Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

varna

Мнения: 24
 Моляви да ми кажете ,че тази вечер ще имам специални гости.Ако може и гарнитура към тях
Цитирай


Мнения: 1 802
Моята рецепта е най-обикновена. Нарязвам и начуквам пържолите. Мариновам ги за 2-3 часа със сол, чер пипер, соев сос или унисос (може и чесън да добавиш, ако обичате). След това мятам на скарата или във фурната.
Гарнитурата - обикновено пържени картофки + домати, краставици. Или каквото решиш - картофена салата, зеле ... каквото ти е по вкуса Smile или ако знаеш вкуса на гостите си още по добре
 Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
видя ли в Готварската книга на БГ мама?
Цитирай


Мнения: 7 473
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170310.msg4657857#msg4657857
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
ако пържолките са тънки, бих заложила на кордон бльо или задушени и после запечени с шайба ананас и парче кашкавал.
за гарнитура става задушен зелен фасул със сметана и орехи или други сезонни зеленчуци.
Цитирай


Мнения: 3 865
Ако не е късно, мога да дам две предложения  Wink

Първото - патент на свекърва ми :
Рецептата е много лесна, но изключително вкусна!
Свинските пържолки се начукват и подреждат в тава. Отгоре поръсваш сол, черен пипер и червен пипер / ето това е тънкостта, но не прекалявай - само за цвят и лек привкус/. Нарязваш 1-2 глави лук / не на много едри парчета/ и посипваш върху пържолите, а и между тях. Наливаш малко вода и мяташ да печеш!

Второто ми предложение - любимо мое ястие :
Пържолки на фурна с топено сирене.
Предварително ги запържваш леко - колкото да си променят цвета. Подреждаш в тава. Поръсваш с черен пипер и сол. Малко сол, че сиренето също е солено. Обикновено използвам топено сирене, което е под формата на салам. Подреждаш кръгчетата сирене върху пържолите. Наливаш в тавата съвсем малко вода - половин чашка, дори по-малко. Идеята е соса да стане много гъст.
На това ядене като гарнитура най-много върви картофено пюре или варени картофи.

Да предложа още някоя гарнитура :
1. задушени зеленчуци с масло - маркови, броколи, царевица, грах, по единично или заедно;
2. ориз със зеленчуци - аз го правя с маркови, царевица и грах;
3. ориз с гъби;

Успех ти желая с готвенето за довечера!   chef
« Последна редакция: чт, 18 окт 2007, 16:42 от utro77 »
Цитирай


Мнения: 2 538
Нарязвам месото, измивам го, начуквам пържолите и ги нареждам в купа, като по между им ръся сол, черен пипер, малко червен пипер, чубрица.Заливам със сока на един лимон или портокал и ги оставям да се мариноват.Колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават.
После ги нареждам в тавата и ги заливам с остатъка от сока.
Печеш и ядеш!
Бон апети!  chef
Цитирай

София

Мнения: 6 960
Нарязвам месото, измивам го, начуквам пържолите и ги нареждам в купа, като по между им ръся сол, черен пипер, малко червен пипер, чубрица.Заливам със сока на един лимон или портокал и ги оставям да се мариноват.Колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават.
После ги нареждам в тавата и ги заливам с остатъка от сока.
Печеш и ядеш!
Бон апети!  chef
Точно така ги правя и аз.С няколко допълнения Very Happy.Държа ги в марината цяла нощ задължително,на сутринта ги вадя и ги подреждам в гювеч.Помежду им слагам гъби,нарязан на едри кръгчета морков,кисели краставички и нарязан на едро лук.Пека на бавен огън в гювеча.Стават перфектни,сочни,вкусни,а всичко,което съм сложила в тях,стои като гарнитурка.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 480
Мога да ти предложа два вида:
1. Пържолите се начукват и запържват леко в мазнина, Нареждат се в тавичка и се покриват с нарязани зеленчуци - аз слагам зелени чушки, моркови, гъби, лук, чесън, нарязани на едро. Подправки - сол, кимион и черен пипер. Заливат се с чаша бяло вино+малко вода, покриват се с фолио и се задушават до готовност.
2. Трябва ти по-дълбока йена глас тавичка. Слагаш пържолите на дъното и покриваш с нарязан лук, гъби и топено сирене. Поръсваш със сол, кимион, черен пипер. Следва втори пласт пържоли, покриваш със същото и така, докато свършат продуктите - последният пласт трябва да е топено сирене. Залива се с бяло вино+вода, покрива се с капак и се задушава.
Гарнитурата и за двата вида е по желание - пържени картофи, картофена салата, прясна салата според сезона, ориз...
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Как ги правя аз: начуквам ги и ги мариновам няколко часа с: соев сос, пикантина, червено вино или бира, черен пипер, сока от 1 лимон, кимион и ги намазвам обилно с пасиран чесън. При поднасянето ги наръсвам с магданоз. Стават на мозък!
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Аз знам, че освен да се мариноват за няколко часа (най-добре една нощ) е хубаво преди да се пекат на фурна да се запържат хубаво от двете страни, така стават мнооооого по-сочни, казвал ми го един приятел готвач  - а и съм го пробвала - стават съвсем крехки и аромата е друг.   Flutter
Цитирай

В метрото

Мнения: 2 715
Начукани, ги намазвам с топено сирене (!!! не пушено), нареждам ги в тавата, подправям (сол, пикантина) и заливам с прясно мляко. 2 часа се задушават (в йена)  Peace
Цитирай


Мнения: 473
 Ето и моята рецепта. Искам да кажа, че няма човек, който да е ял пържолите и да не ги е похвалил. Умря циганката!   Embarassed
 Сложете подправки според вкуса ви. Аз слагам само сол, черен пипер и чубрица. Слагам  пържолите в тавата, поръсвам с олио, слагам малко масло върху всяка, вода. Покривам тавата с фолио и пека 40-50мин. Изключвам фурната, махам фолиото и оставям да се запекат. Стават много сочни. След това можете да сложите пушено сирене с малко сос от тавата във микровълновата да се разтопи, заливате пържолите и готово.
 Понякога ги правя преди обяд и преди да ги сложа на масата само затоплям в микровълновата фурна.
« Последна редакция: пт, 19 окт 2007, 12:28 от sladur4e*2 »
Цитирай

София

Мнения: 10 658
За пържоли да добавя също, че много върви синьо сирене като сос или поставено в разрязаната пържолка /като джоб/.
Кориандър като подправка е божествена за свинко /това от Звездев го знам, а и вече лично го прилагам/, но се слага малко, защото е силна.
Цитирай
вивиан,bili mi kazala kak pravish sosa ot sinio sirene.  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора