Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 окт. 2007, 02:08 ч.

Ле4ение или и още нещо....???

 • 1 547
 • 21
 •   1
Отговори
Мили моми4ета, какво да правя?

Днес полу4их поредия  си 5- ти спонтанен аборт(много ми е болно, но желаниято за беб4е е по силно  от вси4ко).  Имам киста ве4е 4 см голяма( за която ми казаха две бг генколожки и тук го потвьрди друга но евреика,а шведските генеколози постоянно ми повтарят 4е няма нищо,ама мен си ме боли понякога а има промяна и в продьлжителността на цикьла)и менструацията преди последната бременност беше по оскьдна и с много по кратка продьлжителност.

 Притеснява ме тази киста как да я лекувам? Проблем е как да си задьржа и износя беб4ето .

След едно годишни изледвания все ми казват 4е няма при4ина за да правя тези сонтанни аборти и 4е вси4ко ми е на ред.Но абортите са резултат,от какво един Господ знае.
Живея в Sweden-Stockholm  само на пьрвия и предпоследният ми аборт(кьдето бях на косьм да умра,загубих по4ти 2 лита крьв нямах сили да се дьржа на краката си и ми се виеше свят,мьжьт ми ме откара в болницата кьдето припаднах и едва тогаме ме вкарали в операсионната след това дьлго не можех да доида на себе си бях сьс крьвно 56 на 39 и 1- те две седмици след кuртажа губех равновесие и много бьрзо се изморявах)са правени в болница останалите сьм си била в кьщи,и само дето им водят статистика(матката се е из4иствала от самосебе си).

Мили мои, много Ви моля, даите ми сьвет какво да правя.

# 1
 • B HONDA CIVIC
 • Мнения: 2 423
Jacque  това което описваш е страшно  Shocked трябва да има причина за тези спонтанни аборти.
Къде прави иследванията там ли и как така ти няма нищо като абортите са на лице какви са тия доктори?? #Cussing out
Правила ли си лапароскопия да се види дали кистата не е ендометриозна. Thinking
Моя съвет ако можеш да си дойдеш в България имаме добри лекъри може да са малко но са добри Peace
 Какви иследвания си правила newsm78
 

# 2
 • близо до София
 • Мнения: 1 986
Съжалявам мила! Майчето ти е казала ,ако можеш ела си в България да си направиш изследвания тук. 

# 3
 • Мнения: 4 321
Много, много съжалвам Sad

Генетични и имунологични изследвания правили ли сте?

# 4
 • под земята.... (може и да съм картоф)
 • Мнения: 939
момичетата са го казали какво да направиш... мога само да ти съчувствам... дано скоро имаш бебече Hug

# 5
 • София
 • Мнения: 1 950
Определено имаш някакъв проблем. 5 аборта са много Sad Hug
Генетични и имунологични изследвания на теб и на партньора. Хубаво са ти казали момичетата да си дойдеш тук и да се довериш на българските доктори. Очевидно там, където си нещо пропускат. Кистата също не е за пренебрегване.
Мила преживяла си големи страхотии, пожелавам ти да са били за последно Hug Praynig

# 6
 • Мнения: 712
Нека и аз да кажа, не е възможно да няма причина за толкова на брой повтарящи се аборти. Чисто анатомично няма проблем, така ли...  Thinking Аз не съм имала бременност досега, но моята... свекърва ли се казва?, на половинката ми майка - е имала 3 аборта поради двурога матка. И накрая с 8 месеца лежане е износила своите близнаци.
Но ако при теб е нещо такова, би трябвало да са го открили, нали? Все пак... ела си и направи пълни изследвания. Все нещо трябва да излезе. Успех!

# 7
 • София
 • Мнения: 3 378
Jacque, всъщност на базата на какви изследвания ти казаха, че всичко ти е наред? 5 поредни аборта без да има обективна причина е направо абсурдно! Нека български гинеколози ти направят щателен преглед + пълни изследвания на репродуктивни хормони, имунологични и генетични. Ако има съмнения за ендометриозна киста, възможно е да се наложи лапароскопия и лечение.

Желая ти повече никога да не се повтори този ужас, който изживяваш днес  Hug Вместо това скоро да има 9-месечна бременност със щастлив финал!   bouquet

# 8
 • София
 • Мнения: 7 718
Jacque, съжалявам Sad Sad Sad.
Обаче за всичко това си има причина и да стоиш и да страдаш без да предприемеш нещо не е правилно.
Трябва да мислиш за генетични и имунологични изследвания. Предполагам, че кюртажа са ти отгледали матката за органични причини.

# 9
 • в Австрийско...
 • Мнения: 1 951
Много съжалявам за това което си преживяла  Sad Освен за генетични и имунологични и аз не се сещам за друго. Успех и дано скоро се намери причината  Hug

# 10
 • София
 • Мнения: 1 334
Миличка, просто нямам думи Sad ... живееш в ад
Да се твърди, че след 5 неуспешни бременности всичко е наред е безумно! Това в България е недопустимо!
Невероятно, да не кажа абсурдно е да няма причина ... Правила ли си генетични и имунологични изследвания? А съпруга ти изследвал ли се е?
Не са ли ти казали от какъв тип е кистата?
Забравих да отговоря на въпроса от темата ... И правилно доагностициране, И лечение, И още нещо ти е необходимо, мила
Не губи надежда, скъпа  Hug Трябва да има начин да станеш майчица; моля се да го намериш по-скоро Praynig

# 11
Благодаря Ви мили4ки за отзив4ивостта!

Кистата ми е множественна,поне така ми каза докторката от Варна. Правиха ми всякькви вьзможни крьвни изследвания на мен и сьпругат ми,и казаха 4е там вси4ко е наред.Вземаха ми емителна тькан от шииката на матката на третия ден от цикьла ама сьс каква цел не знам но от там резултат още нямам.А за генети4ни и имунологи4ни изследвания не са ми правили.
Тук вси4ко е прекалено разтеглено вьв времето 1-во се записваш за тези изследвания и 4акаш 3 месеса докато ти доиде реда после още толкова за резултат и така се повтаря за всяко изследване а времето си лети.Ако ли пьк ти е невьзможно да отидеш на определената дата си дльжен да се обадиш до 4 4аса преди прегледа ина4е си заплащаш все едно 4е си бил на преглед и за отлагането ти дават друга разсро4ка от още един месес,и всеки пьт си при разли4ен лекар.Вси4ко това за дьржавните болници.Но аз успоредно сьс тях ходех и в 4астни е там е малко по бьрзо в разтояние наи- много на месес се правят изледвания и полу4аваш резултат. Но на4иньт е абсолутно еднакьв не правят никакви по разли4ни изследвания.
Това 4акане и тази неизвестност така ме изнервя.

Аз ве4е просто сьм от4аяна и се отказах от всякакви изследвания тук. И на мен ми се иска в Бг ама сьм излязла не толкова от скоро и не знам кьде и при кого да отида.Иска ми се да е при лекьр които е надежден и наистина ще ми помогне.Ина4е си идвам до Бг всяка година но много за кратко.
Насо4ете ме Моля Ви кьм някои добьр лекар в Бг които наистина си разбира от работата.

# 12
Не знам на какво се дьлжи но все не мога да преско4а 3-тия месес.Като запо4на да наближавам краяна 2-рия месес от брменеенето и се появяват признаци за кьрвене и така наи-много изкарвам до 2,5 месеса.Тук не предписват абсолутно никакви лекарства за спиране на кьрвене и тук бременни вьобще не лежат в болница за доизносване или задьржане.Лекарите казват пьк и сьс закон го гласуваха от парламента 4е бременността не е заболяване.И по време на бременност не плащат болни4ни. И лекарите винаги казват 4е щом матката изхвьрля плода зна4и тои е бил болен и не желаят да предприемат никaкви интервенции.
Аз разбира се, се бунтувам срещу това вьтрешно си и сьм абсолутно убедена е погрешна практика.Защото в Бг е то4но обратното.
Затова се престраших да пиша тук и да моля наи- горещо за сьдеиствие, за да намеря и аз правилният пьт кьм така дьлгоо4акваното си и желано беб4е.

# 13
 • горе на черешата
 • Мнения: 397
Мисля, че решението на проблема ти е да дойдеш да се прегледаш и изследваш в България. И тук за добрите лекари се чака много, но пък те ти обръщат голямо внимание, изработват ти стратегия за твоя конкретен случай и вървите напред. Във форума ще намериш адресите на добрите клиники и отзиви аз добри лекари. Ти ще си избереш. 

Успех!

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 3 193
О,миличка,много съжалявам за това,което си преживяла,но наистина трябва да направиш имунологични и генетични изследвания,за да се види каква е причината за абортите.Това,което описваш като практика на държавата,в която живееш е убийствено.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт