Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 254
Може ли някой да ми каже за содена питка кое е по-добре да се използва, защото много-много не съм наясно каква е разликата между двете?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Содата си е сода,а бакпулвера е сода+лимонтозу.Не случайно ако нямаш бакпулвер се смесват двете съставки 1:1.За содената питка си се използва само сода.Става супер!  bouquet
Цитирай

Старата столица

Мнения: 5 363
За содената питка-сода бикарбонат.
А разликата TheNMaster ти я е обяснила Peace
Цитирай

София

Мнения: 19 728
Сода бикарбонат
Цитирай


Мнения: 3 330
Сода бикарбонат, аз само на сладкишите слагам бакпулвер
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
За содена питка - сода!
Цитирай

София

Мнения: 1 410
Сода бикарбонат, аз само на сладкишите слагам бакпулвер
и аз така  Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 254
Благодаря на всички. Мисля да забъркам една питчица за прощъпулника на малката.
Цитирай


Мнения: 107
за содена питка - сода бикарбонат, а за сладкиши сода с лимонтузу (или бакпулвер), прибавена към брашното  Peace
Цитирай


Мнения: 686
А какво е различното при ползуване на сода бикарбонат ,бакпулвер,амонячна сода и хлебна мая?За маята знам ,че се ползва ,когато тестото се меси ,но мисля ,че може да се ползват и всеки един от другите набухватели,какви са различията?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
От маята тестото втасва и увели4ава обема си 2-3 пъти,а другите са само набухватели   bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 672
Сода бикарбонат за питка  Peace
Цитирай

ту тук, ту там, но винаги с децата

Мнения: 61
И двете са набухватели, но действат на различен принцип.
Бакпулверът действа при смесване с течности и се използва главно при кексоподобни вкуснотии - cakes.
Сода бикарбонат действа при смесване с кисели продукти, например мляко кисело и прясно, сметана и т.н.
Има рецепти, в които се използват и двете наведнъж.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.