Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 апр. 2005, 18:14 ч.

Как се разбива сметана?

  • 4 311
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 431
Мили кулинарки, помогнете на неграмотното същество (т.е. на мен Grinning ): как става тая магия? Уж сметаната се смесва със захар и се разбива с миксер, ама не става! Cry  Разбивам аз, разбивам - 10 мин - 15 мин - 20 мин, не става пухкава, а течна. Каква е тайната?

# 1
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
С миксер ли раzбиваш? На най високата степен?
Сметаната на мен ми се раzбира страшно бърzо. Thinking
Май имаше някакви тайни с лимонен сок, zа да се сгъсти. Също така продават и едни такива прахчета, които спомагат zа сгъстяването на сметаната.

# 2
  • София
  • Мнения: 431
С миксер, да. Той един измислен миксер, де, може пък той да е проблема, знам ли...

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 15 429
Ами ти каква сметана си взела? Може да е от тази, която си има захар и няма нужда да слагаш. Ако е обаче от подквасената сметана - тя не става пухкава. Захар се слага само на течната сметана, която не е сладка.

# 4
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
Сметаната  трябва да е студена при разбиване!Това е задължително условие! Wink

# 5
Цитат на: pazzza
Сметаната  трябва да е студена при разбиване!Това е задължително условие! Wink

потвърждавам, разбива се за минути

# 6
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Аз ползвам Hopla. Отначало миксерът е на по-бавни обороти, за да не изпръска настрани и като се посгъсти, на най-бързите обороти.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт