Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 окт. 2007, 00:31 ч.

Kuwait Airways или поглед над Кувейт!!!-5

 • 30 055
 • 309
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 656
Кувейт
Ето как от Индия можете да се озовете в Кувейт!

Welcome Onboard and have anice flight!!!Кувейт е малка държава в Югозападна Азия, разположен на брега на Персийския залив. Кувейт е богат на нефт. Граничи със Саудитска Арабия на юг и с Ирак на север.
 История

По-важни исторически събития и дати:

    * През 3000 пр.н.е. е в състава на Вавилон
    * През 2500 пр.н.е. е завоюван от Асирия
    * През 2000 пр.н.е. влиза в състава на държавата на Селевкидите
    * През 7 век е част от Арабския халифат и се разпространява исляма
    * През 16 век Кувейт влиза в състава на Османската империя
    * През 18 век властта фактически е в ръцете на местните шейхове от династията ас Сабах
    * През 1899 г. Кувейт става британски протекторат
    * През 1946 г. започва добивa на нефт
    * Нa 19 юни 1961 г. e провъзгласена независимостта на страната
    * През 1990 г. Ирак окупира Кувейт, а през 1991 г. е проведена операция "Пустинна буря", която води до освобождаването на Кувейт.

Държавно устройство


Страната е разположена в североизточната част на Арабския полуостров, на брега на Персийския залив. На Кувейт принадлежат и 9 острова в залива - Бубиян (836 кв. км), Файлака и др. От 1965 г. Кувейт, съвместно със Саудитска Арабия, осъществява административното управление на Разделената (бивша Неутрална) зона от 2,4 хил. кв. км. Площта на страната (със зоната) е 17,8 хил. кв. км. Граничи (в км) с Ирак - 254, Саудитска Арабия - 260, и има брегова линия 380 км. Релефът е равнинна пустиня - на север камениста, на юг пясъчна, с най-висока точка на 281 м. Държавно устройство - конституционна монархия, начело с емир. Законодателна власт - осъществява се от емира и Националното събрание (50 депутата, избирани за 4 години). Изпълнителна власт - емир и Съвет на министрите (25 члена, назначавани от емира).

Административно деление

5 губернаторства (мухафази).

Стопанство

Стопанство - основано на нефта. Проучени запаси - 13 млрд. т годишен добив - около 100 млн. т. Кувейт е една от страните с най-висок жизнен стандарт. За селскостопанска дейност е пригоден само 1 % от площта на страната. Развит е риболовът и преработката на риба и морски продукти.

Население

Население - 1 820 хил. жит. Гъстота - 102,1 жит. на кв. км. Естествен прираст - 33. Средна продължителност на живота: мъже - 75 г., жени - 79 г.

Най-чистоплътните араби?! Кувейтците се къпят най-много сред арабите сочи изследване на вестник Ал Уатан, според което всеки жител на пустинното емирство харчи по 40 литра вода на ден.

Живителната течност в Кувейт се добива основно чрез обезсоляване на морска вода.
В момента емир на кувети е    Сабах IV ал-Ахмад ал-Джабер ал-Сабах!
Валутата е Кувейтски динар, 1KD = 3,55 USD или 2,60 еuro.


Това са резервоари с вода, има ди много из цял кувеи праснати!и са много добре осветени през нощта, в началото си мислех че са паметници или атракции!

Kuwait towersЕто и няколко линка!
http://www.diplomatic-bg.com/c2/content/view/624/47/
http://www.diplomatic-bg.com/c2/content/view/631/47/
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%8 … 80%D0%B0%D0%B4%29
http://www.kuwait-info.com/Ето и старите ни теми:

Inside the Kingdom - 1

The Lost Paradise of Dilmun-2

Bharat Dil Se-3

Индия - земя на боговете - 4

Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 00:58 от um_sami

# 1
 • Варна, а по празниците в Ямбол
 • Мнения: 5 017
Първа във виртален Кувейт!!!
Браво Креи, дбе си ни посрещнала!!!Снимката на самолета е страхотна, както и особено впечатляващи за мен са кулите!!!!

Старите ни домакити да не ни зарежат сега, едната да  ходи да си угажда на зетчето, а другата да тръгне по акълите на нОя?!!  Mr. Green Heart Eyes Hug
Всички ви искам наредени напървия ред с пуканките и се унасм в сладките разкази на Кремито!!


Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 00:43 от katyadjin

# 2
 • Мнения: 1 656
Ох мога книга сигурно да напиша за там!
много изживявания мног нещо!
аз съм ви разказвал как отидох и какви ми бяха първите впечетления!

# 3
 • Мнения: 3 453
Лек, полет, Креми! Grinning

Излишно е да питам дали ще ни настаниш в първа класа, нали?  Heart Eyes Все пак сме VIP. bowuu


аз съм ви разказвал как отидох и какви ми бяха първите впечетления!

Разкажи пак, моля те, аз , пък и други сме изпуснали.Старите ни домакити да не ни зарежат сега, едната да  ходи да си угажда на зетчето, а другата да тръгне по акълите на нОя?!!  Mr. Green Heart Eyes Hug


Добре, че ми се спи и не схващам напълно пъкления ти мотив. Mr. Green Laughing Heart Eyes

Креми, това Боинг ли е или Аirbus? Laughing И в тази връзка, на какви самолети летяхте главно?

# 4
 • Мнения: 1 656
Всяка стиордеса има лиценз за 3 типа самолети, аз имах за airbus А320, 300 и 340!
Иначе Имаше и Боинг но там е какафонията на 14ч полет от кувейт до ню йорк директен полет!

# 5
 • Мнения: 3 453
Разказвай отначало, знаеше ли нещо за страната преди да отидеш, какви бяха първите ти впечатления, останаха ли такива или се измениха впоследствие?

# 6
 • Мнения: 1 656
Да стана стиордеса ми е детска мечта както и на други може би!
та аз случайно видях една малка мижава обява в бг ежедневник и обадих се питах подадох си документите и се по4на размотаването, ами другия месец и така може би 6 месеца ао не и повече до интервюто, на това интервю не ме взеха smile3535
но аз напуснах работа и след като напуснах са ме търсилиот фирмата да отида пак на интервю и така втората година когато отидох си работех и дориимах оферти за Le meridian   в Абу даби и бях някяк си спокойна иможе би това ми е помгнало, трябвало да се усмихваш и да ги размееш малко, да се разчупи обстановката така да се каже!
 smile3501 изръсихме се всички с по 600 евро комисионна на агенцията то без това как ще го пропуснем и от януари интервю аз заминах средата на април! newsm60
Приситгаме в кувейт и едно такова задушно горещо sweating sun sun, един нисичък в бели чарщафи ни посреша и взема  веднага визите, набутват ни в един малък автобус и към общежитието!
ние пристигаме в 3 през нощта! sohappy sohappy sohappy sohappy sohappy
Ами то един прахоляк, едни мъже ни разтовариха багажа това са бангалитата ойто АСИСИТИРАТ наоколо, които ние наричахме Покемони, незнайно защо другите момичета ги бяха кръстили така и за всичко имаше кодови думи че  като говорим пред тях да не ни разбират!
дадоха ни ключовете за стаите и всеки се покри! ба всеки му се спи а момичетата които бяха отишли преди нас ни чакаха да ни посрешнат, е много драго ми стана и си дадоха телефоните да званнем в бг на родителите!
Стаята е като студио, една спалня с  легло пресон и половина, вграден гардероб, баня, и малка кухня, и прозореца и 40 на 50 см, стори ми се като затвор с този малък прозорец, а другия на кухнята е вътрешен като че една дупка по средата на сградата и по тази дупка прозорци колкото да дишаш!
това го видях за първи път в дубай, но така е преосто строителството и архитектурата там!
сега си лягам да спя и уте ще ви разкажа за перипетите ми с климатика и водата smile3532

# 7
 • Мнения: 1 656
Добро утро!
Като домакиня да сложа кафето и чакам въпросите ви!

# 8
 • Варна, а по празниците в Ямбол
 • Мнения: 5 017
Кремииии, мерси за кафето, много увлекателно и образно, все едно и аз съм била там.. точно стана интересно и свърши..... Sad Айде давай с продължението!!!  bouquet
Няма да си взема от кафето, за мен ако може 2 кебабчета на скара Wink /диетата го изисква!/...

Спорен ден на всички! Peace
Ноя, да ти имам секси дупето!!!!!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 09:06 от katyadjin

# 9
 • Мнения: 1 656
Та така всеки по стаите си и аз не знам кой в коя стая е излезнах в коридора гледах гледах и никой не видях и се прибрах! smile3556
Куриоза беше че сградата е поне 15 годишна и климатика е централен, но в стаите има 4 копчета, High, medium, low, off , но моя заплес къде да ги разгледа тези копчета а и надписите им бяха изтъркани ,  33uu и аз се чуствах като на северния полюс стоях цял ден с жилетка и завита под одялото, имам телефон с стаята а той с вътрешна линия! waitЧуствах се като на края на света, навън ПЕЧЕ та се къса а аз ще умра от студ а този ми ти климатик ще ме изяде с парцалите!главата ме беше заболяла! moresmile
Но пък се бяха погрижили за нас имахме комплект завивики, одеало, хляб, топено сирене,тенджера, чиния, комплект прибори и още имаше но не помня сега! На следващия ден към обед ме намериха другите момичета в стаята, като им разказах се заляха да се смеят всички!
Беше дошъл елемента с диждашата/така наричат мъжката тоба там/,дойде да ни даде наставления и пари за храна, е тогава аз попитах другите техния климатик изял ли ги е защото аз умрях от студ!
много неща се промениха, в началото вси1ко ми се стуваше мръсно и елементарно но след това рабрах че просто там е така, след като съм отишла в друга държава щесе съобразявам с правилата и привичките там!
точно като пристигнахме имаше пясъчни бури и замо в за...ка  дето нямах пясък, а ако си забравиш прозореца отворен като мен може да хванеш кофичкат аи лопатката и да си играеш!
Или да хванеш парцалал и 1 ч да чистиш прах който емного ситен пясък и ти влиза в носа за нула време! fiuuuuuu clean
Та първата седмица ходихме по инстанций с една филипинка-отговорничка smile3506
всеки ден излизхме рано и ходехме по сигурно де що имаше блници и инстанций да ни вземат кръв за изследвания!първия ден ни обясниха как да се обличаме за да нямаме проблеми в смисъл не много разголени!та единия ден аз съм с дънки и блузка без ръкав за мен това беше представата за не разголено, /нали не съм с къса пола и потник с тънки презрамки/ newsm62 и тази ми ти филипина-мадам Марина ме върна да си облека жилетка, аз си викам, таз нормална ли е  навън пекнало едно слънце от сутринта тя ще ме кара да се навличам!
1 седмица беше сихурно това разкатаване по болници сякаш сме диспансерни! и след това имаше курс който беше около 3 месеца!
Общежитието беше с интересни правила!ние се водихме трейни и имахме правио да излизаме навън до 10ч и 4 пъти до 11, ами та то става хладно в 8ч, и се чуствахме като в затвор, при всяко излизане си пишеш името час на излизане и като се върнеш пак се запсваш!
луда работа!всички много бучахме ама май само си правехме вятър на устите никой не посмя да се опълчи то и да се опълчиш полза никаква! smile3516
общежитието беше 6 етажна сграда с партер долу което беше като лоби, та това лоби беше цялото в плътни пердета които бяха винаги дръпнати, имаше и 4 перални и 4 сушилни в лова лоби както и стая с телевизор, като на лагер и само момичета, мъже не може да влизат вътре освен покемоните/чистачите бангали/.
мисля доста пописах ще продължа после че сами обърна стаята с краката на горе като вижда че мама е заета! smile3511

# 10
 • София
 • Мнения: 3 094
И?  smile3502

# 11
 • Мнения: 3 453
Добро утро Grinning,

Креми, мерси за кафето и сутрешния вестник.   bouquet Тъкмо да видим каква е цената на петрола в Кувейт. Wink Много увлекателно разказваш и аз чакам продължението. Винаги е интересно да се видят нещата пречупени през историята на собствените преживявания, а тя за всички е различна и това е най-интересното.

Била съм 2 пъти в Кувейт, хареса ми това, което видях, макар и за кратко. Определено е по-консервативно от Бахрейн и Дубай, мисля че алкохолът е забранен, а  dress code по-стриктен. Направи ми впечатление, че в 2 часа следобед става страхотно задръстване от коли, всеки бърза да се прибере от работа и това е най-ужасното време да тръгнеш за летището, като нищо ще  изтървеш самолета. Летището също ми хареса. Архитектурата е подобна на Бахрейн и Саудитска Арабия. Българското посолство обаче е в окаяно състояние. Отвън сградата не е лоша, но вътре.....Докато чакахме, изпитах страхотно неудобство, все вдно бяхме в някоя килия за разпити, стените голи, един саморъчно направен плакат за България, дървен стол и маса. За сметка на това, консулът Мартин Захариев е пич и половина. Той ме беше предупредил, че въпреки трите резидънс от съседни арабски държави, пак може и да не получа виза за там. И наистина, чаках почти месец, служителите ги мързеше да направят каквото и да е и на края, като я получих, ми идваше да им я върна.

Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 11:17 от Noia

# 12
 • София
 • Мнения: 945
Добро утро

Честита ни нова тема   bouquet

Леле как ми се дояде кроасан. Сега къде ще търся  newsm12

Креми  Hug
Увлекателна както винаги  newsm10

# 13
 • Мнения: 1 267
Здравейте и от мен, сега само се записвам а после 6те 4ета подробно Simple Smile

# 14
 • Мнения: 1 184
Креми, .
Почерпвам се от кафенцето и се подготвям за интересните разкази, тъй като съм сигурна, че домакинята няма да ни остави да скучаем . Креми, а сама ли беше от вашия град като замина??? Колко момичета пътувахте заедно от БГ???

Добро утро Grinning,
Била съм 2 пъти в Кувейт, хареса ми това, което видях, макар и за кратко. Определено е по-консервативно от Бахрейн и Дубай, мисля че алкохолът е забранен, а  dress code по-стриктен.
Да, но поне са приели правото на жените да гласуват, а дори имат и жени-политици ако не се лъжа /не като Сауди  Twisted Evil/.

Общи условия

Активация на акаунт