Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 117
     Мамчета  не  знам  дали  тук  е  мястото  за  подобно  питане Embarassed
но  коридора  на  маломерната  ми  гарсониера  е  пълен  с  дюли ,  които  по   заповед  на  щуката  ( мъжът ми )  трябва  да  направим на  ракия.   И  двамата  си  нямаме  на  идея  ,  как  се  прави  ракия  -   още  повече  че  не  пием  алкохол.
  Така  че  ако  около  вас  има  баби  и  дядовци  ,   моля  питайте  ги  от  наше  име  и  пишете .
 Предварително  благодаря  на  всички Hug Hug Hug
Цитирай

дълбоко,дълбоко в прованса

Мнения: 189
Първо дюлите трябва да се посварят, за да омекнат и да могат да се разкашкат,като се сложат в бидон да ферментират.След като изстинат хубаво, се разтваря захар в гореща вода /7-8 кг на 100 л бидон/, чака се да изстине и се изсипва в бидона.И след това започва да се бърка кашата в бидона сутрин и вечер, за да може да ферментира.Като преври,познава се по това,че отгоре излиза вода над кашата, се вари ракията.
Цитирай

Варна

Мнения: 136
Баща ми я прави по следния начин:
Дюлите ги нарязва на ситно или ги смила.В бидона в които си прави джибрата го пълни 2/3 с дюли и 1/3 топла вода разбъркана със захар.
На 100 литра джибра слага 8-10 кг захар.Бърка кашата сутрин и вечер за да  ферментира.
Успех и после  Drunk
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Къде ще ферментира туй чудо - в маломерната ви гарсониера ли ?!? Смърди , да знаеш ! И после къде ще го варите - трябва да запишете казан на село , а как ще изчислите кога ще е готов материала и кой ще е деня на варене - помислете , дали не сте се захванали с нещо непосилно . Продайте ги и си карайте живота !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.