Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 12 окт. 2007, 10:51 ч.
  • Преглеждания  535  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 653
Както вече ви казах, понеже съм 1 месец БЕЗ сладко затова само ще превеждам. Ще пусна рецептата за:


АРАБСКА  ПАСТА

3 жълтъка
1 киселo млляко
300 гр. захар
есенция от ванилия
100 мл. прясно мляко
350 гр. бита сметана
6 листенца желатин
течен карамел

Разбийте жълтъците с киселите млека, добавете захарта и ванилията. Разтворете желатина в студена вода, след това го изсипере в прясното мляко, а всичко това излейте в сместа с жълтъците и разбийте добре. Добавете и битата сметана, като разбъркате с шпатула. Пригответе форма с карамел и изсипете сместа. Оставете в хладилник min. 8-10 часа. 
Време за приготвяне: 20 мин.




Коментар:

Може да го направите с  есенция според вкуса ви/Напр. лимонова/.
Казват, че било супер вкусотия...но ще почакам gaby_s да каже за грамажа на киселото мляко, което се продава в Испания, понеже на мен ми се видяха много малки кофички...та не знам

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 10:57 от sylya

Реклама
# 1
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
само едно уточнение  Rolling Eyes желатин на листчета продават ли в магазините newsm78 просто никъде тук не съм виждала Rolling Eyes

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 653


Така я превеждам от оригинала, който много се харесва, но иначе според мен може да се замени с най-обикновен желатин на прах от този в пакетчетата. Поправих рецептата /1 кисело мляко е.../

# 3
  • по пътеката
  • Мнения: 3 101
откъде е изто4ника? 4е арабите рядко ползват желатин, да не кажа изобщо, даже няма по магазините, само в големите градове(тунис) заради 4ужденците се внася, аз пък директно от бг си внасям! желирани неща не ядат , само оригинален крем карамел, което пък не е  арабски, нито е желиран!техните сладкиши или са сухи или са медено сиропирани, но самата основа е твърда! а кисело мляко поне при нас няма като бг, има раиб и лбен- нито едното, нито другото е както наш?нското! данон4ета дето са с месец трайност с ниш?стето и подладени ги изклю4вам!освен домашно ферментирало мляко , оставя се на горещината и то прокисва и се яде! странно ми е названието!испански ли е сайта?какъв е вкусът му, като на парфе?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт