Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 363
Гербът на Ордена на Рицарките на Бялото кантарче  , благодарение на Бет        bouquet


Имало едно време: Една история за Ордена на Рицарките - Приказка без край

"Имало едно време едни момичета. Живеели на различни места. Имали различни професии, различни интереси, различни съдби.
Но всички те, без да знаят една за друга, имали една и съща цел - да направят нещо за себе си. Да сложат край на омагьосания кръг, в който се въртят и който ги карал да се чувстват нещастни.

Искали да променят себе си. Не само външността си, но и вътрешната си нагласа за живота. Да го живеят такъв, какъвто винаги са искали, а не такъв, какъвто е най-лесно.
Поредното обещание "от утре", "от понеделник" вече не вършело работа. Защото било обещание пред самите себе си, обещание, което е най-лесно да не изпълниш, защото няма да се чувстваш виновен, че си наранил някого.

Имало в същото това време и едно виртуално местенце, в което няколко от тези момичета споделили намеренията и съдбите си. Лека полека идеята придобила очертания. От безплътна, имагинерна и неясна, тя се превърнала в нещо осезаемо, нещо, което всяко от тях приело като първа и водеща цел в живота си.
Намерили се тези момичета. Повярвали си, че този път всичко е различно. Че не са сами. Че този път "от утре" вече става " от днес, от този момент". Че този път обещанието и заявяването на целта не е само пред себе си, а пред хора, на които държиш и които няма как да излъжеш.

Тръгнали по общия път. Труден, трънлив, криволичещ. Зад завоите му често дебнели неща, които незнаели как да преодолеят. Но винаги успявали. Защото били заедно. Защото вкупом се навеждали над всяка дупка да издърпат затъналия, над всеки паднал - да му подадат ръка да стане, над всеки прегрешил - с прошка, над загубилия вяра - с част от своята вяра.

Днес те са много. Знаят как могат сами да променят живота си, така, че вече да им харесва и да го управляват те, а не той - тях.
Знаят какво и колко могат да постигнат. Знаят как да си помогнат, как да се подкрепят. Тъжат и се радват заедно. Мечтаят заедно. и заедно продължават напред. Към мига, в който всяка от тях ще си каже : "Аз успях. Можеш и ти!"

Това е тяхната приказка - приказката на Рицарките на бялото кантарче!"


Мариетка


 

Mъдрости на Ордена на Рицарките

"Не знам за вас, но през изминалата седмица аз тук открих толкова мъдрост, истини и откровения, колкото може би за десетилетие назад.
Опитах се да ги синтезирам, за да можем да си ги четем, когато ни се струва, че светлинката в края на тунела изчезва, че премрежените ни очи са толкова изморени, че нямат сила да видят дори ярката слънчева светлина.
Но тя е там - дали един-едничък малък слънчев лъч или огромно ярко сияние - тя е там, съществува въпреки всичко и заради всичко. Заради нас.
Трябва да си вземем мъничко от нея.
Да си я приберем някъде дълбоко в сърцето и в душата, та и в най-черната нощ да ни свети и да ни посочва пътя.
Ето - вземете си мъничко светлина.
Тя е наша.
Носим я в себе си.
И ако на някоя от нас пламъчето се мъчи да изгасне - друга ще й даде малко от своя пламък.
Защото огънят е вечен!

- АКО НЕ МЕ ХАРЕСВАШ ТАКАВА, КАКВАТО СЪМ, НЯМА ДА МЕ ХАРЕСАШ И ТАКАВА, КАКВАТО ИСКАШ ДА БЪДА!

- Ако достатъчно искаш нещо, никой и нищо не може да ти попречи да го постигнеш, а времето в тези случаи губи стойност.

-Единственото, което трябва да правиш е, да вярваш, че е за добро и да не се отказваш.

- Хората вярват, че който тренира побеждава и става лидер. Грешка! Който решава да стане лидер, тренира и става такъв!

- Нямаме контрол върху това, което се случва в животът ни, но решаващи всъщност са нашите реакции на това, което се случва.

- Момент на прелом е шанс за нов път.

- Това, което не ни убива, ни прави по-силни !

- Ден, в който не сте казали на любимите си, че ги обичате - пишете го пропуснат ден. А когато знаеш да даваш любов, научаваш се и да получаваш и не защото някой ти прави услуга, а защото я заслужаваш!

- Много от важните неща на света са били постигнати от хора, които са упорствали, когато е изглеждало, че изобщо няма надежда.

- Разликата между възможното и невъзможното е в това, доколко човек е твърдо решен да успее.

- Когато се опитваш да постигнеш нещо, ще срещнеш препятствия по пътя. Аз съм ги имал - всеки ги е имал. Но препятствията не трябва да те спират. Ако стигнеш до стена, не се обръщай назад и не се предавай. Измисли как да я прескочиш, да преминеш през нея или да я заобиколиш.

