Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 933
Може ли някой да сподели, как може да се направи извара. Знам, че трябва да се пресече млякото и после да се прецеди през марля. Но не знам как да пресека прясното мляко.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
с няколко лъжици кисело мляко или с малко лимонтузу.

с кисело мляко е по-добре.
Цитирай


Мнения: 1 933
с няколко лъжици кисело мляко или с малко лимонтузу.

с кисело мляко е по-добре.

Благодаря  asyalein
Интересува  ме защото купешката е солена, а искам да направя сладкиш! Още веднъж благодаря!  Peace
Цитирай


Мнения: 3 452
asyalein,
Я кажи колко извара получаваш от 1 л. прясно мляко? Преди много веме пробвах и получих точно 2 с.л. извара след като прецедих литъра.......голямо разхищение е според мен......когато попитах във форума и другите ми отговориха, че получават толкова....
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
asyalein,
Я кажи колко извара получаваш от 1 л. прясно мляко? Преди много веме пробвах и получих точно 2 с.л. извара след като прецедих литъра.......голямо разхищение е според мен......когато попитах във форума и другите ми отговориха, че получават толкова....

нямам идея, аз извара не правя. само знам как става. Cool

иначе зависи от процента масленост на млякото.
аз от 3 л. пълномаслено мляко докарвам около 300гр. сирене.
Цитирай


Мнения: 3 452
 Smile
аз разбрах друго
мерси
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
  Извара ''Жоси'' не е солена,става за сладкиш.Аз съм я използвала за тази цел. Smile
Цитирай

ES

Мнения: 1 863
Ние тук така си я правим от прясно мляко, завира млякото и слагаме оцет, на око, около една супена лужица не пълна. От 1 л мляко, пълномаслено, излиза колкото за 1 баница, около 200_300 гр, 4е ако имаме бг сирене не ми се хаби за баница или тутманик. После от сурватката майка замесва супер катми и тя не се хвърля.
Цитирай


Мнения: 1 933
Давам резултата:

Сварих 1 литър прясно мляко "Роса". Сложих няколко супени лъжици кис. мляко - не знам какво беше  newsm78 Но не се пресече. Добавих и още кис. мляко - общо 1/2 кофичка - резултата беше нулев! И понеже нямах лимонтозу, сложих оцет - около 1 суп. лъжица. Тогава се получи. Изварата напълни една кофичка от малък маргарин - натъпкана.

За жалост изхвърлих суроватката  Tired
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318

За жалост изхвърлих суроватката  Tired

суроватката не се изхвърля в канализацията, защото има много протеини и бактериите в канала се развиват бясно.съответно може да се получи и по-силна миризма.
забранено е да се изхвърля и в реки и водоеми, защото микрооганизмите се размножават много бързо и рибите не могат да дишат.
основният ми проблем като правя сирене е какво да правя сурватката, защото 3 л. са си количество Tired

незнам защп не ти е станало с кисело мляко Thinking. но се радвам, че си се сетила за оцета. мисля, че ис лимонов сок става.
просто млякото трябва да се пресече. а от добавеното кисело мляко си получила повече извара Very Happy.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.