супер сполучливи са, изяждат се за минутки и са много подходящи за партита, защото могат да се хапват без прибори
за тестото
400 гр. брашно
~200 мл. хладка вода
1 кубче прясна мая
1 с.л. зехтин
1 щипка захар
1 ч.л. сол
за плънката
4 с.л. доматена салца
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. розмарин
1/2 ч.л. лют червен пипер
3 с.л. вода
1 парче шунка
няколко парчета салам
2 топчета моцарела (става и със сирене)
от продуктите за тестото се замесва меко тесто и се оставя настрани.
приготвя се плънката: салцата се разбърква със захарта и подправките, добавя се водата (по желание може да се добави пресован чесън).
шунката, саламът и моцарелата се режат на много дребни парчета.
тестото се разточва, намазва се с овкусената салца, разпределят се саламът и моцарелата. завива се на руло.
рулото се реже на парчета, които се нареждат в подмазнена тава.
печат се около 10 мин. на силна фурна. аз печа на 250С
добър апетит
снимков материал: