Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

София

Мнения: 2 372
Здравейте Smile откраднах от риболовното списание на мъжа ми рецептата на броя и се получи доста вкусо нещо Smile Smile Smile
2 консерви риба тон / за предпочитане в растително масло/, 3 сварени яйца,  1 кутия топено сирене, копър, сок от лимон, няколко капки соев сос, сол и черен пипер. Сварените яйца се нарязват на дребно и се смесват с добре разбитото топено сирене /може и шопско топено сирене да се добави/ с подправките и всичко се добавя към намачканата риба тон. Украсява се с резени лимон и се поднася с препечени филийки от черен или пълнозърност хляб.

ДОБЪР АПЕТИТ Smile
















Цитирай


Мнения: 2 058
 Hug
Ох, така както си обичам риба ще стане супер, не се и съмнявам, много ти благодаря, че сподели с нас, ще я пробвам още утре  bowuu
Цитирай

София

Мнения: 2 372
оОбещавам да надниквам по-често в риболовното списание Smile
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
И ние в къщи обичаме риба тон така че ще пробвам да приготвя и пастетчето  Wink
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Твоят вариант звучи вкусно!  bouquet

Ето и моят вариант:

1 голяма консерва риба тон в собствен сос
1 пакетче сирене Крема
2-3 с. л меко масло
сок от лимон
черен пипер
и 1 глава лук - ако искате насърган или ситно нарязан в пастета, ако искате нарязан на шайби върху препечена филийка намазана с пастета!
Цитирай

София

Мнения: 2 372
Мммм, звучи много приятно Smile
Ще го пробвам. Прилича ми на една рибена салата "МИМОЗА", която е страхотно невероятна и изпива солидно количество водка Smile Smile Smile Ако я нямата в рецептите си ще Ви я напиша Smile
Цитирай


Мнения: 3 354
Ще го опитам това bowuu
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
GERBER, не питай, ами направо я напиши. Hug
Цитирай

София

Мнения: 2 372
GERBER, не питай, ами направо я напиши. Hug

Добре Smile
Цитирай


Мнения: 957
Много вкусен пастет става дори и с копърка от консерва, като се смеси с кетчуп и пасиран лук.
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Много интересно звучи, ще пробвам непременно  Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 372
GERBER, не питай, ами направо я напиши. Hug

Ето я рецептата + още една:
САЛАТА „МИМОЗА”

Продукти: 6 твърдо сварени яйца, 100 гр. кашкавал, 1 купичка майонеза, 1 консерва риба тон  /най-добре в собствен сос/, 100 гр. масло, 1 глава лук.
Белтъците се настъргват на ренде и се слагат на дъното на чиния. Върху тях си настъргва кашкавала и отгоре му се разстила половината от майонезата. Отгоре се разстила и останалата маойнеза. Следващият ред  е от настърганата глава лук, а най-отгоре се рендосват твърдото масло и сварените жълтъци. Салатата се оставя в хладилник до момента на сервирането.


САЛАТА С МАКАРОНИ

Продукти:  400 гр. макарони ( охльовчета или панделки), 200 гр. шункя, 200 гр. грах,  2 бр. зелени чушки, 200 гр. сирене, няколко маслини за украса.
За заливката: 3 с.л. оцет, сол,  сокът от 1 лимон,  зехтин (олио), магданоз, копър, целина на парченца.
Шунката се нарязва на ивици, а чушките на кръгчета. Прибавят се грахът и сиренето и всичко се смесва в голяма купа със сварените макарони. Добавя се заливката. Салатата се украсява с маслини и магданоз.
Цитирай


Мнения: 649
Ще пробвам  и този вариант. Ние често правим подобен пастет, но вместо топено сирене слагам заквасена сметана. Божествено е, поднася се с  препечен хляб.
Цитирай
Момичета, вие сте страхотни  bouquet  bouquet  bouquet Ще пробвам всички варианти
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Гербер , има леко объркване в рецептата на "Мимоза"- та. Значи там където е пропуснат слоя с рибата, отгоре му се слага останалата майонеза, нали?Или аз бъркам?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора