Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 88 отговора

София

Мнения: 4 676
Момичета , моля ви се ...  Praynig
Не , че не мога да направя пилешка супа , но нещо ми омръзна моят вариант . Имам хубаво пиленце / от БИЛА , ама пише , че е домашно  Laughing / и мъжете искат супа .
Аз обикновено я правя така - сварявам пилето , прецеждам булъона , обезкостявам месото , задушавам си лук и зеленчуци , наливам булъона , варя , слагам месото , накрая фиде и магданоз , ама нещо много тривиално взе да ми изглежда ...

Дайте вашите рецепти !
 Hug
Цитирай
ето и моята рецепта за пилешка супа:сварявам пилето с една глава лук/цяла и обелена-след като се свари пилето я изхвърлям/отпенвам бульона.След като се свари пилето го изваждам от тенджерата и го нарязвам на парченца.В бульона слагам нарязани картофи, морков и нарязани на ситно  няколко парченца лимон заедно с кората,връщам нарязаното пиле и варя.Когато картофите са готови слагам фиде.Малко преди да го сваля от огъня слагам магданоз,целина и лющян.след това я застройвам с яйце и кисело мляко.
Цитирай

София

Мнения: 690
То пилешката супа май си е все пилешка супа, ама може и нещо интересно да ти предложат тук.

Аз я приготвям така: Варя пилето, без да цедя само изваждам месото и го обезкостявам. Без да запръжвам директно в бульона слагам лук, моркови, чушки, после месото и картофи на малки кубчета. Накрая зеленчукова подправка, магданоз. Понякога слагам и фиде и застройвам.
Цитирай

между два живота

Мнения: 1 903
Можеш да направиш от зеленчуците крем супа, като добавиш и една сметана. Зеленчуците са следните - картоф, морков, лук, чушка и вегета. Накрая след сметаната добавяш и месцето.

Втори вариант - направи я като телешко варено, но с пилешко. Също много вкусно става. Правила съм я така и много я харесват. И по гъстичка става. Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Гледам , че всички слагат картофи  Rolling Eyes Аз мисля този път да е без картофи , само с фиде и зеленчуци . Идеята за лимона е добра - чела съм някъде , че се слага .
И за застройването ... Може ли някой да ми обясни като на идиот как да го направя  Confused Страх ме е да не прецакам супата нещо ...
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Няма да прецакаш нищо.  Laughing
Аз застройвам с един жълтък и 3-4 лъжици кисело мляко. Разбивам ги и сипвам от бульона с бъркане, за да се изравни температурата. ПОсле сипвам в супата и готово. Котлона вече е изключен обаче. Даже изчаквам десетина минути преди да сипя застройката, че хич не обичам пресечена застройка. По принип само с жълтък не се пресича, ама аз се презастраховам.

А тук Белинда е дала друг вид застройка.
Цитирай

между два живота

Мнения: 1 903
По принцип като слагам фиде не слагам картоф. Без картоф е по-наситен вкуса на пилето. А за застройката, за да не се притесняваш извади яйцето и киселото мляко на стайна температура за 30-40 мин. Така дори и да го сложиш цялото няма да се пресече.
Цитирай


Мнения: 6 075
То пилешката супа май си е все пилешка супа, ама може и нещо интересно да ти предложат тук.

Аз я приготвям така: Варя пилето, без да цедя само изваждам месото и го обезкостявам. Без да запръжвам директно в бульона слагам лук, моркови, чушки, после месото и картофи на малки кубчета. Накрая зеленчукова подправка, магданоз. Понякога слагам и фиде и застройвам.


и аз така я правя, като застройвам само с кисело мляко, не става много мазна така.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Слагам пилето да се вари. След като махна пяната, добавям една глава лук и един по-голям морков, нарязани на ситно. Като се свари пилето, го изваждам и нарязвам на парченца. В това време слагам една кафяна чашка ориз да се свари за около 20 минути. Връщам месото и застройвам с 1 жълтък, 4-5 с. л. кисело мляко и изчеждам 1 лимон. Най-накрая - нарязан магданоз. Супичката става пикантна, защото е леко киселичка, върви й черен пипер, но всеки да си го ръси на вкус.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здравей Pipinka!

Щом искаш по-различна супа, ето няколко варианта:

Направи си друг вид сгъстяване на супата, а не с фиде (не понасям фиде Crazy). Има два начина - 1.) поне един ден преди това да си омесиш тесто от грис, яйце и малко сол(на око). Тестото трябва да е доста твърдо, за да става за стъргане - настържи го, разстели в тавичка и остави да изсъхне на въздух. 2-3 минути преди да изключиш супата прибави около една шепа от стърготините. Става много вкусно и няма нищо общо с купеното фиде. Добре изсъхналите стърготини може да съхраняваш и няколко месеца (в купичка или отворена кутия на сухо и проветриво място).

Другият вариант е да направиш нещо подобно, но тук наопак се слага повече течност -  около 2 суп. л. грис, 1 яйце и се разрежда с прясно мляко докато стане като кашичка, но по-гъста от кексово тесто. Аз го правя това в 250мл. чаша за чай. После с чашата, пак преди да изключиш супата започваш да изсипваш по малко през вилица от тестото в супата - не трябва да тече, а по-скоро да капе. Получават се нещо като рошави топки(не много големи).

При този вид застройване супата не е бяла, а бистра, но с плуващи топчици. На такъв вид супа( и на горния) слагам за подправка девисил или кервиз(листата на целината) - става превъзходно! Зеленчуци си сложи по твой вкус, само да кажа, че вместо лук слагам, праз - супата има по-мек вкус! Иначе на супи слагам задължително корени за супа - магданоз, целина и морков(но настъргани), както и малко грах!

Освен това харесваме и супа с пресечено яйце (това го правя, когато нямам много време) Просто изключвам готовата супа и веднага прибавям към нея разбито едно или 2 яйца (зависи от количеството на супата). Такава супа подправям задължително с смлян черен или бял пипер и с малко лимон!

И последно - не слагай готови бульони, защото убиват истинският вкус на супата. Тогава както и да я направиш, ще има един и същи вкус...

Добър апетит!
« Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 14:05 от natalyna »
Цитирай


Мнения: 4 437
Аз си слагам и картофки и фиденце,за мене това е най-вкусния начин.Застройвам с 1 жълтък и малко оцет в него,досега не ми се е случвало да се пресече.И задължително слагам накрая магданоз,ако нямам магданоз изобщо не я правя тая супа.
Цитирай


Мнения: 692
Аз сгъстявам супата със сварени цели картофи, след което ги намачквам. Понякога слагам и традиционните нарязани, заедно със смачканите. Иначе задължително слагам поне две зеленчукови бульончета.
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Аз си я правя супата по стандартния начин както знам от майка ми, обаче нейната винаги става по-вкусна от моята.Накрая и го казвам това нещо и къде било разковничето ?! -тя прави варена застройка от яйце,кисело мляко и препечено брашно,задължително препечено....определено става по-вкусно, вече и аз така правя Wink опитай.
Цитирай

София

Мнения: 700
Моята рецепта:
Пилешки гърди, нарязани на по-големи парчета (накрая ги вадя и ги нарязвам на по-ситно), малка глава лук, нарязана на ситно (или цяла, но накрая я вадя), морков (настърган, защото мъжът ми не обича термично обработени моркови), картоф на малки кубчета и накрая фиде (малката обича букви и звездички),наситнен магданоз и лъжичка масло. Застройвам с пасиран варен жълтък и мляко. Понякога настъргвам и белтъка. При сервиране слагам лимон на нас и лъжичка кисело мляко на малката.
Да ви е вкусно!
Цитирай


Мнения: 20
Ето и моята рецепта за пилешка супа.В тенджера под налягане слагам пилешко месо (най-често бутче) моркови, чушки, картофи, кромид нарязани на малки кубчета. След като се сварят зеленчуците и месото изваждам месото и го обезкостявам.Връщам пак в тенджерата.Слагам в тиган 3-4 лъжици олио и 1 или 1 1/2 лъжици брашно и запържвам.Наливам от булъона в тигана  при запърженото брашно оставям  за секунди и изсипвам отново в тенджерата.Прибавям ориз и подправки, които са ронена чубрица, пресен магданоз (или сух), черен пипер, сол.Супата ври докато се свари и ориза.След като малко поизстине готовата супа правя застройка: 1 яйце и 4 лъжици кисело мляко.Разбивам добре яйцето, прибавям киселото мляко и към тях много бавно и внимателно слагам от топлата супа, за да не се пресече.Температурата трябва да достигне тази в тенджерата.Изсипвам застройката на тънка струйка бъркайки енергично и супата е готова за консумация.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 88 отговора