Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Някой може ли да даде рецептичка?
Цитирай


Мнения: 3 332
Можеш да направиш...
Бисквитена торта с мармалад и маргарин
Необходими продукти:
3-4 пакета обикновени бисквити
150-200гр. маргарин
2-3 пюрени бурканчета от мармалад
захар
кафе
Приготвяне: Правиш около 200-300гр кафе. В още горещото кафе потапяш бисквити и ги редиш в тавичката, намазваш ги със смес от маргарин и мармалад. Отгоре редиш още един ред и така докато свършат бисквитите. Приятен апетит!
Цитирай


Мнения: 1 802
Лесен сладкиш

2 яйца
1 кисело мляко
2 ч.л. хлебна сода
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
2 ванилии
3-4 с.л. какао

за глазурата
4 с.л. маргарин
2 с.л. вода
5 с.л. захар
2 с.л. какао

Разбиваш яйцата със захарта. След което прибавяш киселото мляко в което си разтворила содата, олиото, брашното, какаото и ванилията. Всичко се размесва добре и се изсипва в намаслена с олио.
Пече се около 30 минути на 200 градуса.

Глазура - разстапяш си маргарина с водата, захарта и какаото и се разбърква добре.
Изстиналия блат се залива отгоре и отстрани с глазурата и се посипва с кокосови стърготини.

По принцип всички рецепти които са с чисто масло, можеш да замениш със маргарин!   Peace
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Благодаря ви за чудесните предложения момичета.Ще гледам да спретна нещо днес Laughing
Цитирай


Мнения: 3 332
Благодаря ви за чудесните предложения момичета.Ще гледам да спретна нещо днес Laughing
и да се похвалиш как се е получило
Цитирай

София

Мнения: 1 035
по принцип всички сладкиши, които са с масло, могат да бъдат приготвени с маргарин.
 Ама на теб защо ти е това? по здравословни или някакви други причини? Защото маргаринът всъщност Sick е доста по-вреден от маслото. По-добре с растителна мазинна, ако проблемът е алергия - например орехово олио или от гроздови семена - къде-къде по-вкусно и полезно.
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
По принцип ползвам масло, защото е по-полезно, а и по-вкусно, но имам маргарин, който искам да употребя, за да не си стои така в хладилника.
Реших да спретна сладкиша на Елеонора, но фурната ни явно не е в ред и не се изпече хубаво.
Другия път ще заложа на бисквитената торта. Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.