Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 364
Гербът на Ордена на Рицарките на Бялото кантарче  , благодарение на Бет        bouquet


Имало едно време: Една история за Ордена на Рицарките - Приказка без край

"Имало едно време едни момичета. Живеели на различни места. Имали различни професии, различни интереси, различни съдби.
Но всички те, без да знаят една за друга, имали една и съща цел - да направят нещо за себе си. Да сложат край на омагьосания кръг, в който се въртят и който ги карал да се чувстват нещастни.

Искали да променят себе си. Не само външността си, но и вътрешната си нагласа за живота. Да го живеят такъв, какъвто винаги са искали, а не такъв, какъвто е най-лесно.
Поредното обещание "от утре", "от понеделник" вече не вършело работа. Защото било обещание пред самите себе си, обещание, което е най-лесно да не изпълниш, защото няма да се чувстваш виновен, че си наранил някого.

Имало в същото това време и едно виртуално местенце, в което няколко от тези момичета споделили намеренията и съдбите си. Лека полека идеята придобила очертания. От безплътна, имагинерна и неясна, тя се превърнала в нещо осезаемо, нещо, което всяко от тях приело като първа и водеща цел в живота си.
Намерили се тези момичета. Повярвали си, че този път всичко е различно. Че не са сами. Че този път "от утре" вече става " от днес, от този момент". Че този път обещанието и заявяването на целта не е само пред себе си, а пред хора, на които държиш и които няма как да излъжеш.

Тръгнали по общия път. Труден, трънлив, криволичещ. Зад завоите му често дебнели неща, които незнаели как да преодолеят. Но винаги успявали. Защото били заедно. Защото вкупом се навеждали над всяка дупка да издърпат затъналия, над всеки паднал - да му подадат ръка да стане, над всеки прегрешил - с прошка, над загубилия вяра - с част от своята вяра.

Днес те са много. Знаят как могат сами да променят живота си, така, че вече да им харесва и да го управляват те, а не той - тях.
Знаят какво и колко могат да постигнат. Знаят как да си помогнат, как да се подкрепят. Тъжат и се радват заедно. Мечтаят заедно. и заедно продължават напред. Към мига, в който всяка от тях ще си каже : "Аз успях. Можеш и ти!"

Това е тяхната приказка - приказката на Рицарките на бялото кантарче!"


Мариетка


 

Mъдрости на Ордена на Рицарките

"Не знам за вас, но през изминалата седмица аз тук открих толкова мъдрост, истини и откровения, колкото може би за десетилетие назад.
Опитах се да ги синтезирам, за да можем да си ги четем, когато ни се струва, че светлинката в края на тунела изчезва, че премрежените ни очи са толкова изморени, че нямат сила да видят дори ярката слънчева светлина.
Но тя е там - дали един-едничък малък слънчев лъч или огромно ярко сияние - тя е там, съществува въпреки всичко и заради всичко. Заради нас.
Трябва да си вземем мъничко от нея.
Да си я приберем някъде дълбоко в сърцето и в душата, та и в най-черната нощ да ни свети и да ни посочва пътя.
Ето - вземете си мъничко светлина.
Тя е наша.
Носим я в себе си.
И ако на някоя от нас пламъчето се мъчи да изгасне - друга ще й даде малко от своя пламък.
Защото огънят е вечен!

- АКО НЕ МЕ ХАРЕСВАШ ТАКАВА, КАКВАТО СЪМ, НЯМА ДА МЕ ХАРЕСАШ И ТАКАВА, КАКВАТО ИСКАШ ДА БЪДА!

- Ако достатъчно искаш нещо, никой и нищо не може да ти попречи да го постигнеш, а времето в тези случаи губи стойност.

-Единственото, което трябва да правиш е, да вярваш, че е за добро и да не се отказваш.

- Хората вярват, че който тренира побеждава и става лидер. Грешка! Който решава да стане лидер, тренира и става такъв!

- Нямаме контрол върху това, което се случва в животът ни, но решаващи всъщност са нашите реакции на това, което се случва.

- Момент на прелом е шанс за нов път.

- Това, което не ни убива, ни прави по-силни !

- Ден, в който не сте казали на любимите си, че ги обичате - пишете го пропуснат ден. А когато знаеш да даваш любов, научаваш се и да получаваш и не защото някой ти прави услуга, а защото я заслужаваш!

- Много от важните неща на света са били постигнати от хора, които са упорствали, когато е изглеждало, че изобщо няма надежда.

- Разликата между възможното и невъзможното е в това, доколко човек е твърдо решен да успее.

- Когато се опитваш да постигнеш нещо, ще срещнеш препятствия по пътя. Аз съм ги имал - всеки ги е имал. Но препятствията не трябва да те спират. Ако стигнеш до стена, не се обръщай назад и не се предавай. Измисли как да я прескочиш, да преминеш през нея или да я заобиколиш.

- Малко хора си дават втори шанс след неуспех. Провалят се веднъж и не опитват повече. Горчивото хапче на неуспеха често им идва в повече, отколкото могат да понесат. Ако си склонен да приемеш неуспеха и да се поучиш от него, ако си склонен да разгледаш провала като опакован подарък, да се оттласнеш от него и да тръгнеш наново, това една от най-мощните сили за постигане на успеха.

- Ако чуеш глас, който ти казва, че не можеш да рисуваш - рисувай на всяка цена - и този глас ще замълчи.

- Когато една врата пред теб се затвори, не оставай там, вторачен в нея. Огледай се и ще забележиш много други врати, които са се отворили - и си избери нова.

- Вървя напред. Животът няма как да го спреш. Всеки ден ни поднася усмивки и плесници. Плачем и се смеем. До другия ден. Отново. Не можем да спрем. Нима можеш да спреш полета на птицата? Да, ако й отрежеш крилата, но тогава тя ще е змия, а не птица.
Нима можеш да задържиш изгрева на Слънцето? Или поривите на вятъра?
Как ще накараш щурчето да спре да свири? Единствено като го размажеш с крак.

- Няма как сами да си отрежем крилете, нали?
Тогава какво ни остава?
Просто да продължим напред!

- И въпреки, че още стотици хиляди години може да продължат споровете "Какво е любовта", може би ще се окаже, че любовта е някой, който ни познава, помни ни и ни връща на самите нас малко по-добри, отколкото някога сме дръзвали да си мечтаем.

- 3 в 1
1. Всичко е в главата.
2. За да се отслабва, трябва да се яде.
3. Пием много вода."


Мариетка

Ще си позволя да добавя: Не става само с не/ядене, трябва и акъл!


И още нещо:
- Който си има проблеми - да му се решават. Яденето нито пречи, нито помага в това. Нека не се смесват нещата – благодарение на Асса

Както и „Тази нощ преди да си легна ще благодаря на Господ за всички хора които ме обичат , защото рядко се сещам ... обикновено се сещам само да му се оплаквам какъв е лош и защо не е извадил калориите от сладоледа и защо не удовлетворява искреното ми желание на сутринта да съм 60 кг .

Лека нощ момичета и се сещайте за хората около вас !" - ПукиА за завършек ще си позволя да цитирам Мила, нещо което осъзнавам, но не ми стигаха думи да го формулирам "...И аз имам една любов необяснима към разни малки-дребни-ситни и прекрасни... няма да назоваваме имена... Питам се, да се срамувам ли, или не? Май не ми иде много да се срамувам. Сори, ако развалям нечия дисциплина, но изпитването на чувство за вина ми се вижда прекалено висока вина за спазването на режима... Не съм готова да я платя, защото вината нанася много повече поражения върху психиката ни и целия ни живот, по мое скромно мнение. Нищо човешко не ми е чуждо, не съм от желязо и ми се случва да се "упущя". Понякога - често. Понякога - още по-често. Друг път съм в кондиция и всичко е наред и отслабвам. Радвам се, че има хора, с които да споделя и да ми е комфортно. Казах ли, че ви благодаря, че ви има?"

“…"Носете си новите дрехи..", т.е. важно е да изживеем всеки миг от този живот така, както ние искаме. Да се радваме на воля и на малките неща, да плачем наволя, когато ни боли, да не отлагаме нищо. Това са изконни истини, които често забравяме в забързаното ежедневие, а не трябва да е така.

Да говорим - за нас и любовта, за болката и радостта, които вървят редом ръка за ръка. Мъдрите хора казват, че ако го няма лошото, човек не може да оцени доброто. Вярно това лошо по-добре на никого и никога да не се случва, но... животът е изпълнен с различни цветове и нюанси, които просто съществуват и ни връхлитат без предупреждение….” - Джопче


На всички желая хубава, усмихната, успешна и спокойна седмица   bouquet

Старата тема   bouquet

# 1
 • Мнения: 2 956
Добро утро.
Литълче   Hug   bouquet
Хайде момичета- който е като мен (в издънка) нова седмица, поредното начало- няма начин  Hug
Малко ми куца мотивацията,ама...  Confused
Добре дошла на  Магдел bouquet Милла ти е казала много точно какво е основното,за сигурен успех. От там на татък ние сме тук  Hug
Хубав ден и ползотворна седмица на всички  Heart Eyes  bouquet

# 2
 • Варна
 • Мнения: 5 071
Добро утро на всички bowuu
Като стана такова студено времето и една носталгия ми се хвърли на гърба...за миналата зима,а може да не е от студа,а заради това,че съм на миналогодишните си килограми..
На всички-приятна седмица  bouquet

П.П Мила-ти до 60кила ли искаш да се докараш,няма ли станеш съвсем солета Heart Eyes-все пак си висока,колкото мен

# 3
 • Мнения: 2 040
Добро утро  Grinning
Честита ни нова тема /писах нещо в старата - ама никой няма да прочете - надявам се Wink/
Успешна седмица на всички   bouquet

# 4
 • Мнения: 4 116
Добро утро!
Кучешки студ е  cold
Ади някой да напрай каФе, че аз си нямам. белким се постопля.
И да ви се оплача... от снощи адски, зверски ме боли дясната ръка! какво е това чудо не знам. Като  я местя настрани или вдигам нагоре е кошмаррр. 
сетих се преди имаше един случай с младо момче, така го болял крака, оказало се тромб,  лекарите не се усетили...после тромба в сърцето и дотам  Confused
От друга страна се успокоявам, че може да е от фотоапарата и дано наистина да е от него! тежи към 1.500кг.  Последните два дни изщраках към 500 кадъра, дори на краката имам лека мускулна треска от приклякванията и пълзенето.  Tired

# 5
 • Мнения: 1 934
Добро утро!

Успешна и ползотворна седмица пожелавам на всички.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 11 200
Добро утроЧестита ни нова темичка! Дано на края и всички сме с по-малко грамчета поне  Party
Литълче   bouquet

# 7
 • Мнения: 344
 
Ади сИга от мойто, черното, пък после Вещи може да даде и от нейните. (изпреварила ме, тюх)
Привет, скъпи момичета Hug
Добре дошла на Мадгел!  bouquet  Не е късно, важното е, че си започнала, ще стане Peace
Майче останах безсловесна!  Heart Eyes  bouquet

И аз не обичам студ!

Майче, Айче, Ванче, Танче (Камъче), Диче, Роси, Птиче, Зетче, Бебче,  Мариетка, Бети, Хъф, Мимс, Асса, Литълче, Джобче, Онче, Вещи, Милла, Фея, Ума, Авентура, Лу, Лейди, Миракъл, Съни, Силви, Тейс, Голди, Ж, Уси, Янико, Евич, Фоли, Деси, Айскрийм, Мира, Ted_cat, Аби (Миленче), Крикри, Били хлапето, пухче, rose madder, miri4ka13, здравето, нани м, Лабелла, danielka 1, krasi, ral4e, Стефи, Неци, Мадгел Hug (някои от списъка май отдавна не са се появявали)

Обичам ви и ви пожелавам лека и олекваща седмица!

# 8
 • Мнения: 2 331
Добро утро!Спорна седмица и удовлетворителна за всички!
Приятно кафе!
Дика, и синът ми е така, малката и тя-вече повече от месец няма оправия с тези сополи.Пихме и капахме къде-що има и ...нищо.ако научиш нещо действащо, пиши ми, моля те!
Ооооооо, ето ви кафенце!Тази сутрин никой не го е спретнал още!


Eeeeeeй, що кафе се изляяяяяяяяя! Joy Joy Joy

# 9
 • Мнения: 1 364
Отново добро утро от мен  Hug
Диче, Тони, Хъф, Тедка, Бебче, Вещи, Марче, Били, и на всички  Hug
Извинявайте, че копирах изцяло от старата тема, но не съм добре  Tired Ще се лекувам тия дни и както каза докторката ми - строга диета  Crazy - варен ориз, картофи - варени или печени, обикновени бисквити, препечени филийки и в краен случай обезсолено сирене  ooooh! Да видим как ша карам на тез неща  Thinking Въпреки всичко...
желая ви хубава, усмихната и слънчева, ако не топла, седмица   bouquet  Heart Eyes  Hug

# 10
 • Мнения: 1 934
Изчетах старата тема.
Момичета благодаря за прекрасните кафета!

Първо да кажа на Ванчето и Даниелка едно голямо БЛАГОДАРЯ!За усилията,и не се притеснявайте всичко ще е прекрасно.
На МАЙЧЕТО smile3501  newsm47 smile3521 просто си ПРЕКРАСНА! Найстина разликата със снимките който сме гледали "преди" е направо потресаваща в добрия смисъл разбирасе.

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 09:48 от bebche05

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 11 200
Майче, снощи в къщи снимката не ми се отвори, но днес в училище те видях. Изглеждаш направо супер   bouquet  bouquet  bouquet

# 12
 • в резерват
 • Мнения: 3 410
 Здравейте и от мен. Много ми е хубаво всеки път да прочитам първата страница. Невероятно е да чувстваш нещата по този начин и да успееш да го напишеш с толкова простички думи. Благодаря. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Сега да се похваля - кантара ми показа 63 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44,
и да допълня че един килограм го свалих за почти една седмица и половина.
За тези, които ще поръчат свинско да кажа че вкусът е мммм.....невероятен -толкова крехко и вкусно става, че се топи още преди да ти влезе в устата  chef
Дано седмицата е успешна за всички и  дано имаме повече поводи за радост.
Тонич, това с гъбите го пробвах, мерсаж голям.

# 13
 • Мнения: 1 934
Браво Даниелка Hugbouquet

# 14
 • Мнения: 1 183
Добро утро, момичета!
Честита ни нова тема!
Литълче, какво ти има някой грип ли хвана? Хайде бързо оздравявай!
Даниелка, честито смаление!
Майче, невероятна си!
За срещата ордьовър Арбанаси и основното с пилешко. Супер изглежда кръчмето.
Аз да се издам събота и неделя пак издънка, ама то един месец пълен с рожденни дни. Ужас!
В неделя пак отново рожден ден  Whistling но от днес пак на протеини, че до дотогава, че сам свалям нещо през седмицата и след прегрешенията съм в изходна позиция в понеделник.
Хайде приятна седмица!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт