децата си много егоистично и като даденост ,което направо си ме плаши #Crazy

# 9
 • Мнения: 135
според мен трябва да се действа прямо и конкретно.
Да и кажеш че това е твоя дом и порядките и отношенията са по-други.

# 10
оХ, казвам, ама няма напредък.
Dobre_de, сестра ми казва същото. Нашите родители са създали деца с мисълта, че като станем на 20 и докато са живи ще ги гледаме. Нямам нищо против ( от финансова гледна точка), въпреки че понякога ми е трудно, не искам благодарност, а само малко уважение. Този живот е мой, а тя ме прави нещастна. Сякаш иска да имам нейният нещастен живот.
Най-лесното е да я изпратя на рейса, но нищо няма да се разреши. До следващият път.

Трябва да има някакво генерално решение, ама какво е? Обичам я,но ми писна. ( надявам се един ден моите деца да нямат подобен проблем, защото ироничното е, че майка ми е страдала много от свекърва си, заради критики, а сега е същата ).

# 11
 • Мнения: 135
оХ, казвам, ама няма напредък.
Dobre_de, сестра ми казва същото. Нашите родители са създали деца с мисълта, че като станем на 20 и докато са живи ще ги гледаме. Нямам нищо против ( от финансова гледна точка), въпреки че понякога ми е трудно, не искам благодарност, а само малко уважение. Този живот е мой, а тя ме прави нещастна. Сякаш иска да имам нейният нещастен живот.
Най-лесното е да я изпратя на рейса, но нищо няма да се разреши. До следващият път.

Трябва да има някакво генерално решение, ама какво е? Обичам я,но ми писна. ( надявам се един ден моите деца да нямат подобен проблем, защото ироничното е, че майка ми е страдала много от свекърва си, заради критики, а сега е същата ).

първо началната постановка - децата не са за да те гледат на старини, да не говоря за намесата в живота на зрели хора с отделно семейство.
Трябва да се обясни на въпросния родител

# 12
 • Мнения: 2 657
Кофти ми е заради теб, защото доста чувствено си написала всичко и се личи че си деликатен човек, пеперуден..
Само че не бъркай обичта към майката с това че се опитва да ти вмени чувство за вина. На твое място бих обяснила кратко и ясно как се чувствам и че искам да я изпратя по живо, по здраво. Ще се посърди, ще се посърди пък ще и мине..Ако не и мине, значи егоцентризма и е по-силен от майчината обич. Нали да обичаш някого значи да му дадеш свободата да решава за собствения си живот..

# 13
 • Мнения: 483
Аз имам много проблеми с родители/ свекъри...от цялата рода само с майка ми имам контакт. Но ще ти кажа за свекърите какво стана...
Преди години ни беше на гости свекървата Twisted Evil големи интриги зад гърба ми, големи истории, а аз нищо не подозирам. Мъжът ми му втръсна да слуша обиди за мен и ми каза какво става. Колко ми стана обидно, не можеш да си представиш Confused аз наивната   си мислех че  сме в чудесни взаимоотношения в къщи Joy
Стана един голям скандал (тръгна по друга линия) и аз и казах че знам за това което ми говори зад гърба, тя онемя защото не беше допускала че мъжът ми ще ми каже. Абе накратко 1 година не си говорихме, нямаше контакт между нас и тях. Разбира се те имаха мнооого грозно поведение към мъжът ми по принцип, така че тази случка само преля чашата. Мина годината и аз почнах да му мрънкам на мъжът ми, че са му родители и съм преглътнала обидите...да им се обади. След много увещания го направи (въпреки че ТЕ бяха виновни за случката нямаше да звъннат, ИНАТИТЕ ТЪПИ).
Започнаха да се държат по-спокойно, без да се бъркат със съвети..Аз  и мъжът ми решихме че явно са си дали сметка че не могат да се държат като господари"...Е сега като се роди чаканият от години ВНУК, стана тоталното скарване. В деня като се роди бебчо (а той се роди 45 дни по-рано)  вместо притеснено да се опита да разбере какво става с бебето свекър ми изпаднал в дива истерия че бебето не е кръстено на него а било кръстено с някакво индианско име"...обиждал мъжът ми че е глупак, и празноглавец, че съм го изработила...абе какви ли не...Е вече повече от 7 месеца не сме се чували, и мъжът ми е категоричен, че повече контакт с тях няма да има.
Не е казано че трябва да стане така и с майка ти, но категорично не бива да допускаш намеса в личният ви живот, и обиди към мъжът ти!
 Hug

# 14
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 517
На добрия човек всички му се качват на главата. Я се вземи в ръце и яхни метлата, ще видиш как ще омекнат всички. Чувствата са много лош съветник  Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт