Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 окт. 2007, 17:30 ч.

срещите с бащата-вредни ли са за детето?

 • 885
 • 12
 •   1
Отговори
В момента съм в процес на развод -след няколко дни е първото от общо двете гледания на делото,твърдо съм решила да се разведа ,но не знам правилно ли е да изисквам пълна забрана на достъп до детето ми от страна на баща му!? Проблемът се състои в това че " почти" бившият ми мъж е зависим от наркотични вещества-в момента в който разбрах започнах да се боря,но всички усилия които полагах бяха с временен резултат, непрекъснати разговори,обещания и накрая пак добрите приятели,заведенията и дискотеките бяха поставени пред семейството ни!Разбрах че пред мен стои човек когото не познавам -огорчението от безбройните лъжи беше огромно,а чувствата  ми  истиваха. Cлед като разбрах че нещата няма да се променят реших -нито един компромис завбъдеще!Помолих го да напусне дома ни докато реши кое го прави истински щастлив-той избра компанията и наркотиците!Веднага поддадох молба, решението ми за развод беше абсолютно нормално!В началото ми беше трудно да се оправям с всичко сама,но сега смятам че съм доста силна жена за годините си,чувствам се пъноценна и щастлива,единственото което ме тревожи е детето-трябва ли да допусна срещи между него и баща му ? Сина ми е само на 2годинки и ме е страх от мисълта че може да е цял ден с човек,който е възможно да е под влияние на наркотици-ами той с някое свое действие или бездействие може да го изложи на риск,детето е прекалено малко за да може да обслужва най-елементарните си нужди само!Не знам какво да правя,моля дайте ми съвет-да искам ли забрана за достъп до детето или просто да замълча в съда и да присъствам на всички бъдещи срещи между баща и син, определени от съдията ?

# 1
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 2 336
Не мога да ти дам съвет. Ти познаваш този мъж. Не съм се сблъсквала реално с хора, които употребяват такива вещества. Но съм чувала, че не могат да се контролират. И ценностната им система е...  Sick
Аз лично може би бих искала да забранят да вижда детето си.

# 2
 • София-Велинград
 • Мнения: 1 298
Ако смяташ ,че ще навредят на детето,тогава да-вредни са.Иначе аз съм за това децата да контактуват с родителя си.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 987
Много е важно какви наркотици използва. Според мен трябва да искаш да си с него при срещите с детето. Пред мен не седи такава дилема по отношение на наркотиците, но ме е страх от алкохола. Когато говорихме за срещите с детето му казах, че на първо време ще се виждат само в мое присъствие и колкото и да ми е тежко ще седя с тях дори цял ден. Не мисля, че трябва да искаш пълна забрана да се доближава до детето. Дори да е пълен боклук детето има право да знае кой е баща му, а като порасне само ще разбере що за стока е баща му.

# 4
В твоя случай срещите са вредни. По-добре поискай лишаване от родителски права, а пък ако бившия наистина иска детето ще се разберете кога да го вижда. Свижданията само в твое присъствие. Така ще можеш да контролираш положението. Ако не ти хареса, не може да реагира защо не му даваш да се виждат. Не може да те съди, а ти можеш да искаш забрана да те доближава, ако се влоши положението( дано не се стига дотам).По принцип при малките деца, до към 3-4 години, свижднията са в присъствието на майката за 6 или 8 часа..
Много внимавай! Чувствата са едно, но детето е най-важно.
 Помисли си.

# 5
 • (беше) София
 • Мнения: 911
Много труден въпрос си ни задала... newsm78

Аз съсвет няма да ти давам, но ще ти кажа какво бих направила на твое място.

Разбирам, че това е болестно състояние; такива хора трябва да се лекуват; трябва да проявяваме разбиране и пр. и пр.

НО!!! Моето дете с такива хора не би могло да има нищо общо и ще вижда такива единствено и само на кино!!!!!!!!!!!!! За миг дори не бих допуснала детето ми (особено пък на 2 годинки!!!!!!!!!) да остане насаме с човек, който...употребява наркотици (мило се изразяваш, но те разбирам защо).

Сигурно би му помогнало на "почти бившия" ти мъж, ако вижда детето си и се осъзнае, НООООО едно дете не бива да бъде излагано на риск и да се ползва като терапия. За терапия си има специалисти и съответни здравни заведения!

Кака Лина ти го е написала и юридически по-обосновано.
ПАЗИ СИ ДЕТЕНЦЕТО!!!!!!!!

# 6
 • София
 • Мнения: 6 980
...Не знам какво да правя,моля дайте ми съвет-да искам ли забрана за достъп до детето или просто да замълча в съда и да присъствам на всички бъдещи срещи между баща и син, определени от съдията ?

Би следвало да кажеш за неговата зависимост на адвоката си. Той ще ти даде най-добрия съвет как да действаш.
На твое място аз бих поискала срещите да са задължително в мое присъствие и ограничени като време, не бих си 'премълчавала' подобен факт в съда.

# 7
 • (беше) София
 • Мнения: 911
Дори напротив!!! Това е факт, който задължително трябва да се отбележи в протоколите, според мен

# 8
 • Велико Търново
 • Мнения: 357
Аз бих се борила за лишаване от родителски права, така всичко ще си зависи от теб, пък после като прецениш пак може да разрешиш срещи с бащата, но така ти ще контролираш честотата им и ще са в твое присъствие.
Може да е гадно и крайно, ама всеки пази него си, в този случай - детето си!

# 9
 • MA
 • Мнения: 820
Като човек сблъскал се отблизо с наркоман, бих ти препоръчала да положиш всички усилия да ограничиш и сложиш под контрол отношенията за бившия ти с детето. Особено ако става дума за зависимост към хероин. В никакъв случай не оставяй детето само с него. Ако се налагат срещи само в твое присъствие.

# 10
Благодаря Ви за бързия отклик по темата, да Ви призная За първи път се престрашавам да споделя въпросния проблем с хора извън кръга на  най-близките ми,а повярвайте ми и на тях не ми беше лесно да разкрия истината.При втората среща с адвоката ми по бракоразводното дело, му споделих цялата история на решението ми за приключване на брака,тои даде идеята да не лишавам бащата от родителски права,но да има достъп до детето само при представени  отрицателни тестове за наркотици за достатъчно дълъг период от време преди самото свиждане,както и тест от самият ден на срещата, която задължително да се извършва в мое присъствие.Аз обаче съм доста скептично настроена защото първо:-ясни са ми колко машинации могат да се правят с въпросните тестове ;  второ: -мисля че трябва да измине доста време, през което той да покаже  че е загърбил пристрастеността си, за да е възможно  аз да не се притеснявам че може да изложи детето  и мен на риск по време на срещата,а и извън нея;. Обичам безкрайно много детето си и ще направя всичко което зависи от мен за да го предпазя от всякакви негативи ,които могат да го травмират или недай си Боже да му навредят.Като се върна назад, имало е толкова моменти  в които малкият е бил изложен на риск/ а аз  не съм била наясно/, че за нищо на света няма да допусна това да се повтори!Благодаря Ви за съветите,нямате представа колко ми улекна като се реших да напиша историята във форума,естествено спестявам доста гадни факти и случки,но такъв спец съм станала по проблема с наркотиците че мога да бъда полезна на всички които имат питания по тази ужасно болезнена тема/не пожелавам на никой да се сблъсква с проблема по никакъв повод/!

# 11
 • Варна до морето
 • Мнения: 2 655
За този проблем, които е много сериозен трябва да се консултираш с адвоката си.
Аз лично, не като адвокат бих възпрепятствала всякакъв достъп на децата ми до хора наркотично зависими.

# 12
 • Мнения: 40
Спред мен детето да се вижда с баща си при условие , че той приема наркотични вещества е повече от неприемливо. Ако все пак се налага детето и бащата да се срещат ще е по- добре ако можеш и ти да присъстваш.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт