Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 апр. 2005, 12:31 ч.

Пастърва по мъжки !

  • 6 554
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 904
Да похваля моя мъж, който не умее да готви, но снощи ми спретна такава пастърва, че си облизахме пръстите! Не, че рецептата е сложна, но става направо върха.

Значи, махат се главите на пастървите и се цепват през коремите, така че да се разтворят на две до гръбнака (ако не са купени така). Осоляват се и се поръсват с черен пипер. Върху едната половина на рибата обилно се слагат нарязан на ситно чесън и магданоз. Върху тях се слагат парченца масло (да покрият едната половина на рибата). Захлупва се с другата половина и всяка риба се завива отделно в алуминиево фолио. Пече се 30-40 минути в предварително загрята силна фурна.

# 1
  • Den Haag
  • Мнения: 1 446
Цитат на: Tintiri-mintiri
Да похваля моя мъж, който не умее да готви, но снощи ми спретна такава пастърва, че си облизахме пръстите! Не, че рецептата е сложна, но става направо върха.

Значи, махат се главите на пастървите и се цепват през коремите, така че да се разтворят на две до гръбнака (ако не са купени така). Осоляват се и се поръсват с черен пипер. Върху едната половина на рибата обилно се слагат нарязан на ситно чесън и магданоз. Върху тях се слагат парченца масло (да покрият едната половина на рибата). Захлупва се с другата половина и всяка риба се завива отделно в алуминиево фолио. Пече се 30-40 минути в предварително загрята силна фурна.
Мммммм,изглежда вкусно,а хубаво от всички страни ли трябва да е обвита с фолио и в тава с мазнина ли се слага?

# 2
  • София
  • Мнения: 2 026
добре си го кръстила ястието, помислих, че това е някакво оригинално название Laughing Спомням си, че в един ресторант (Манастирска магерница) имаше нещо като "крехко свинско друсано на мъжко коляно."

# 3
  • София
  • Мнения: 1 911
dianab78,

Рибата се увива от всякъде с фолиото. Като бонбон. Може да я сложиш на направо на скарата на фурната или в тава.

Също става превъзходна, ако вместо магданоз се сложи копър и се намаже с майонеза.

Май отивам да купя риба...

# 4
  • Den Haag
  • Мнения: 1 446
Цитат на: Raya
dianab78,

Рибата се увива от всякъде с фолиото. Като бонбон. Може да я сложиш на направо на скарата на фурната или в тава.

Също става превъзходна, ако вместо магданоз се сложи копър и се намаже с майонеза.

Май отивам да купя риба...

Май и аз това ще направя. Laughing Благодаря![/quote]

# 5
Аз отгоре слагам и филирани бадеми  Flutter

# 6
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 826
Цитат на: Tintiri-mintiri
...Осоляват се и се поръсват с черен пипер. Върху едната половина на рибата обилно се слагат нарязан на ситно чесън и магданоз. Върху тях се слагат парченца масло (да покрият едната половина на рибата). Захлупва се с другата половина и всяка риба се завива отделно в алуминиево фолио. Пече се 30-40 минути в предварително загрята силна фурна.


 Arrow точно така и мъж ми си "готви" улова, но го мята на скарата! Става Боженствено... Simple Smile

# 7
  • София
  • Мнения: 1 904
Ще пробваме и на скарата следващия път  Grinning

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт