Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Ispania
 • Мнения: 4 067
да предотвратя да се слу4и с някого това ,което се слу4и с баба ми.
Моля патриотките ,които Ще по4нат да ме нападат с идеалисти4ните си мисли за Бьлгария да пропуснат тази тема.

Истината е ,4е не сьм много сигурна ,заЩо пускам тази тема най_вероятно за да предотвратя други подобни слу4аи или просто за да си излея безпомоЩтността и гнева ,които са се насьбрали в мен.

Баба ми е на 74 години ,страШно жизнена жена ,все не спира,все прави неЩо ,все някаква работа има.
Да не забравя да кажа ,4е има диабет ,с една затворена клапа на сьрцето е,болест на костите(извинете ме ,но не си спомням как то4но се казваШе) и един прекаран удар,но.............борба за живот има в тази жена,след вси4ко което и се е слу4ило не се спираШе,не и ли4еШе по ниЩо нито полу4еният преди 5 години удар ,нито запуШената клапа на сьрцето.Говоря в минало време ,заЩото след това което и при4иниха бьлгарските лекари едва ли пак Ще бьде сьЩият 4овек.

Преди около 3 месеца моето прекрасно баб4е стьпва на криво и го заболява кракьт.......водят я на лекар кьдето по4ват да и правят нагревки Shocked.Нали са лекари,те знаят по добре от нас какво и е нужно,даже в болница я приеха жената за да и ги правят всеки ден по два пьти.
Такаааа след две седмици я пускат да си ходи в кьЩи ,прибира се баба ми ,но ве4е ходи с бастун Cry Cry Cry(за пьрви пьт през живота и) ,заЩото много я боли кракьт.
След около месец стоейки права ве4е не издьржа на болката и пада Cry Cry Cry,след което.......ве4е не може да стане Cry Cry Cry Cry Cry....Веднага я завели в ОКРьЖНА БОЛНИцА,кьдето един "ЛЕКАР" и казва ,4е кракьт и е с4упен и 4е трябва да стои обездвижена 20 дни след което да я раздвижват Shocked,такаааа ,само ,4е не и слагат нисто гипс ,нито бинт НИЩО,ей така от само себе си да мине кракьт Cry Cry Cry Cry.Сложили и една Шина ,която закрепили с МАЛКО бинт и я пратили да си ходи.Вси4ко перфектно Close Close CloseАми сега как Ще стигне баба ми от болницата до вкьЩи????Тя е обездвижена,в кола е абсолУтно невьзможно да се ка4и ,заЩото не може да се мести кракьт а и заЩото не може да издьржи на болката.По4ва се тьрсене на линейка,оказва се 4е за 74 годиШната ми баба която цял живот си е плаЩала социални осигуровки няма линейка,нито вьв ОКРьЖНА БОЛНИцА,нито в цяла София.4ас и половина стои на вратата на Окрьжна Болница 4акайки някоя линейка да се сьгласи да я закара до вкьЩи.На края майка ми намерила от някаква 4астна болница линейка,естествено среЩу заплаЩане(не сме и о4аквали ,4е Ще е безплатно,но поне сме им благодарни ,4е са се сьгласили да я приберат).
Така месец баба ми си стои ОБЕЗДВИЖЕНА с АДСКИ БОЛКИ в кьЩи сьс с4упен крак Cry Cry Cry Cry CryАЗ не бих издьржала ,кой би издьржал???
След като видяхме ,4е тя не може да се помрьдне от болка ,камо ли да ходи ,се вьрнахме с майка ми в ОКРьЖНА БОЛНИцА(ве4е и аз бях при тях Cry Cry Cry) ,за да молим да и направят скенер или ренген,не си спомням ве4е.Преди да ни се обясни каквото и да било за ренгена или скенера (не помня какво беШе Embarassed)ни бяха казани цените Close.Мммм да,обЩо взето 300 лева за вси4ко ,което и направихме.
След което я видя Доцент БОНЕВ ,казаха ни ,4е той бил най_добрият в тази област.Приеха я за операция Party Party Party,успяхме постигнахме го......приеха баба ми за операция Party Party Party.Само ,4е ни беШе страх 4е баба ми няма да издьржи операцията,заради проблемите сьс сьрцето........
Като я приеха на етажа нас ни изкараха от вьн а ня не СА И ПРОДУП4ИЛИ КРАКьТ с неЩо като бормаШина на ЖИВО.НЕЗНАЯ,може би това се прави без упойка ,но аз не мога да си го представя Cry Cry Cry Cry Cry Cry живо месо .........
Такаааа,дните през които беШе в болницата мисля ,4е няма смисьл да ги описвам Cry Cry Cry Cry,какво неЩо видях там Shocked Shocked Shocked Shockedгосподи аз мислех ,4е Бьлгария е ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА.Мога мнооооого да ви разказвам за това как изглеждаШе болницата или какво беШе отножението на персонала кьм болните.Вси4ки ни гледаха мнооооооооооооого странно ,заЩото при баба ми винаги имаШе някой ,в нито един момент не я оставихме сама. СМЕЕЕЛИ някой да остави сам 4овек на онова място Shocked.Само мога ви кажа ,4е санитарката изми жената която беШе в стаята при баба ми с ШиШето ,което ние бяхме изхвьрлили на боклука Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked.Извади го от кофата за боклук и я изми Shocked.
ИМаШе и слу4аи ,в които жените които бяха В стаята при баба викаха някой да им донесе подлога и идваШе една сестра която с най_отвратителният поглед на земята казваШе "Това не е моя работа а на санитарките ,те са в операционната,когато свьрШат там ,Ще им кажа да дойдат при вас за да ви я дадат".и излизаШе Shocked Shocked Shocked.На който му се пиШка или 4ака половин 4ас или се изпиШква в леглото.......е тези които бяха при баба ние им ги давахме ,ами останалите 10 стаи?????????????'
Така ,мина операцията на баба ми и я изписаха,оба4е странното беШе ,4е кракьт продьлжаваШе да я боли мноооого,прибрали се в кьЩи(ние ве4е не бяхме там) с патериците но баба ми не може да ходи,но нали си ми е герой пробвала пробвала и вьпреки адските болки по4нала да ходи по малко.
Ааааа ,забравих да кажа цената на операцията Naughty,пьрвона4ално ни казаха 1200 лева ,но в крайна сметка ни взеха 900.
След като ве4е мина месец от операцията и се предполага ,4е баба ми трябва да ходи перфектно,майка ми отиШла сьс снимките в друга болница ,на която за сега няма да спомена името.От там и казали ,4е НИКОГА   няма да спре да я боли,заЩото са и сложили пирон сьс 5 СЕНТИМЕТРА по дьльг от необходимото и трябва да се направи нова операция,заЩото пироньт и се забива вьв месото ...........................НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ БАБА МИ ,ЩЕ ИЗДьРЖИ НОВАТА ОПЕРАцИЯ Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry.Ние за пьрвата толкова се притеснявахме Cry.
В тази болница им поискаха 1200 лева за операция и им казаха ,4е операцията ,която са направили на баба ми в ОКРьЖНА БОЛНИцА е струвала кьм 400 лева.В другата стая имаШе една позната докато баба ми беШе приета и на нея са и взели то4но 400.
В крайна сметка днес са и казали на майка ,4е операцията струва 1800 лева Shocked Shocked.ЗаЩото сега трябва да се правят пове4е неЩа от преди.
Утре е операцията Cry Cry Cry Cry Cry.Не зная на кой свят сьм ,само да мине утреШният ден ..............само баба ми да излезне от това.................
Пьк те вьпросните лекари и персонал от ОКРьЖНА БОЛНИцА знаят как спят ноЩем...........
А да,след като платихме 900 лева в онова неЩо наре4ено болница поискахме фактура или някаква бележка hahaha hahahaей това беШе обЩо взето което полу4ихме насреЩа.Е накрая ни издадоха някаква бележцица ,на която дори не пиШе името на болницата.

Забравих да кажа ,4е когато ни казаха ,4е Ще направят скенер на бабуШка трьгнахме да тьрсим линейка ,нали знаехме ве4е ОКРьЖНА БОЛНИцА  не може да ни предостави такава,оба4е преди да излезнем от сградата и казах на майка ми пак да попитаме като този пьт направо си казваме ,4е искаме да я наемем.Знаете ли какво ни казаха??????В дьното в дясно.То4но за 5 минути ве4е имахме линейка Shocked Shocked Shocked.
Като подписахме документ за дарение Confused,но както и да е..................НАЛИ ДОЙДЕ.
Преди сегаШната операция сметнахме колко горе долу ни е излезнало вси4ко и знаете ли........ами пенсията на баба ми за около 4 години...........................А ако нямаШе млади хора около нея?????
А какво става с хората около които няма млади хора ....??????'????
Ако искат..........на доизживяване......................
Не вярвах ,4е 4овек толкова открито може да си поиска пари........е от както баба се "разболя" видях мнооооооого неЩа,само си спомням ,4е накрая казвах на майка ми ...давай им колкото искат само да я гледат.....
Боже тези хора знаят ли за какви суми става вьпрос???????1000,2000 лева.........,4е на мен ве4е ми е трудно .................
Толкова да се унижиШ за 20 лева Shocked,Щях да им ги дам и да не ми ги бяха поискали(ако ги имам разбира се),но тооооолкова грозно е...........САМО ГОСПОД ДА  ПАЗИ БАБА, САМО ТОВА СЕ МОЛЯ

Последна редакция: чт, 11 окт 2007, 16:06 от Val

# 1
 • Германия
 • Мнения: 7 106
Ужас! Е заради това се моля моите родители да не се разболяват и стигат до престой в болница.

# 2
 • Ispania
 • Мнения: 4 067
Извинете ме 4е допьлвам така ,но ми се изклУ4ва компиУтара и не мога да напиШа вси4ко заедно.

# 3
 • Мелбърн, Австралия
 • Мнения: 780
Извинете ме 4е допьлвам така ,но ми се изклУ4ва компиУтара и не мога да напиШа вси4ко заедно.
Val, стискам палци за бабчето ти!!! Много ми дожаля.. и за нея, и за вас!

# 4
 • Ispania
 • Мнения: 4 067
Извинете ме 4е допьлвам така ,но ми се изклУ4ва компиУтара и не мога да напиШа вси4ко заедно.
Val, стискам палци за бабчето ти!!! Много ми дожаля.. и за нея, и за вас!

Мерси Мили4 Hug

# 5
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
Val
 Hug Hug Hugнямам думи за ада , в който сте Hug Hug
 Praynig Praynig Praynig утре всичко да мине добре Praynig Praynig

# 6
 • UK, Derby
 • Мнения: 1 959
Val Стискам палци за баба ти дано операцията мине успешно и се оправи бързо.Кураж на теб и цялото ти семейство.Моля те пиши как е минало и как е баба ти/даже ако искаш и на лични/ Praynig Peace

# 7
 • Германия
 • Мнения: 7 606
Ужасната БГ реалност. Моята баба е на 88 години, по4ти сляпа, нуждае се zа помоЩ и zа най елементарните работи (хранене, миене, тоалетната), но няма кой да го направи освен семейството. Е, можем да наемем една болногледа4ка, но кой Ще й плаЩа zаплатата, 500 или 600лв.?  На баба ми пенсията й е 110лв....беz коментар.

Вал, силно стискам палци zа баба ти. ПиШи когато имаШ новини  Hug

# 8
 • Varna, Bulgaria
 • Мнения: 1 049
Val, нямам думи, стискам палци всичко да е наред  Peace
Моят вуйчо ще се оперира приз януари, ще му слагат изкуствена става, майка ми  каза, че са им поискали 2500 лева за всяка операция/ другата операция, за другата става ще е 6 месеца след първата/ направо не знам много ми е притеснено дано да мине всичко добре  Praynig

# 9
 • MERIGNAC, FRANCE
 • Мнения: 1 551
Вал, стискам палци операцията да мине успешно  Praynig

А за болни4ния персонал нямам думи  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 10
 • Canada
 • Мнения: 1 773
Val, стискам палци! Чакаме да споделиш добри новини Hug
Картинката ми е до болка позната - имам баба на 85, която въпреки упоритите "грижи" на лекарите в Пирогов, все още е жива и дай-боже да се видим поне още венъж!

# 11
 • usa
 • Мнения: 3 491
Вал, съчувствам ти искрено. Моля се всичко да е наред с баба ти и семейството ти. Моята баба почина в безобразни болнични условия в България, нито едно човешко същество не заслужава толкова самота и цинизъм в последните си мигове. Майка ми беше в доста тежко психическо състояние от преживяното, надявам се, че вече е по-добре.
Желая ви кураж, и дано всичко се нареди!

# 12
 • The Promised Land
 • Мнения: 1 526
Ей, Вал плаче ми се! Съчувствам ти искрено и се надявам баба ти да излезне от това жива и здрава.
Нещо подобно се случи със сестрата на баба ми. Счупи тазобедрена кост.
Изпратили я да лежи вкъщи и да чака да заздравее. Когато болките станали адски я завели братовчедите в болница. Там преди да я прегледат изобщо  ги питали на колко години е. При отговора им казали- ама за какво сте я довели. И така се спомина. Най- лошото беше, че си беше добре с акъла и съзнаваше на какво унижение е подложена. Плачеше непрестанно, отказа да яде и пие, стопи се и си отиде. Това е реалността. Ужасно е! Нямаш ли пари, до там си!

# 13
 • VLC/SP
 • Мнения: 3 098
Вал,съжалявам за баба ти,а и за близките ти. Sad
Дано вси4ко се оправи този път,пожелавам ви го!И нека баба ти остане все така борбена и жизнена,въпреки вси4ко!
Aз не съм идеалистка,но слава Богу досега аз и моите близки все на свестни сме попадали.

# 14
 • Мнения: 9 120
Вал! Hug Peace
Нямам сили да говоря, много болезнена тема е за мен Cry

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт