Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 окт. 2007, 11:26 ч.

Прясна варена царевица - с какво?

  • 2 742
  • 12
  •   1
Отговори
  • SK
  • Мнения: 352
Днес на пазара видях пресни царевици - изглеждаха толкова апетитно, че купих без да се замисля как ще ги готвя и най-вече с какво? Имате ли някакви идеи? Искам да я сваря царевицата и явно ще бъде като гарнитура, ама към какво...  newsm78  Мъжът ми от една седмица държи да се храним здравословно... Crazy  и вече се побърквам - без месо, без сирена и кашкавали, че има висок холестерол Sad и така...
Дали не може някак си да се комбинира с риба тон и някаква салата?  Thinking 

# 1
  • weltweit
  • Мнения: 6 301
Уф, на мен комбинацията царевица с риба хич не ми допада, пък била тя и риба тон  ooooh! ама аз по принцип и не обичам царевица, де  Blush царевицата се ползва за направа на брашно и хляб, така че можеш да я ползваш просто като гарнитура към салатата, слагаш я като хляб на масата и който иска си взима  Thinking щото гледам месо и млечни не ядете, не ми идва нищо друго наум.

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 719
салата айсберг с царевица и домати или зеле с царевица и морков Sunglasses

салата от царевица, чушка, морков и кисела краставичка

кюфтета от царевица.

правя понякога едно мексиканско ядене: сварен ориз, сварен червен боб и царевица се смесват, приготвя се лютив доматен сос и се залива.

# 3
  • Мнения: 699
Когато беше сезонът на царевицата аз сварих и сложих в плик във фризера. Сега си вадя по малко и слагам на салати, спагети, ориз, пици. Много обичам салатата, която asyalein вече ти е казала - морков, зеле, царевица  Grinning

# 4
  • Мнения: 2 099
Имаше рецепта из форума за салати от ролца от раци и почти във всяка рецепта има и царевица много си ходят  Mr. Green
Аз обаче съм пробвала само с царевцица от консерва, а другата си я хрускам  Crazy
Има и друг начин можеш да метнеш на фурна или микровълнова с малко масълце , но ако не искаш холестерол незнам ....

  bouquet

# 5
  • Мнения: 423
Салата от печени червени чушки, царевица и шунка,копър по желание.Аз я овкусявам с майонеза, но и  с олио/зехтин и оцет, сол пак е вкусно.За разкош добавяш и маслинки и ето вечерята.
Другото много вкусно, става и за гарнитура, но и за основно за вегетариянци е ориз с царевица, грах, морков, лук и малко черно пиперче, олио, сол.У дома тази гарнитура е на почит.
Винаги можеш да сложиш царевица в салатата  от домати и краставица, да добавиш шунка и маслинки.

# 6
  • SK
  • Мнения: 352
Благодаря за отговорите   bouquet , но аз исках царевицата да я сервирам отделно, защото е прясна, сладка и сочна. В салатите често слагам царевица от консерва или замразена, а пък тази е прясна и затова се чудех като гарнитура към какво мога да я използвам.  newsm78 
За рибата тон си мислех, щото веднъж в мексикански ресторант ядох едни такос с риба тон и към тях ни сервираха такава царевица. Ето така горе-долу изглеждаха тези такос - и на мен ми се ще нещо подобно да измисля, ама нямам такос в момента, затова имам нужда от вашите идеи....  Hug

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 719
aми като гледам това е салата с царевица, завита в такос.

защо не си направиш такос като нямаш?
аз често правя Sunglasses, половинката откача от кеф като има такос.

# 8
  • Мнения: 2 099
aми като гледам това е салата с царевица, завита в такос.

защо не си направиш такос като нямаш?
аз често правя Sunglasses, половинката откача от кеф като има такос.

Такос нещо като палачники ли са?
 Flutter
Сега очаквам и рецептата  Blush

# 9
  • SK
  • Мнения: 352
asyalein, ти си моето спасение!  Grinning  Ако можеш, напиши рецептата на такос!!!  Hug
Ние ги обожаваме, ама много рядко се сещам да купувам....

# 10
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 719
asyalein, ти си моето спасение!  Grinning  Ако можеш, напиши рецептата на такос!!!  Hug
Ние ги обожаваме, ама много рядко се сещам да купувам....

такос са по-малки мексикански тортили.
ядат се с пълнеж както с апоказани по-горе на снимката.
хрупкави са и не са като палачинките.

правя тестото на око, може да се наложи да добавите брашно!!!

Такос

300гр. царевично брашно (може и с фин царевичен грис)
300гр. бяло брашно
малко сол
1 равна ч.л. бакпулвер
1 с.л. олио
около 300 мл топла вода, около 60-70С

брашната се объркват с бакпулвера и солта, прави се кладенче и се слага мазнината и водата.
бърка се бързо с дървена лъжица, трябва да се отделя от стените на съда.
ако лепне добавяте брашно.
трябва да става за месене, но да не е твърдо.

разделя се на 8 - 10 топчета. разточват се на кръг на тънко!!!!

загрява се тефлонов тиган без никаква мазнина. такосите се печат без мазнина, стават бързо , внимавайте да не изгорите!

най-добер е един да точи, друг да пече Wink.

изпечените такоси се завиват в памучна кърпа, за да не изсъхват. трябва да са еластични, за да могат да се пълнят.

за плънката:
аз правя на ситно в различни купички: лук, претрит със сол; кисело краставички, маслини, зеле или айсберг, кашвавал.... абе каквото имам налично. отделно 1 консерва риба тон, изцедена.

правя и сос на млечно-майонезена основа с мексикански подправки, т.е. лют.
много подходящо е и гуакамоле.

мажа такоса със соса, нареждам каквото искам, завивам и преяждам Crazy

снимки нямам, защото изчезват за минути. яде се с ръце и се омазвам винаги Rolling Eyes

# 11
  • Journeys end in lovers meeting.
  • Мнения: 3 036
това е оригинална мексиканска салата с риба тон и царевица, ние много я обичаме, о все пак всичко е смесено  newsm78 риба тон в зехтин -  1 консерва, царевица, пресни домати, 1 глава червен лук, печени червени чушки, може и пресни, лимон и черен пипер и сол. всичко се смесва в този ред: нарязва се лука на ленти, разтрива се добре със сол, отгоре доматите на кубчета, разбърква се да попият ароматите, чушките и царевицата, пак се бърка, най-отгоре рибата тон заедно със зехтина и пак се бърка, подправя се с още сол ако има нужда, една идея черен пипер и лимонов сок на вкус   chef доста е хранителна, направо си е за наяждане  Grinning

# 12
  • Мнения: 1 022
Много вкусна става ако след варенето я запечеш на скара (аз я правя на тиган-скара)

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт