Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Маринована бяла риба филе

  • 11 окт. 2007, 15:34 ч.
  • Преглеждания  3 523  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 255
Здравейте, мами!  Hug
Днес ще готвя маринована риба и понеже винаги я правя по един и същи начин, реших да се допитам до вас и да разуча и други начини. В търсачката има само 2-3 рецепти. Моля, давайте вашите, искам да изпробвам!  Peace
Иначе аз я правя така - нарязвам рибата на парчета, правя марината от олио, оцет, чесънче, лук и соев сос (всичкото това на око), заливам рибата да постои 3-4 часа и след това пека около 20 мин. в предварително загрята фурна! Да ви е сладко!   chef

Реклама
# 1
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 255
Е хайде, никой ли не готви маринована рибка? Моята вече се пече във фурната и ухае чудесно! Мммм!  Flutter

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Много се радвам,че ще си хапвате вкусничко;)) аз не съм пробвала такъв вид правене на рибата ние я обичаме панирана най-много,но ще я пробваме и твоята рецепта  bouquet

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 332
 ето ти нещо от мен.
половинката много го хапва:

Рибно филе с коричка


400 г. филе от риба
лимонов сок
сол, пипер

1 с.л. олио
60 гр. орехи, на дребно
150 гр. топено сирене
5 с.л. галета
1 с.л. наситнен магданоз
1 с.л. копър
1 с.л. лук на много ситно
мащерка
сол, черен пипер
малко масло

рибните филета се намазват с лимоновия сок, посоляват се и се наръсват с пипер.
слагат се в намазнена тавичка.

останалите продукти се смесват. разпределя се върху рибните филета и се притиска добре.
слага се маслото на тънки люспички отгоре и се пече около 25 мин. на 200С.

сервира се със зелена салата и ориз.

добър апетит.

# 4
  • Мнения: 83
Аз ви предлагам един много лесен начин за приготвяне на риба.

бяла риба - хек(зависи от броя на членовете на семейството)
1/2 глава червен лук
подправка за риба
майонеза

Рибата се нарежда в намаслена тава, сол на око, отгоре се слага лука, нарязан на не много дебели кръгчета, добавя се подправка за риба, пак на око и отгоре се сипва майонезата. Препоръчвама да не се прекалява с майонезата, за да не стане много тежко яденето. Simple Smile


# 5
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
Ние днес ще правим калкан на фурна и смятам да се възползвам да открадна някои от идейките за марините към вашите рецепти..
Благодаря   bouquet

# 6
  • Мнения: 795
И аз съм приготвяла бялата риба само панирана, ще опитам и с мариноване.  bouquet

# 7
  • Мнения: 506
Филенцата се нареждат в тавичка и отгоре се покриват със смес от 1 малка кофичка заквасена сметана, около 150 гр. настърган кашкавал, 2 скилидки счукан чесън и черен пипер. Запича се във фурната, докато хване отгоре златиста препечена коричка.

# 8
  • Мнения: 4 358
Записвам се за темата и предлагам моя най-чест начин за приготвяне на риба.

На дъното на йенска тенджерка нареждам лук, нарязан на колелца. Върху него редя филетата (хек, мерлуза) - осолени и леко подправени с черен пипер. Наливам малко сок от буркан кисели краставички и пека във фурната.

# 9
  • Мнения: 4 358
Филенцата се нареждат в тавичка.........
Моето безумно капризно на риба семейство много хареса тази рецепта. Хем вкусно, хем красиво  Grinning
Валя, благодарско за идеята!   bouquet

# 10
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 255
Ето и как изглеждаше рибката:



Сори, чак сега видях, че не съм публикувала снимка тогава!  Embarassed

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт