Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 апр. 2005, 18:51 ч.
  • Преглеждания  1 878  Мнения  18  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 4 358
Я сега един въпрос - когато правите кекс, бъркате ли тестото (когато вече сте сложили брашното) с миксер?

Реклама
# 1
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Желателно е да не се бърка повече с миксер,спада сместа.По възможност с тел внимателно или с дървена или пластмасова шпакла се разбърква.

# 2
мале аз тия подробности не ги знаех. Карам все с миксера  Embarassed - ама пък са ставали, не съм имала оплаквания от ненадуване Grinning

# 3
  • сред цветята
  • Мнения: 3 033
Зависи, но май най често бъркам с лъжица накрая.

# 4
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Аз бъркам с миксер и след слагането на брашното, но когато правя кекс, при който разбивам отделно жълтъци и белтъци, след прибавянето на белтъците, бъркам с дървена лъжица:)

# 5
  • Мнения: 4 373
Цитат на: natalyna
Аз бъркам с миксер и след слагането на брашното, но когато правя кекс, при който разбивам отделно жълтъци и белтъци, след прибавянето на белтъците, бъркам с дървена лъжица:)

И аз така!

# 6
  • София
  • Мнения: 1 655
Аз от както открих този чалъм, блатовете ми за торти и кексовете тип пандишпан стават много пухкави. Добавям брашното постепено и бъркам с дървена лъжица само в една посока не много енергично. Също мисля че има значение и съда в който се приготвя сместа - трябва да е пластмасов.

# 7
  • Den Haag
  • Мнения: 1 352
Малко се откланям от темата,но моля кажете и техниката на печене, че все не ми става пухкав? Embarassed

# 8
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 597
Цитат на: dianab78
Малко се откланям от темата,но моля кажете и техниката на печене, че все не ми става пухкав? Embarassed


Първо пускам да се пече само отдолу и като се понадигне малко пускам и отгоре.

# 9
  • Den Haag
  • Мнения: 1 352
Цитат на: logo5ka
Цитат на: dianab78
Малко се откланям от темата,но моля кажете и техниката на печене, че все не ми става пухкав? Embarassed


Първо пускам да се пече само отдолу и като се понадигне малко пускам и отгоре.

Загряваш ли предварително фурната?

# 10
  • Мнения: 4 358
Сега ще ви кажа защо питам  Grinning
От моята баба (стар кулинар) знам, че колкото по-малко се бърка тестото след слагане на брашното, толкова по-хубави и пухкави стават сладкишите. За миксер изобщо не се и помисляше.
Мойто мъж реши да ми покаже какъв майстор е и започна да приготвя на масата продукти за кекс. Когато го видях, че бърка с миксер след като е сложил брашното се подсмихнах и му казах, че от това кекс няма да стане.
Добре, че не си заложих дипломата  ooooh!  - снимка 1, снимка 2, снимка 3

# 11
  • София
  • Мнения: 3 302
Цитат на: tedi_b
Сега ще ви кажа защо питам  Grinning
От моята баба (стар кулинар) знам, че колкото по-малко се бърка тестото след слагане на брашното, толкова по-хубави и пухкави стават сладкишите. За миксер изобщо не се и помисляше.
Мойто мъж реши да ми покаже какъв майстор е и започна да приготвя на масата продукти за кекс. Когато го видях, че бърка с миксер след като е сложил брашното се подсмихнах и му казах, че от това кекс няма да стане.
Добре, че не си заложих дипломата  ooooh!  - снимка 1, снимка 2, снимка 3

Не виждам причина да не стане такъв хубав кейкът, какъвто си го и снимала. Ако няма разделяне на жълтъци от белтъци, няма пречка и след прибавянето на брашното разбиването на тестото да продължи с миксера. Целта е да се вкара колкото може повече въздух в тестото, а това може да стане само с разбиване. От баба си знам, че е добре да се бърка в една посока, като се разбива, обаче от свекърва си възприех и друг начин - да се бърка на осморка. Като почнах така, какви кейкове стават...преливат от формата Grinning
Когато се прибавят белтъците към останалата смес, се бърка нежно, за кратко време и с дървена лъжица. Особено важно е печенето, но за него толкова много писах напоследък, че не бих желала да се повтарям и да ставам досадна. Там правило № 1 е: не отваряйте вретичката на фурната в първите 25 минути.

# 12
  • Мнения: 4 358
Karimma, къде беше преди няколко дни, та да не се излагам така пред мъж ми  Laughing
Никога не съм можела да правя хубав кекс и по едно време изобщо се отказах да правя. Ей такива съвети като твоите много ми липсват  Rolling Eyes

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 2 259
Бъркам с миксер, да Grinning . И моята кръстница ми е казвала, че не трябвало много бъркане и миксера да го забравя, но аз от кексовете си рекламации нямам Wink . Всъщност има значение, когато се добавят отделно разбити на сняг белтъци - тогава с лъжица, но аз рядко правя нещо такова засукано. Рецептите ми са с цели яйца и карам с миксер по правилото на Karimma - бъркам само в едната посока, ще взема и на осморки да пробвам.

# 14
  • Мнения: 1 349
Цитат на: mam4e
Бъркам с миксер, да Grinning . И моята кръстница ми е казвала, че не трябвало много бъркане и миксера да го забравя, но аз от кексовете си рекламации нямам Wink . Всъщност има значение, когато се добавят отделно разбити на сняг белтъци - тогава с лъжица, но аз рядко правя нещо такова засукано. Рецептите ми са с цели яйца и карам с миксер по правилото на Karimma - бъркам само в едната посока, ще взема и на осморки да пробвам.

И аз така. И няма провали. То на кекса чалъма му май е повече в печенето. И в бакпулвера - с Др. Йоткер ми се получават по-хубави. Аз пека в загрята фурна и отначало покривам отгоре да се надуе хубаво. Ако нямам фолио подръка, ползвам намокрена хартия, поръсена със сол.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт