Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 740
Никъде из нета не намерих туршия от пипер и патладжан, в която пипера се пече, а патладжана се пържи
Останало ми е смътно в главата как я приготвяше прабаба ми.
Някой срещал ли е подобна рецепта?
Цитирай

Русе

Мнения: 1 193
Майка ми някога я правеше тази трушия-великолепна е,с чесънче,ммммм
   Ще я помоля да потърси рецептата и да ти я напиша.Може би довечера ще стане Smile
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Веднага:

7 кг. пипер, изчистен от семето
1 ч.ч. олио
1ч.ч оцет
1 ч.ч. захар
сол на вкус
чесън, целина
патладжан - количество по желание, нарязан на кръгчета, посолен, отцеден и изпържен

Пиперът се изпича и обелва. Соли се на вкус и се залива с оцета. Стои два часа. Разбърква се с олиото и захарта.
В бурканите се редува на пластове с изпържения патладжан, чесъна и целината.
Бурканите се стерилизират 15 мин.

Това е любимата ни туршия и винаги свършва първа.
Цитирай


Мнения: 740
Мари-ета, точно така го помня. Помня обаче, че баба киснеше опържения патладжан в оцета за кратко - като измиване от излишното олио, може би
Много ви благодаря! Hug
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Аз не кисна, но може би така наистина няма да е толкова мазен Rolling Eyes...
Няма за какво Blush!
Цитирай


Мнения: 236
Тази рецепта ми е любима. Аз която не обичам патладжан си хапвам много от нея, освен това става бързо. Ето я
4 кг. патладжан
2 кг. червени чушки
4 глави чесън
1 пакетче смлян черен пипер
1 връзка кервиз
марина:
1 бутилка оцет
300 гр. захар
1/2 л. олио
4 с.л. сол
Нарязва се патладжана на по- едри кубчета, поръсва се с малко сол за изцеждане. Чушките се нарязват, чесъна се нарязва, листата се накъсват. Марината завира и в нея се слагат чушките за 10 минути да поврат на котлона. След това се вадят, слага се патладжана и чесъна в марината за 15 минути да поври на котлона. Сваляме от котлона и смесваме всички продукти с марината. Бурканите се стерилизират 10 минути. Рецептата е страхотна.
« Последна редакция: чт, 11 окт 2007, 15:39 от Inadar »
Цитирай


Мнения: 740
Инадар, и пипера и патладжана ли са без обработка - само киснати в марината?
Цитирай


Мнения: 236
Наистина не съм обяснила добре, ще редактирам рецептата. След като заври марината слагаме чушките в нея и продължаваме да варим на котлона 10 минути. След това се вадят чушките и се слагат патладжаните в марината на котлона 15 минути.
Цитирай

Русе

Мнения: 1 193
Веднага:

7 кг. пипер, изчистен от семето
1 ч.ч. олио
1ч.ч оцет
1 ч.ч. захар
сол на вкус
чесън, целина
патладжан - количество по желание, нарязан на кръгчета, посолен, отцеден и изпържен

Пиперът се изпича и обелва. Соли се на вкус и се залива с оцета. Стои два часа. Разбърква се с олиото и захарта.
В бурканите се редува на пластове с изпържения патладжан, чесъна и целината.
Бурканите се стерилизират 15 мин.

Това е любимата ни туршия и винаги свършва първа.

   
 Докато стигна до тук и аз,вече са ти я написали.Само,че ако патладжана се бланшира във вода с оцет и олио,трушията става по-лека на вкус,отколкото със пържен.И пипера го държим в оцета,солта и захарта цяла нощ,така става по-твърдичък.
Цитирай


Мнения: 740
Благодаря ти, ДжастаПраста  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.