Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 618
Пробвах да сложа яйце, но стана на бели парцали. Явно си има технология.
Цитирай

Сунгурларийе

Мнения: 431
Махаш супата от котлона и я оставяш да поизстине за около 5 минути. Приготвяш си една голяма купа, вилица или тел за разбиване на яйца, черпак, две суп. лъжици оцет(лимонов сок) и едно или две яйца-според количеството на супата. Разбиваш яйцето(яйцата) в купата докато се втечнят. След това добавяш оцета (лимоновия сок), разбиваш пак и започваш без да спираш да разбиваш енергично, да наливаш с черпака от супата на тъничка струйка. Продължаваш докато температурата на супата и на сместа в купата се поизравнят. След това наливаш сместа в супата, като разбъркваш супата с черпака. След като ги смесиш поразбъркваш още малко и я оставяш отворена докато поизстине, за да не се пресече.

P.S. Добавянето на киселината е по желание- аз я слагам за да не се пресече яйцето, а и супата става по-бяла.
Цитирай

у нас

Мнения: 3 562
Аз слагам само жълтък. Разбивам с 2-3 с.лъжици к.мляко, слагам на котлона и при непрекъснато бъркане чакам да заври, след това слагам малко от бульона на супата и накрая връщам на тънка струйка в тенджерата.

П.П.Имаше една тема за застройките, ама къде е ....
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 689
Аз застройвам само с жълтъка, сока от половин лимон и една супена лъжица кисело мляко и така супата е става на парцали даже и да е вряла Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Аз застройвам с цяло яйце /или две, ако е по-голямо количество супата/, което съм разбила и към което съм добавила няколко с. л. /лъжица по лъжица, при непрекъснато бъркане/ от горещата супа, която ще застройвам. Так изравнявам, поне приблизително, температурите. Като се хомогенизира с яйцето, връщам всичко в супата /която съм отстранила от котлона 5-10 мин. по-рано/ на тънка струйка и бъркам интензивно.
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Ето ти линк към застройки за бяла супа. Аз иползвам тази на me4eto. Боби много ги тачи белите супи.

http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=21454&highlight=%E7% … F2%F0%EE%E9%EA%E0
Цитирай


Мнения: 3 452
Аз правя само т.нар. варена застройка:

1 (много рядко 2) яйца се разбиват хубаво с няколо лъжици или 1/2 кофичка кисело мляко, добавям 1 ч.л. брашно. Всичко това го слагам на котлона и бъркам докато започне да ври. Супата през това време се е охладила малко, взимам от бульона, разреждам хубаво застройката и връщам в супата. след това тенджерата със вече застроената супа също я връщам на котлона, изчаквам да кипне отново и изключвам.

Това е застройка, която НИКОГА не се пресича.
Цитирай

Ispania

Мнения: 4 049
Ами понеже сьм ,най-лошата готvа4ка и праvя ,застроиката наи -лесно Laughing
Едно яице се разбиvа с кисело мляко(полоvин кофи4ка мисля 4е беше,та даже и по малко).
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.