Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 окт. 2007, 16:52 ч.

"Супа топчета", ама като по заведенията?

  • 16 213
  • 30
  •   1
Отговори
  • България / Варна
  • Мнения: 285
Момичета, знаете ли как се прави Супа топчета, ама като по заведенията? Страшно много я харесваме с мъжа ми......има ли някаква тънкост? Подправки, застройка, знам ли? Моята също става много вкусна, ама си личи, че е домашничка.

# 1
  • Монтана
  • Мнения: 237
Ще следя темата с интерес.

# 2
  • София
  • Мнения: 829
По заведенията съм яла все различни супи топчета, една с една няма.. Какво точно имаш предвид?

# 3
  • Мнения: 2 099
предпочиташ тази с бял сос която ли е?
аз предпочитам домашната  Grinning

# 4
  • България / Варна
  • Мнения: 285
Ами да, стои леко гъстичка, а не като бистра водичка и някаква подправка различна слагат, явно о т застройката зависи. Аз слагам само черен пипер и сол като подправки.

# 5
  • Мнения: 4 437
Ами да, стои леко гъстичка, а не като бистра водичка и някаква подправка различна слагат, явно о т застройката зависи. Аз слагам само черен пипер и сол като подправки.


А как застройваш?Прозрачна ли я оставяш???? Shocked
Най-добре е с варена застройка.

Последна редакция: сб, 06 окт 2007, 22:24 от Slav4e_Av4e

# 6
  • София
  • Мнения: 829
Според мен това, за което говориш, е застройка + чубрица (много характерна за манджите, дето се сервират по заведенията).

# 7
  • Мнения: 4 437
Абе тя да направи застройката първо.

# 8
  • Монтана
  • Мнения: 237
Я дайте цялата рецепта че аз въобще не знам как се прави.

# 9
  • София
  • Мнения: 444
слагат брашно в застройката на някои места

# 10
  • Мнения: 4 437
слагат брашно в застройката на някои места


`Че тя варената застройка си е с брашно.А иманно това е застройката за супа топчета.

# 11
  • София
  • Мнения: 12 002
Като си свариш супата я оставяш леко да се охлади. През това време разбиваш едно яйце, 4-5 лъжици кисело мляко, една пълна лъжица брашно и щипка лимонтузу, слагаш го на котлона на слабо и бъркаш непрекъснато. Трябва да ври около 5 минути. Ако се сгъсти твърде много, добави водичка. Ако обичате лимон, може и със сок, даже е по-хубаво. После добавяш полека от супата в застройката и накрая връщаш всичко обратно в тенджерата. Става гладка и хубава супа Peace За подправките - не знам какво имаш предвид, аз на супа-топчета слагам черен пипер и чубрица само. Пробвай с тия готовите Вегета, Маги и т.н.

# 12
  • Мнения: 4 437
Като си свариш супата я оставяш леко да се охлади. През това време разбиваш едно яйце, 4-5 лъжици кисело мляко, една пълна лъжица брашно и щипка лимонтузу, слагаш го на котлона на слабо и бъркаш непрекъснато. Трябва да ври около 5 минути. Ако се сгъсти твърде много, добави водичка. Ако обичате лимон, може и със сок, даже е по-хубаво. После добавяш полека от супата в застройката и накрая връщаш всичко обратно в тенджерата. Става гладка и хубава супа Peace За подправките - не знам какво имаш предвид, аз на супа-топчета слагам черен пипер и чубрица само. Пробвай с тия готовите Вегета, Маги и т.н.

Абсолютно правилно.Само дето аз не слагам лимонтозу.Иначе и подправките са ми същите.

# 13
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 421
И аз търся рецептата на супа с телешко месо от този тип, може би наистина зависи от застройката  newsm78

# 14
  • Мнения: 4 437
Аз примерно супа не хапвам ако не е застроена.Като видя такивя прозрачни супи по рекламите направо падам от смях.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт