Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

out of space

Мнения: 7 341
Поне от 5 години не съм я правила тази манджа и съм забравила как. В кюфтетата имаше ориз, а в соса и моркови, но уви, само това си спомням. Главното ми притеснение е кюфтетата да не се разпаднат...

Има ли някой рецептата?
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Ами аз я правя така:

Запържвам еднаглава лук и един морков.Добавям 1-2 с.л брашно ,1 буркан домати и малко водичка.Като заври добавям предварително приготвените кюфтенца,оваляни в брашно.

Кюфтенцата ги замесвам като за пържени кюфтета,но слагам и ориз!
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Ето рецепта  Laughing

Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз я правя така:

Кюфтета с доматен сос

В тенджера задушавам 2 глави кромид лук и 2 моркова нарязани на четвъртини в зехтин. В каймата слагам ориз, сол и пипер, омесвам и оформям кюфтета. Слагам ги в тенджерата при лука и моркова. Изсипвам домати (пресни настъргани или консервирани), малко вода. Количеството домати зависи от броя кюфтенца, гледам да се покрият с течността. Овкусявам със сол и чубрица. Оставям на къкрят на котлона за около 40мин.
Накрая слагам малко нишесте разтворено в студена вода за да посгъстя соса.
Цитирай


Мнения: 2 083
Аз пък ги правя така:

Слагам вода да заври и пускам кюфтетата в нея - каймата омесена както си обича всеки плюс ориз.Също във водата слагам моркови и лук и така докато станата готови кюфтенцата.После изсипвам смес от смлени домати или пюре със брашно и подправки вътре.Всичко завира и е готово.Чубрица,черен пипер,малко чесън - подправки по желание Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Аз я правя така :
Запържвам / задушавам нарязан на ситно лук и морков .  Добавям една ч.л. червен пипер , разбърквам хубаво и прибавям доматите /пасирани / . Слагам сол и черен пипер . Доливам вода .
Оставям да поври и слагам кюфтенцата , които са омесени с подправки и ориз и оваляни в брашно . Преди да е готово сгъстявам с брашно разтворено в топла вода и слагам магданоз .  chef
Никога не са ми се разпадали кюфтенцата  Peace
Цитирай

Плевен

Мнения: 3 854
Ерика, ние сме се наговорили да правим тази манджа Smile И аз тъкмо влизам да търся идеи за нея Smile На мен пък не ми е ясно в каймата какво слагате - лук,яйце,хляб? Какво се слага и какво не? За ориза вече разбрах.
Цитирай


Мнения: 195
Сложи просто черен пипер и чубрица. Друго не е нужно, освен ориза, разбира се. PeaceАз ги правя така.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Ерика, ние сме се наговорили да правим тази манджа Smile И аз тъкмо влизам да търся идеи за нея Smile На мен пък не ми е ясно в каймата какво слагате - лук,яйце,хляб? Какво се слага и какво не? За ориза вече разбрах.

Интересно съвпадение  Laughing

А яйце в каймата да слагам ли?
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Яйце - не .          Запържи със лука , моркова и малко червена чушка - дава прекрасен вкус . С доматите изчакай , пречи да уври добре ориза . Ако са от консерва - размий брашното с тях и прибави малко преди края , за да сгъстиш соса . Голяма китка магданоз - да не забравиш !
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Вече ври!

Обаче май направих грешка....
Ето какво сътворих: Запържих чушките, морковите и лука...и прибавих доматите.....  Rolling Eyes
после сложих картофите и оваляните кюфтета...
Дано ми се свари ориза и картофите  Confused
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Ориза ще се свари, ама картофите?  newsm78 Нали уж казват, че като се сварят картофите, тогава се слагат домати. Иначе не се сварявали. И аз съм слагала сурови картофи, ама само в гювеча, там си се сваряват.
Цитирай


Мнения: 2 083
Ооооо хич не се притеснявай Ерика,всичко ще ти се свари.Аз за други ястия примерно редовно слагам всичко накуп и става супер.А всъщност не разбрах,защо сложи картофи на това ястие Thinking При мен никога не е имало проблеми със сваряване на ориза при наличието на домати вътре Wink
А за каймата - не е лошо да се сложи яйце,аз слагам.Пък ако няма,може и без Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 548
Аз омесвам каймата само с джоджен и ориз.Слагам да заври вода и пускам кюфтенцата в нея,може да се овалят в белтък(за да ги държи стегнати),но и без него става.Отделно си запържвам много лук,морковче,добавям малко брашно и червен пипер,накрая доматите и разреждам с бульона,където са врели кюфтетата.Когато всичко е готово прибавям кюфтетата и магданоз.
Цитирай


Мнения: 3 064
Аз си омесвам каймата за кюфтенцата само с чубрица, сол и черен пипер и ги овалвам с брашно непосредствено преди да ги сложа в яденето. А преди това - задушавам 1 глава лук и един морков нарязан натънки кръгчета, прибавям 2 картофа на кубчета, 1 с.л брашно и след него доматено пюре. Наливам топла вода и варя докато картофите са почти сварени.Тогава овалвам кюфтетата с брашно и ги пускам за няколко минути. Може и да се доопече във фурна. Сервирам с много пресен магданоз. Много бързо и много вкусно!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора