Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Испания

Мнения: 1 327
дайте рецепти за езогелин и мерджемек, моля ви!
Цитирай


Мнения: 2 061
2 ч.ч червена леща
2 глави лук
6скилидки чесън
1к.ч ориз или булгур
1с.л салча или доматено пюре  Peace
1с.л салча от пипер или някакъв аналог но не се сещам  Mr. Green
около 3 литра вода или бульон
олио или маргарин може и чисто масло  чубрица, мента, черен пипер, червен пипер
Първо се сварява лещата(много бързо става  Whistling )
добавят се останалите продукти и се вари до готовност  Peace
прибавят се накрая черния пипер и сока на един лимон и се вари до кипване  Cool
В тиган се загрява олио(олио или маргарин може и чисто масло)
Добавя се ментата, чубрицата и червения пипер и се добавя към чорбата и така...
Става много вкусна чорба Wink
А историята на чорбата е, че в Турция на гости на едно бедно семейство им дошли неканени гости, и домакинята(на име Езо) нямала с какво да ги нагости и сготвила чорба от само остатъка от това което имала...булгур...леща и т.н и разбира се всички много харесали яденето  Crazy
и оттам и името на чорбата "Езо гелин чорбасъ" =чорбата на булката Езо Smile
е мерджимек си е точно леща   bouquet
Цитирай

Испания

Мнения: 1 327
Айля, много ти благодаря, тая чорба я обожавам просто!


а мерджемека как се готви? никога не мога да го направя бял като в ресторант..
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.