Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 окт. 2007, 22:27 ч.

не плаща сметките навреме

 • 1 585
 • 22
 •   1
Отговори
Моят мъж няма навик първо да плаща сметки и да внася пари по кредити и така ни се натрупват по-големи суми за плащане и ни идва много нанагорно,когато вече е минал крайния срок- да ги плащаме с лихвите. Той изкарва повече от мен,щедър е по принцип,когато му напомня,плаща,но на мен ми омръзна да повтарям,че първо се плащат сметките,а после всичко останало. Той например предпочита да ми направи подарък,вместо да плати нещо належащо и когато вече ножа опре до кокал,се чудим от къде де вземем на заем. какво да правя? какво мислите?

# 1
 • София
 • Мнения: 6 035
ми искай пари и ги плащай ти.

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 707
Плащайте през разплащателна сметка.

# 3
В повечето случаи така става,но днес вече ми преля чашата,когато ми се обадиха от 1 банка да ни напомнят ,че сме забавили плащането по кредит,за който дори не знаех ,че е теглил

# 4
 • Мнения: 676
Регестрирайте се в epay и плащай ти.
Как е теглил кредит, без да знаеш ми е непонятно....

# 5
 • Мнения: 192
И моят мъж е разсеян в това отношение. Затова плащам аз - битовите сметки през е-pay, кредита - чрез ел. банкиране. Чиста работа. Само за интернета и ТВ ходим на място. Не ми е проблем, сядам си на РС-то  и готово. Не си заслужава да си късам нервите да напомням 100 пъти. Що не пробваш и ти ?

# 6
Той кредита го е теглил преди да се оженим,ние с него сме заедно отдавна,но на мен ми стана обидно че не ми е споделил за това

# 7
 • Germany
 • Мнения: 3 885
На колко години е мъжът ти? Това е супер беzотговорно. Не можеШ да теглиШ zаеми и после да "zабравяШ" да ги плаЩаШ, zатова пък да предпочетеШ да купиШ подарък пък бил той и zа жена ти. Аz лично не бих се zарадвала на такъв подарък, по_скоро бих се отчаяла ако се случва честичко. То няма лоШо да е Щедър ако раzполага с пари в иzлиШък, но да ходи после да търси zаеми, zа да плати сметките би ме вбесило тотално. Човек трябва да може преценява какво може и какво не да си поzволи.
Освен да седнете и да си поговорите много сериоzно и той да проумее, че отдавна вече не е на 13, друг начин не виждам. Колкото и раzплаЩателни сметки да отворите, той ако е "раzвей_прах" пак Ще намери начин да остави сметката на червено, zа да купи неЩо "zа дуШата".
Направи един списък с всички сметки, които вървят всеки месец и с приблиzителните суми и по zаплатено време искай всичките на куп и ги плаЩай после ти, по_тоzи начин Ще си спестиШ нерви, а на него иzлиШни пари... пък може и успееШ да го превъzпитаШ. Успех Peace

# 8
 • Мнения: 67
От 6 години плащам през ePay. Сега вече може всички сметки да се плащат, даже и кабелния оператор си го избрахме по това - да може да се плаща през ePay. Проблем е само Топлофикация - като се затутам и изпусна срока за плащане ми изчезва като търговец и трябва да се ходи да се плати на каса, за да ти се появяват сметките пак.

# 9
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 565
Плащайте през разплащателна сметка.
Peace

# 10
Да ,Biba Sparrow, абсолютно си права, и мен понеже много ме вбесява, затова споделям проблема си в този форум. Досега от толкова години не се е променил в това отношение,аз все разчитах,че ще  стане по-разумен и няма да ми се налага да му напомням винаги, но явно няма за кога да го чакам повече , вече не сме само аз и той, имаме дете на 1 година,ще стана по-твърда. Не че не съм правила точно така както ти ме съветваш,но примерно е било инцидентно,колкото да си оправим всички дългове и аз спирам да упражнявам контрол,защото си мисля че вече няма да има нужда, и веднага щом спра да следя семейния бюджет,още от следващия месец нещата се забатачват наново.

# 11
 • Мнения: 1 172
Организирай ти разплащането. Много от сметките могат да се плащат по интернет, за останалите можеш да направиш разплащателна сметка, на която да превеждаш пак през Интернет пари (от дебитна карта на разплащателна сметка, примерно) и от банката автоматично да ви прибират вноските по заеми, сметки и т.н. Защо трябва да променяш стила на мъжа  си, когато просто можеш да го лишиш от правото да решава сам кога и какво да плаща.

# 12
 • Germany
 • Мнения: 3 885
Защо трябва да променяш стила на мъжа  си, когато просто можеш да го лишиш от правото да решава сам кога и какво да плаща.
Стил? Wink
Неумението да се борави с пари и да се ръководят семейните финанси със сигурност не е стил Peace

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 6 220
У нас аз съм тази, която палща сметките и понеже изобщо не съм наясно с тези и-пей , кредитни карти и т.н ходя чинно , седя по опашките , но колко пъти са ни спирали тока, телефона , интернета   ooooh! ставам сутрин няма ток  Grinning и домашния телфон все забравях да го платя, парното веднъж в годината на куп. Сега вече плащаме само ток и гсм-ми и ми е по-лесно, но в жилището ми трбваше цял свободен ден да тичам - телефони, ток, парно....

# 14
 • Мнения: 676
Горгона Meдуза,
много е лесно, ще се убедиш сама колко ходене и висене по опашки ти спестява.
Единственото, което нужно е да си направиш дебитна карта, след това да се регистрираш в сайта на epay и след това да регистрираш дебитната карта в системата. Плащането на всички сметки става за секунди.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт