Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
рецептата е австрийска.
много вкусно и не е трудна Cool

според мен ще стане и с наличните в Бг продукти.

рецептата беше приготвена в немския вариант на Перфектната вечеря като предястие.

оригиналното име е Тopfenpflanzerl

200 гр. кашкавал (в оригинала Bergkäse)
80 гр. сух хляб без кората
2    с.л. прясно мляко
800 гр. извара (в оригинала Quark)
1/2    глава наситнен лук
5    с.л. олио за пърженето
2    жълтъка
1    с.л. масло
1/2    ч.л. лимонена кора
1    с.л. наситнен магданоз
1/2   ч.л. куркума
1/2    ч.л. червен пипер, сладък
1 щипка индийско орехче
1 щипка лютив червен пипер
100 гр. галета
    сол
кимион на зърна, кориандър, черен пипер - слагат се в мелничка и се слага на вкус към сместта.

Кашкавалът се настъргва. Хлябът се реже на малки кубчета и се залива с прясното мляко. добавя се изварата (ако е много зърнеста се пасира).
в тиган се запържва наситненият лук с маслото, добавя се към изварата.
изварата, хлябът, жълтъците и подправките се смесват.
трябва да се получи твърда маса, която да може да се меси на ръка.
оставя се да почине 10 мин.

оформят се кюфтенца, които се овалват в галетата.
пържи се на средна температура от двете страни.
слага се на кухненска хартия да се изцеди мазнината.

сервира се с прясна зелена салата и задушени гъби.

моят topfenpflanzerl



Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Аууууу, asyalein, каква си лошава, потече ми лигичката  Mr. Green
Мдам, днес и утре няма да е(свърши вече рулото се пече  Mr. Green ), но до края на седмицата ще ги спретна тези кюфтенца  Flutter 
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
тъй де, защити си ника Cool

важно е да се пържат на среден огън, за да се стопи всичко вътре.
нямат вкус на извара след това.

интересен е вкуса Hug
Цитирай


Мнения: 974
Много интересна рецепта ...ще я изпробвам Hug
Само да попитам изварата е безсолна нали, щом има сол в рецептата newsm78
Цитирай


Мнения: 2 061
тъй де, защити си ника Cool

важно е да се пържат на среден огън, за да се стопи всичко вътре.
нямат вкус на извара след това.

интересен е вкуса Hug

  bouquet
И да имаха вкус на иззвара няма значение и без това си я обичам  Hug
Интересно звучи ще пробвам  Peace
Скоро се загледах по рецептата на ЛЕО за кюфтета с извара заляти с кисело мляко с конфитюр май беше  Peace
и много се учудих, но ще пробвам и двата варианта  Flutter
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
Много интересна рецепта ...ще я изпробвам Hug
Само да попитам изварата е безсолна нали, щом има сол в рецептата newsm78

ами тук изварата е като добре изцедено кисело мляко, само че е по-маслена.
затова има сол в рецептата, но зависи и колко солен е кашкавалът.

Скоро се загледах по рецептата на ЛЕО за кюфтета с извара заляти с кисело мляко с конфитюр май беше  Peace
и много се учудих, но ще пробвам и двата варианта  Flutter

не съм я чела рецептата на Лео.
тук панирания камамбер се сервира със сладко от боровинки.
кисело мляко в никакъв случай - при това количество кашкавал и извара не пасва.

за topfenpflanzerl не се препоръчва сладкото от боровинки, защото има много подправки вътре и ще се "сбият".

при панираният камамбер е вече друго нещо, 2та вкуса се допълват

Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
тъй де, защити си ника Cool
казваш да сложа и малко камамберче,а  Cool ми може то си е доста меко сиренце, ще се разтопи като кашкавалче  Flutter
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
тъй де, защити си ника Cool
казваш да сложа и малко камамберче,а  Cool ми може то си е доста меко сиренце, ще се разтопи като кашкавалче  Flutter

камамберът за пинирай и със сладко Crazy
обичам го много, но доста е тежичък ooooh!

тези кюфтенца са по-леки
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Как бе камамберче и бри с червено винце, ммм  Mr. Green
Паниран е добре да и синьо сирене става супер панирано, но съм пробвала в плънка камамбер и синьо сирене (на киш) и става супер комбинация  Crazy
Кюфтенацата ще се пробват, надявам се милото да ги оцени по достойнство като виден сиренояд Mr. Green
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318

Паниран е добре да и синьо сирене става супер панирано

 ти ме утрепа Shocked
как панирано синьо сирене?
ми аз купувам едно с 65% мазнина, за какво да го панирам, то ще стане 100% мазнина Shocked

аз го ям натюр или в някой сос, за аромат. гледам да не го обработвам термично много - много.

Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Не сериозно супер става, слагаш го в галета, яйце, пак галета и за много кратко в мазнината да се зачерви, пообръщаш и е готово, сериозно пробвай супер става(леко се разтапя и има солидна коричка от панировката) , че и е аламинут на всичкото отгоре Mr. Green
« Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 12:02 от Камамбер »
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
Не сериозно супер става, слагаш го в галета, яйце, пак галета и за много кратко в мазнината да се зачерви, пообръщаш и е готово, сериозно пробвай супер става , че и е аламинут на всичкото отгоре Mr. Green

тц Crossing Arms

така правя само фета сирене.
според мен синьото сирене няма нужда да бъде "обличано", и голо си е вкусно Flutter

Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Голо,голо ама аз обичам разнообразието  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 7 469
asyalein, страхотна рецепта си дала Hug А могат ли да се пекат на фурна вместо да се пържат?
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
asyalein, страхотна рецепта си дала Hug А могат ли да се пекат на фурна вместо да се пържат?

могат Peace
обаче не съм пробвала и не мога да ти кажа колко време и на колко градуса.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.