- Малко хора си дават втори шанс след неуспех. Провалят се веднъж и не опитват повече. Горчивото хапче на неуспеха често им идва в повече, отколкото могат да понесат. Ако си склонен да приемеш неуспеха и да се поучиш от него, ако си склонен да разгледаш провала като опакован подарък, да се оттласнеш от него и да тръгнеш наново, това една от най-мощните сили за постигане на успеха.

- Ако чуеш глас, който ти казва, че не можеш да рисуваш - рисувай на всяка цена - и този глас ще замълчи.

- Когато една врата пред теб се затвори, не оставай там, вторачен в нея. Огледай се и ще забележиш много други врати, които са се отворили - и си избери нова.

- Вървя напред. Животът няма как да го спреш. Всеки ден ни поднася усмивки и плесници. Плачем и се смеем. До другия ден. Отново. Не можем да спрем. Нима можеш да спреш полета на птицата? Да, ако й отрежеш крилата, но тогава тя ще е змия, а не птица.
Нима можеш да задържиш изгрева на Слънцето? Или поривите на вятъра?
Как ще накараш щурчето да спре да свири? Единствено като го размажеш с крак.

- Няма как сами да си отрежем крилете, нали?
Тогава какво ни остава?
Просто да продължим напред!

- И въпреки, че още стотици хиляди години може да продължат споровете "Какво е любовта", може би ще се окаже, че любовта е някой, който ни познава, помни ни и ни връща на самите нас малко по-добри, отколкото някога сме дръзвали да си мечтаем.

- 3 в 1
1. Всичко е в главата.
2. За да се отслабва, трябва да се яде.
3. Пием много вода."


Мариетка

Ще си позволя да добавя: Не става само с не/ядене, трябва и акъл!


И още нещо:
- Който си има проблеми - да му се решават. Яденето нито пречи, нито помага в това. Нека не се смесват нещата – благодарение на Асса

Както и „Тази нощ преди да си легна ще благодаря на Господ за всички хора които ме обичат , защото рядко се сещам ... обикновено се сещам само да му се оплаквам какъв е лош и защо не е извадил калориите от сладоледа и защо не удовлетворява искреното ми желание на сутринта да съм 60 кг .

Лека нощ момичета и се сещайте за хората около вас !" - ПукиА за завършек ще си позволя да цитирам Мила, нещо което осъзнавам, но не ми стигаха думи да го формулирам "...И аз имам една любов необяснима към разни малки-дребни-ситни и прекрасни... няма да назоваваме имена... Питам се, да се срамувам ли, или не? Май не ми иде много да се срамувам. Сори, ако развалям нечия дисциплина, но изпитването на чувство за вина ми се вижда прекалено висока вина за спазването на режима... Не съм готова да я платя, защото вината нанася много повече поражения върху психиката ни и целия ни живот, по мое скромно мнение. Нищо човешко не ми е чуждо, не съм от желязо и ми се случва да се "упущя". Понякога - често. Понякога - още по-често. Друг път съм в кондиция и всичко е наред и отслабвам. Радвам се, че има хора, с които да споделя и да ми е комфортно. Казах ли, че ви благодаря, че ви има?"

“…"Носете си новите дрехи..", т.е. важно е да изживеем всеки миг от този живот така, както ние искаме. Да се радваме на воля и на малките неща, да плачем наволя, когато ни боли, да не отлагаме нищо. Това са изконни истини, които често забравяме в забързаното ежедневие, а не трябва да е така.

Да говорим - за нас и любовта, за болката и радостта, които вървят редом ръка за ръка. Мъдрите хора казват, че ако го няма лошото, човек не може да оцени доброто. Вярно това лошо по-добре на никого и никога да не се случва, но... животът е изпълнен с различни цветове и нюанси, които просто съществуват и ни връхлитат без предупреждение….” - Джопче


На всички желая хубава, усмихната, успешна и спокойна седмица   bouquet

Старата тема

# 1
 • Мнения: 2 487
     Добро утро Heart Eyes

   Много задачи имах снощи и дори не погледнах , какво сте правили два дни. Сега наваксвам.

   Честити ни мотори ,кученца, нови рицарки , свалени килца , 28-ми номера  Hug

   Вчера бях на строежа , ама само за компания на татито. За мен работа нямаше. Подпирах дуварите  Mr. Green .
   Ходих за гъби. Голяма ми е тръпка. Един дядо само дето не ме наби , че съм му ги обрала. Добре , че бях с Хънчето , та го достраша  Laughing Пък и що да са негови , да не ги е поливал.
   Цял ден ядох ябълки и орехи. Това имаше за крадене по комшийските дворове  Laughing Вечерта приключих с панирани сърнели.
   Цяла седмица се люшкам с кило нагоре , кило надолу. Днес пак е понеделник  Mr. Green

   Туристката ми се прибра щастлива и кашляща. Знаех си аз. Ще се лекуваме. Поне няма да изпусне от училище , че и те стачкуват от днес. Сетиха се.

   Обичам такова време , нищо че ми навява малко тъжни спомени , как баба палеше печка и замесваше нещо.

   Хубав ден и седмица  Hug

  Литъл  Hug

# 2
 • Мнения: 2 956
Добро утро.
Честитки на който,за каквото има  Hug
ЛИтълче , Айче  Hug   bouquet за темичката
Мими много сте готини... Peace

Добре дошла на неци  Simple Smile

Хубав ден и позлотвона седмица на всички   bouquet


Бебче честит рожден ден на малкия Митко   newsm59  ura да е жив  и здрав, да расте много умен и да ви слушка  Hug

Последна редакция: пн, 08 окт 2007, 07:38 от Дика

# 3
 • София
 • Мнения: 3 090
Здравейте, момичета!
Напоследък не ми остава време да надникна да видя как сте  Embarassed
Как върви анти-груха? Надявам се, че морите килограмите със страшна сила!
Аз чукнах трийсетака, още месец и минавам на трета дюканска фаза за една година.
Пожелавам ви слънчева, усмихната и ведра седмица!

# 4
 • нейде там, където ....
 • Мнения: 4 508
Добор утро!

ДЕНЯТ Е ПРЕКРАСЕН, НАЛИ?   bouquet

Крикри, тъй и тъй се мерна,  я кажи при теб как са нещата.

Кафе?

# 5
 • Мнения: 2 487

    Бебче , честит ти по-голям  Митко   bouquet Да ти е живо и здраво детенце. Голяяямо момче да порасте.


   Ама много Митковци си имаме , бе  Hug

   Честито трийсетаче и на Стриктната Дюканка  Hug

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 10 986
Добро утро и от мен!

# 7
 • Мнения: 1 363
Отново дубрутру  Hug
Бебче, честит рожден ден на Митко   bouquet Да разсте здрав, умен и щастлив  Hug
Айче, Диче, Кри, Ж, Вещи  Hug
Кафетата са чудесни   bouquet

Отново хубав и усмихнат ден  Hug

# 8
 • Мнения: 343
Бързам да напиша за срещата - и аз засега в графа "несигурни" - евентуално с половинката
 Hug  bouquet  love001 smile3501 Two Hearts
Имам много работа в момента, ще пиша по-после.
Чао, обичам ви!!!

# 9
 • Мнения: 1 279
Здрасти бамбини прекрасни!!!
Честита ни нова тема!
Честито на рожденика на Бебчето!
Честито трийсеттаче на Крикри!
И аз като Дика:
Честитки на който,за каквото има  Hug

# 10
 • ГОре на черешата...
 • Мнения: 11 492
Добро утро и от мен!
Дудьо спи Laughing и аз бързам да погледна какво става тука.

Честит рожден ден на Митко! Да расте здрав, палав и щастлив!Честит рожден ден и на Крикири! Много любов и късмет!


Честито на кой каквото има   bouquet .

Много сте писали вчера, четох, четох, ама всичко ми се изпари. накефих се на сладоледената история на Милла. С подложката hahaha.

Снимки Мимини имало. Де да ги търся newsm78?

# 11
 • Мнения: 1 488
Ехо дубрутру  Hug
Днес го пиша дъждовен и цял ден ще си седя в къщи.Имам предчувстуе че ще изям всичко де кот намеря.Като си седя у дома и иди ела ходя до хладилника.Дано да устискам ади цунки мунки  bouquet

# 12
 • ГОре на черешата...
 • Мнения: 11 492
Усиnewsm66 !

# 13
 • Мнения: 1 279

Уси, ципа на устата, че да няма издънки в режима!!!

# 14
 • Мнения: 6 095
Пльок и пилето в новата тема Laughing

Честит рожден ден на Митетото на Бебче  bouquet Да порасне голям и умен, хубав и добър! За радост на мама и тати!

Кри, ти ме уби Shocked 30 кила ooooh! Гониш рекордите на майката и Асса Поздравления за постигнатото! Повече никога да не ги видиш тези гадове!
Засрамвам се и пак си налягам партакешите smile3538
Междудругото, откакто си на диета, правила ли си някакви контролни изследвания?
Опс, а що си такава зелена Mr. Green

Айче, тези спомени за баба, бумтяща печка и месенко и мен ме разнежиха. Най-вече месенкото Blush   И ние ли ще бъдем такива баби newsm78 Или ще си мъчим внуците със здравословна ранъ, т.е. гладни ще ги държим Mr. Green
Вашите баби какви бяха всъщност? Моите и двете бяха слабички  като клечици. Аз обаче както върви, май ще съм внушителна баба Sad Ще мога да гушкам по пет внука наведнъж hahaha

Успешна седмица на всички Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт