Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 192
Накратко ще разкажа предисторията.Кошмарен 9 годишен брак ,две деца.Март подадох молба за развод, написахме споразумение аз се отказах от всичко той се съгласи да вижда децата два пати месечно с преспиване.Така до деня на делото вместо него в залата влезе адвокатката му,той искал запазване на брака ::започна да ми звани по телефона и да ме заплашва,аз предявих иск за апартамента,който е на името на майка му.На следващото заседание адвокатката му предложи  се от апартамента и ние не искаме децата ::подписах с две ръце мислех че това е край на влаченето в съда ,но не те искали вината да е само моя сега ноември пак като престъпница в съда .Така и до момента не разбирам защо се отказа от споразумението 78 и кой нормален сменя децата си за апартамент?

# 1
 • Мнения: 518
Според мен "НАПРАВИЛА СИ НАЙ_ДОБРАТА СДЕЛКА В ЖИВОТА СИ",аз бих направила същото,нищо не ми е по скъпо от децата ми.

# 2
 • София-Велинград
 • Мнения: 1 298
Аз също като теб бих постъпила,апартамент се купува(макар и трудно,но има начини),но децата та те са си наши.....

# 3
 • Варна до морето
 • Мнения: 2 655
Я сега си наеми още един адвокат и го насъскай здраво срещу него.
Искай му апартамента и всичко и го изкарай виновен, а от децата той сам ще се откаже. Не знам, но ако са над 8 години да кажат в съда, че не искат да спят у тях и т.н. адвоката ти знае какво да ги научи да говорят. И се бори до последно.

# 4
 • Велико Търново
 • Мнения: 357
Аз също бих се отказала от всичко, за да получа правата върху детето си, но Пела както винаги е права!
Я сега, ти си стъпи на краката и го подгони яко, ама за апартамента, за издръжката, за всичко, което ти се полага по закон! То е за децата ти! Пък хайде да го видим колко е мъж, тропнеш ли му два пъти с крак, усети ли, че си самоуверена и решена да се бориш, в миша дупка ще се скрие, повярвай ми!
И не забравяй, че закона е на страната на майката!

# 5
 • София
 • Мнения: 192
Децата са на 8 и на 4 годинки те нямат нищо против баща си, аз никога не сам си позволила да ги настройвам нито той срещу мен.На въпроса ми защо го правиш ми отговаря че ме искал за жена да си ме гледка ,мисля си как толкова години не ме видя ами едва сега.Страх ме е за децата от февруари сме в развод а големия не попита никога нищо ,той по принцип е по затворено дете  Cry .А аз знам че съм направила най добрия  избор за тях и за себе си. Щастлива съм.Понякога не искам да си спомня нищо от тогава.

# 6
 • Мнения: 1 431
Ако имаш къде да живееш - майната му на апартамента. Дотук си писала няколко пъти за неговия адвокат, а за твоя? Нещо не го споменяваш. Според мен недей подписва нищо без да чуеш мнението на твоя адвокат, а ако ти се струва че не работи достатъчно в твоя полза - направо може да го сменяш.
Адвокатите могат да кажат какво може да се направи ако те заплашва по телефона, твоя адвокат знае ли го това между другото?
Според мен твърде много отстъпваш и затова те притискат. Натискай и ти - искай висока издръжка. Не знам как така си се отказала от всичко, според мен това не е правилно. Адвоката тр да рти каже какво ти се полага и си го отстоявай!
По отношение на вината - имат ли някакви доказателства за вина у теб? Според мен трябва да настояваш за развод по взаимно съгласие, ако не си правила някакви особено големи "глупости".
Изобщо - поговори с адвоката си сериозно и ги натиснете яко и тях. Стига само си подписвала каквото ти дадат. За децата не се притеснявай, шанса да ги дадат на бащата е минимален, отделно че бащите много рядко държат децата да са при тях (най-големите идиоти най-малко държат да гледат деца, а така като гледам твоя мъж е от тоя тип)

Освен това ТРЯБВА да говориш поне с големия си син за това какво става и какво да очаква. Детето щом е второкласник предполагам че вече доста добре разбира ще нещо не е наред. Какво можеш да му кажеш - може би момичетата с развод по-добре могат да ти помогнат за това.

# 7
 • Варна до морето
 • Мнения: 2 655
Ето ти един разумен пост, от един разумен мъж.
Не се страхувай!
Сега в този развод трябва да решиш всичко, утрве няма да има.
ТОЙ ДЕЦАТА НЯМА КАК ДА ТИ ВЗЕМЕ!Няма такъв филм.
Адвоката ти трябва в първото по доказателстава дело, ако си ответник да опише фактическата обстановка, която ти твърдиш и да я представи в съда, да направи искания и т.н.

Аз май се вързах! Я ми пиши на л.с.  и ми се обади по телефона, за да си изясня ситуацията и да ти помогна, че ме е яд, една жена с две деца да остане на улицата, а някой си там да заплашва. И веднага жалба до полицията за псих. тормоз.

Адвоката ти да действа!!!

# 8
 • The O. C.
 • Мнения: 157
Gergana, и аз направих същата сделка преди 4 години... От заплахите как ще ми вземе детето и повече няма да го видя не остана нищо, след като на едното дело казах на ухото на адвокатката му, че ще предявя иск за къщата му. След 60 секунди подписахме споразумението..

Пела съжалявам, че не съм те познавала по-рано, за да ми дадеш истински съвет как да постъпя... Вече 4 години си блъскам главата как да се оправя с жилище, как да си гледам детето... Съжалявам, че на времето наистина не предявих иск, за да оправя живота на сина ми.... А от бившия ми мъж - ни вест, ни кост, да не говорим пък за издръжка...
Така че Gergana бори се....  bouquet

# 9
 • София, Разсадника
 • Мнения: 274
Аз също се разведох, когато синът ми беше на възрастта на твоето голямо дете. Той доста се затвори в себе си, напълня, развали си успеха. Понеже аз поисках развод, ми беше много "срамно" пред него, че го разделям с баща му и ми беше трудно да го гледам в очите доста време, а и не исках да му говоря срещу баща му.
Помогнаха ми моите родители, виках вкъщи и детска психоложка, за да може тя да разбере какво му е на душичката. Каза ми, че основно се страхувал, че мама и татко ще се разболеят и умрат и той ще остане сам. Което беше малкта беля - олекна ми и така полека-лека нещата си дойдоха на мястото. След около 2 години той се чувстваше съвсем нормално с факта, че сме разведени. Мисля, че спомогна и това, че и родителите на други негови съученици също се разведоха Sad .
Ако искаш ми пиши на лични, успех с развода Simple Smile
Наистина, както е писала Пела, в този развод и сега трябва да решиш всичко, защото утре няма да има.
И моят бивш съпруг искаше да си ме гледка, но покрай дългия развод си намери приятелка и размисли...

# 10
 • Мнения: 2 412
аз предявих иск за апартамента,който е на името на майка му.

Как така си предявила иск за апартамент, който не е на негово име? На мен ми се струва, че законово е невъзможно.
Така де, тя жената какво е виновна, че синът и се развежда, че да вземат НЕЙНИЯ апартамент. Няма логика в това.

# 11
 • София
 • Мнения: 192
Това е беше семейното ни жилище преди развода.Няма значение на кои е на името.Той няма нищто негово.

# 12
 • Мнения: 2 412
Как така няма значение на чие име е. Моля, нека се включат майките с юридически професии с компетентно мнение, че аз направо съм изумена, ако е така, както пишеш. То в такъв случай би настанало масово съдене за имотите на бившите свекърви, тъщи и прочие нещастни хорица, чиито бъдещи наследници се развеждат. Сестра ми се развежда в момента и живееха в неговия апартамент, който всъщност е на името на майка му. Адвокатката и е казала, че не може да го съди за половината апартамент, защото е на името на майка му, т.е. нейна собственост, независимо че са живели там. То е все едно аз да поканя някой на гости да живее при мен, а той след като си тръгне да иска половината ми апартамент. Не ми се вярва тази история.

# 13
 • София
 • Мнения: 7 718
Децата имат право да останат в семейното жилище до 18-годишна вързарст, а майката заедно с тях, независимо чие е жилището.

# 14
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 608
Децата имат право да останат в семейното жилище до 18-годишна вързарст, а майката заедно с тях, независимо чие е жилището.
Имат право, ама ще ги подложат на луд тормоз и няма да спрат докато не ги изгонят, по-добре е да се споразумеят. Ако жилището е на името на свеки и то от преди брака им, никакви претенции не може да има за това жилище.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт