Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 139
Момичета, много ги обичам тези бисквитки...



... и много бих искала да знам как да си направя у дома.
Странно ми е, как тестото е омесено с шоколадови парченца, не е само отгоре, а не се е разтопил? newsm78

Някой има ли рецепта, правил ли е?

Мерси, предварително   bouquet

Цитирай


Мнения: 119
Ето ти моята рецепта, надявам се да ти хареса, аз също ги обичам много
4 1/2 чаши брашно
2 лъжички сода
2 чаши масло, размекнато
1 1/2 чаши кафява захар
1/2 чаша захар
2 пакетчета пудинг
4 яйца
2 лъжички екстракт от ванилия
4 чаши шоколадови парченца
2 чаши счукани орехи
Маслото, захарта и кафявата захар се разбиват до гладък крем, прибавят се двете пакетчета смес за пудинг. След като се разбият добре се прибавят яйцата и ванилията, после брашното, пресято със содата. Най-накрая се прибавят шоколадовите парченца и ядките. Вземаме от сместа с лъжица и поставяме върху хартия за печене. Пекат се на 175 градуса около 10-12 мин, докато ръбчетата им станат златисти
Аз ползвам пудинг ванилия и шоколад - така половината сладки стават ванилени, а другата половина шоколадови. Ядки не съм слагала  Wink
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
И аз много ги обичам тези бисквитки и може да се пробвам да ги направя
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Аууууууууууу,разкошни са!!
В германската верига магазини LIDL продават от тези бисквитки, голям фен съм им. Very Happy
Досега не съм ги правила обаче...
Задължителна ли е кафявата захар?

Цитат
Пекат се на 175 градуса около 10-12 мин, докато ръбчетата им станат златисти

...а фурната трябва ли да е предварително загрята?
Цитирай


Мнения: 6 142
Кафявата захар в този род бисквитки ги прави по-дъвчащи, т.е. да не са така хрупкави и ронливи. на тия бисквити това им е чара. И разбира се, внимаваш да не препечеш, защото пак ще станат твърди.

Кафява захар има вече навсякъде и не е скъпа, по-добре си купи половин кг., няма да съжаляваш.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 508
Platypus имам въпроси. Лъжичка какво ще рече, чаена или кафяна? За чашите предполагам, че са чаени.
И 2 лъжички екстракт от ванилия с колко пакетчета ванилия могат да се заменят?
Има ли значение вида на шоколада?
Цитирай


Мнения: 119
Извинявай Tedulina, отдавна не съм влизала, отговарям, дано не съм се забавила прекалено - лъжичката е малка, не супена, аз не знам каква е разликата между чаена и кафяна  Embarassed
А ванилията заменям с едно пакетче ванилия на прах или няколко капки есенция
Надявам се да съм била от помощ, макар и закъсняла
Цитирай


Мнения: 805
Сладките на Platypus са много вкусни.Правих ги преди време-по 1/2 доза спудинг ванилия и 1/2 доза с пудинг шоколад,повече ми харесаха с пудинг ванилия
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Още един въпрос - за самите chocolate chips, има ли изобщо такива на нашия пазар? Аз май не съм виждала  newsm78
Има ли по-добър заместител от самонаръчно нарязан на парченца /или каквото там се получи  Rolling Eyes защото на мен все не ми се получават/ шоколад?

А, и за пудинга - обикновен с варене ли се слага?
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Направих ги, нарязах шоколад на парченца - чупи се и стават различни и не ми харесва така.
Самите кукита ми се получиха доста хрупкави, а не като оригиналните американски - мекички по средата.

* * *
след няколко часа в кутията за сладки станаха много по-приятни.
« Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 01:55 от Rumya »
Цитирай


Мнения: 1 782
Ето рецептата на съпруга ми:

2 1/4 ч. брашно -540гр
1 ч. л. сода бикарбонат-5гр
1 ч. л сол-5гр
1 ч. кр. масло-240гр
3/4 ч. бяла захар-180гр
3/4ч. кафява захар-180гр
1 ч.л. екстракт ванилия-5гр, може една-две от ванилията на прах, течната е по-ароматна тук
2 яйца
1 3/4 ч. шоколадов чипс ( правели сме в Бг с шоколад Своге)- около 1.5 шоколада

Предварително загрята фурна-190-200С

Смесете  първите три съставки в малка купа. Разбийте двата вида захар и маслото+ванилията до кремообразна смес.
Прибавяйте яйцата едно по едно, като разбивате след всяко.
Добавете брашното постепенно.
Разбъркайте шоколадовият чипс.
С лъжица слагайте от сместа на "топки" в неомаслена тава, като се оставя разстояние между всяка, тъй като се "разливат"

Печене: 9-11 минути, или до златисто-кафяво. След като извадите оставете поне 2 минути да изстинат в тавата, след това ги преместете на решетка докато изстинат напълно.
По- принцип когато са готови, изглеждат почти недоопечени, но докато са още горещи извън фурната продължават да се готвят.
Дано ме разбрахте, че как го написах Embarassed

Това са любимите ни кукис Love
Написах грамажа, защото мисля, че има малка разлика в мерките тук и в Б-я. За всеки случай Wink
Шоколада не се топи Peace


Цитирай


Мнения: 119
Странно защо са ти се получили хрупкави  newsm78
Може би си ги попрепекла, аз като ги правих за първи път и тези 10 мин ми се видяха много малко, но всъщност са съвсем точно. Стават мекички и ммм вкусни. Иначе chocolate chips има и в България вече - Пикадили и Хит мисля със сигурност, а може вече и на други места  Peace

benson10 записвам и твоята  Hug
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Странно защо са ти се получили хрупкави  newsm78
Може би си ги попрепекла
Не е това, имам голям опит с печенето им ежеседмично, но в Щатите ги пекохме с готова смес от кутия, и само добавяхме яйца и масло  Wink

Склонна съм да мисля, че може да е от кафявата захар, която не беше влажна и тежка, а по-скоро приличаше на бялата, но оцветена  Confused може и да съм попаднала на менте  Tired
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ооооо, това са любимите ми бисквитки!!!
Ама нещо ме мързи да си ги приготвя....  Sad
Цитирай

Paris

Мнения: 1 712
benson10, содата гаси ли се? Иначе неприятно се усеща.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора