Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 18 окт. 2007, 18:48 ч.
  • Преглеждания  12 859  Мнения  34  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 7 474
Скоро не бях пускала нищо ново Mr. Green
Време беше да споделя и тази рецепта  Hug
Дано не се повтарям с тази, че има 50 поне с ябълки пускани Laughing Rolling Eyes



Сладкиш с ябълки и орехи

Необходими продукти:


1 кг. ябълки
125 гр. меко масло
1 чаша захар (ползвам от тези глинените с дръжка ooooh!)
1 1/2 чаша брашно (да стане като за кекс тестото)
3 яйца
1 кафена чаша прясно мляко
1 чаша наситнени орехи
1 бакпулвер
1 ванилия
канела

Разбивате мекото масло и захарта добре,
добавяте жълтъците и пак разбивате,
добавяте прясното мляко и брашното смесено с бакпулвера,
ванилията и канелата.
Отделно разбивате белтъците на сняг
 и с лъжица леко ги разбърквате с горната смес.
В намаслена тава изсипвате 2/3 от сместа,
отгоре изсипвате настърганите ябълки и орехите и
покривате с останалата 1/3 от сместа ябълките
(ако трябва с лъжица го размазвате).
С клечка за зъби надупчвате сладкиша и
слагате да се пече в загрята на 200 градуса фурна.
Пече се до зачервяване около 50 мин.
Ако видите, че отгоре загаря сложете фолио.
Проверявайте с клечка кога е готово.
Като изстине го поръсвате с пудра захар!

Това е, много е вкусен. Добър апетит!

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 19:26 от L е о

Реклама
# 1
  • В метрото
  • Мнения: 2 715
Добре!
Ще го направя  Peace (защото пише 18+) Иначе щях дапрецакам детето.
А 220 градуса колко означава на печка с 4 степени?

# 2
  • Мнения: 7 474
А 220 градуса колко означава на печка с 4 степени?

Предполагам 3  Rolling Eyes

# 3
  • София, България
  • Мнения: 1 877
днеска е баницата, но утре ще го направя този сладкиш!!! eat
Благодаря ти Лео! Hug

# 4
  • Гледай прогнозата за времето
  • Мнения: 75
Сладкишите с ябълки са много вкусни.Май сега им е сезона. Laughing
Може ли, ябълките да са нарязани на половинки и сложени отгоре?

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 379
Да, правя подобен, не точно такъв. Винаги когато слагам ябълки, освен канелата и орехите добавям 4-5 ситно начукани зърна карамфил. Не знам продават ли сег, предполагам да, но аз си имам внушително количество отдааааааааааавна... Ароматът на сладкиша става още по-наситен.

# 6
  • Мнения: 7 474
Сладкишите с ябълки са много вкусни.Май сега им е сезона. Laughing
Може ли, ябълките да са нарязани на половинки и сложени отгоре?

 Thinking Може, защо пък не  Laughing


Даже си мисля, че и малко стафиди няма да навредят  newsm78

# 7
  • Мнения: 2 829
ще се пробва-- Peace
7 касетки с ябълки има в нас Mr. Green

# 8
  • Варна
  • Мнения: 2 379
Мънки, хвърли по трасето да се дотъркалят, че аз нямам и ще купувам. Hug

# 9
  • Гледай прогнозата за времето
  • Мнения: 75
Една кратка рецепта от мен.

Едно пакетче меки бисквити/без дупка/ "Руен"
125гр.масло
3 яйца
чаша захар
чаша брашно
3 ябълки

Маслото се разтапя в тава.Върху него се редят бисквитите.Ябълките се нарязват на резанчета/необелени/ и се редят върху бисквитите.Разбива се смес от яйцата,брашното и захарта и се изсипва отгоре.Пече се на слаба фурна 45мин.Ръси се спудра захар.

На рискувалите да опитат - НАЗДРАВЕ!
Лео,в никакъв случай не ме приемай като конкурент. Grinning

# 10
  • Мнения: 7 474

Лео,в никакъв случай не ме приемай като конкурент. Grinning

  Hug Ти си ми другарче, а и тази рецепта съм я правила, става също много вкусно  Crazy

# 11
  • Мнения: 805
В намаслена тава изсипвате 2/3 от сместа,
отгоре изсипвате настърганите ябълки и орехите и
покривате с останалата 18+ от сместа да покрие ябълките
(ако трябва с лъжица го размазвате).

С клечка за зъби надупчвате сладкиша и
Лео,супер звучи,скоро ще се пробва.

Ама имам две питания. newsm78
Защо пишеш "18+" и защо след изливането на тестото в/у ябълките се дупчи с клечка за зъби?

# 12
  • Мнения: 7 474
Ама имам две питания. newsm78
Защо пишеш "18+" и защо след изливането на тестото в/у ябълките се дупчи с клечка за зъби?

Грешно съм го написала 1/3 е, поправих го  Hug
А се дупчи, за да не се издуе много сладкиша или
поне така си мисля  Rolling Eyes Така ми е записан в тефтера  Laughing

# 13
  • под голямата лоза
  • Мнения: 7 724
А 220 градуса колко означава на печка с 4 степени?

Предполагам 3  Rolling Eyes
Тц. 220 си е направо четворка... Wink

# 14
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Leo още утре ще я пробвам   Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт