Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

Пловдив

Мнения: 652
Както вече ви казах в предна тема 1 месец няма да ям сладко за това ще се храня само като чета, гледам и превеждам. Отново превеждам от испански. Първо вижте гледката:



За кекса:
4 яйца
150 гр. пудра захар
200 гр. черен шоколад
150 гр. меко масло
2 с.л. брашно /20-30 гр./
1 лъжичка бакпулвер
100 гр. смляни бадеми
щипка сол
капка лимон за разбиване на белтъците
Малко какао на прах+кристална захар за поръсване и 1 английски крем или мармалад от кайсии.

Плънка:
1 буркан мармалад от кайсии

Кувертура: ganache de cafe
200-220 гр. шоколадова кувертура
200 мл. течна сметана
1 с.л. кафе
масло колкото орех





(1) Отделяме жълтъци от белтъци. Изкарваме маслото от хладилника. Натрошаваме шоколада. Загряваме фурната на 220'С.

(2) Смесваме смлените бадеми + брашното + солта + бакпулвера. Запазваме.

(3) Разбиваме жълтъците със захарта. Разбиваме размекнатото масло.

(4) Разтапяме шоколада на водна баня или в микровълновата и го добавяме към яйчената смес. Разбъркваме.

(5) В сместа с брашното добавяме разбитото масло и разбъркваме. Разбиваме белтъците с капка лимон на сняг. Смесваме всичко, разбъркваме и и печем в 22 см. форма при 220'С за около 20 мин. Проверяваме с клечка.






Когато е готов и  изстинал режем на 2 по дължина и между пластовете мажем с мармалад от кайсии, който предварително леко сме разбили.

Кувертура:

(1) Разчупваме шоколада и запазваме в голяма купа.
(2) Загряваме сметаната и кафето при непрекъснато бъркане. Когато заври го изсипваме върху шоколада, като разбъркваме с шпатула, добавяйки парче масло колкото орех. С него мажем сладкиша.


« Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 15:21 от sylya »
Цитирай


Мнения: 973
Умопомрачително е  Crazy
Ще го пробвам задължително, много обичам бадеми в тестото...вкусът е невероятен.
Мерси мнооого за рецептата Hug
Цитирай


Мнения: 1 720
Обожавам шоколадови десерти и всякакви шоколадови изделия. В събота ще имам гости, ще го направя и ще го снимам.
А отгоре не се ли поръсва с нещо?
Цитирай


Мнения: 7 473
Това изглежда също толкова гадно Mr. Green като тортата  Crazy Crazy Crazy
А аз най-обичам такива шоколадови сладкиши  ooooh!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 652
 ХА хахаха ха хаа
Изглежда като тортата, но не е  Wink Само веднъж да свърша диетатааа..



Ето го и по-голямо. Виж къде се вижда мармалада от кайсии:



Цитирай


Мнения: 1 351
Спри да превеждаш, че ще станем 100 кила от твоите преводи! Cool
Цитирай


Мнения: 3 331
sylya Рецептата е страхотна, а сладкиша невероятен. Мерси много!   bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 480
Леле, жена, как можеш да гледаш тези изкушения и да си на диета! Това твойто си е чист мазохизъм! Продължавай в същия дух, очаквам с нетърпение и други изненади!   bouquet
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Тази наслада от шоколад и мармалад изглежда просто страхотно
Цитирай

София

Мнения: 363
Направо ми потекоха лигите!  Crazy
Дано имам време скоро да я направя. Благодаря за превода!   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 387
sylya , нямаш милост!  Crazy Благодаря ти, че споделяш с нас всички тези вкусотийки!  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 282
sylya браво на теб. Радвам се,че има такива мами като теб да ни превеждат.Пък нали сме "майни"  bouquet
Сигурно може да се направи със сладко от зелени доматчета,защото в началото на това ми заприлича,защо не въпрос на импровизация.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 644
А, браво ти сладко няма да ядеш, а ние как да издържим на тези изкушения Wink?Сладкиша изглежда страхотно, ще го напраня тези дни - само трябва да си набавя сладко от кайсии  bouquet
Цитирай

БГ-изток

Мнения: 764
Божеееее...... #Cussing outНечовешко е!
А продава ли се шоколадовата кувертюра у нас или то си е обикновен шоколад? newsm78
« Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 22:25 от pipilota viktualia »
Цитирай

Пловдив

Мнения: 652
Да ти кажа според мен си е обикновен шоколад. Тук много са се обсъждали кувертутите. Всеки казва, че се продавали на килограм, били много скъпи и можели да се намерят в МЕТРО, БИЛА....И на 2-те места съм ходила, но никъде не съм виждала да се продава. Според мен с обикновен шоколад е най-добре и най-евтино.

Аз специално, много обичам шоколад с ядки вътре, така че десерта със сигурност си го бива. Важно е обаче мармалада да се разбие малко преди това. Аз бих заменила този мармалад с пасирано сладко от смокини, както правят тортата Сахер в сладкарници "НЕДЕЛЯ"
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора