Как да направя попара без глутен?

  • 827
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 758
Търся някакви продукти, подходящи за бебе на 8 месеца, с които да правя попара, но да е без глутен. От детските бисквити на Плазмон има само от тези на прах, които не стават за попара. И по диетичните магазини гледах, даже купих едни безглутенови бисквити, но те пък имат яйца, сухо мляко и т.н. Някой може ли да даде идея за някакви бисквити, сухари, хляб?, който да са подходящи за целта?

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 809
Вариант ли е паста (макарони)? Ако да - то по диетичните магазини видях онзи ден макарони на БГ фирма - оризови и царевични, и двата вида - без глутен Simple Smile

# 2
  • Мнения: 758
Да, за макарони не ми беше хрумнало...Ще ги потърся, благодаря!  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 8 242
Пробвай и с оризовите сухарчета  Wink

# 4
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 809
А по същество - тук (П-в) в големите супери има оризови ъм, сухари (не се сещам по-добра дума) - екструдирани оризови и царевични. На мен са ми като стиропор на вкус... Но детето ги хареса, като й дадох да опита. Дали ще станат на попара - нямам идея Confused Струва ми се, че ще плуват отгоре Grinning
Може би най-удачно ще е да опечеш няколко хляба със съставки по твой избор, без глутен, а после да препечеш на филийки и ето ти сухари Simple Smile

# 5
  • Мнения: 758
Да, оризовите сухари ги знам, но незнам дали бебето ще може да ги яде - доста твърди ми се виждат  newsm78. Нищо не ми пречи да пробвам, де.
Като че ли най-удачно е да се хвана сама да си направя хляб.... Thinking ама пуст мързел....

Общи условия

Активация на акаунт