Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 87 отговора

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здравейте, ето един вкусен и лесен сладкиш според сезона. Рецептата ми е от една приятелка (по-скоро от мъжа на сестра и който е французин). Рецептата е съвсем обикновена, но ме провокира заливката.Получи се много вкусен сладкиш. който бе изяден с такава бързина, че нямах време да го снимам нарязан. Crazy

Следващият път ще направя двойна доза в по-голяма форма!



Френски сладкиш с круши

Продукти за около 6 човека - размер на тавичката(формата) 22 см:

3 - 4 добре узрели средно големи круши
150 г. брашно
100 г. захар
2 яйца
100 мл прясно мляко
3 с.л. олио
1/2 бакпулвер
щипка сол

Заливка:
80 масло
1 яйце
3 с.л захар

Приготвяне:

Пуснете фурната да се загрява на 180°C при обикновена фурна или  160°C при фурна с вентилатор.

Махнете семките на крушите, обелете ги и ги нарежете на филийки.

С миксер разбийте двете яйца с щипка сол и прибавяйте по малко захарта. Бийте до побеляване и утрояване обема на сместа. Отделно смесете брашното с бакпулвера и прибавете към яйцата. Най-накрая по малко прибавяйте и млякото смесено с олиото.

Пригответе си форма за торта или малка тавичка и изрежете за дъното кръг от хартия за печене(за по-лесното отлепяне от дъното). Страните на формата намажете с масло.

Изсипете половината тесто във формата и разстелете добре.
Наредете нарязаните круши, така, че да се запълни формата и залейте отгоре с останалото тесто. Сложете във фурната и печете 30 мин на показаните по-горе градуси.

Към края на печенето си направете заливката:
Оставете маслото да се разтопи на много слаб котлон, прибавете към него захарта и разбитото яйце и при непрестанно бъркане с тел оставете захарта да се разтопи напълно(целта не е карамелизация Naughty) - получава се нещо като жълт сироп.
След като изминат 30 мин. от запичането на сладкиша, извадете го, залейте го със заливката и леко надупчете с вилица, шишче или нож на няколко места за да попие заливката по-добре. Отново го върнете във фурната и печете още 20 мин.

Накрая го извадете и оставете да изстине във формата. Поръсете с пудра захар и поднасяйте полят с карамел! chef
Вярвайте ми - ще свърши много бързо! Peace

Да ви е вкусно!  bouquet



« Последна редакция: пт, 19 окт 2007, 15:36 от natalyna »
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
Оригинално! До сега сладкиш с круши не съм правила. Мерси!!!  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 437
Точно се чудих какво да направя едни круши,че не ми се искаше да ги хвърлям след няколко дни.  bouquet
Цитирай

БГ-изток

Мнения: 764
Наталинка,олиото 3 лъжици ли е....,пропуснала си Laughing
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Наталинка,олиото 3 лъжици ли е....,пропуснала си Laughing

Аха 3.с.л - оправих го!  Hug Love
Цитирай


Мнения: 7 473
Сигурна съм, че ще е превъзходен, както и изглежда   bouquet
Цитирай


Мнения: 3 332
Щях да го направя още сега, ако имах прясно мляко, но за съжаление нямам, утре ще поръчам да ми донесат и най- вероятно понеделник ще го направя.. Такова нещо не е за изпускане! Наталина, както винаги оригинална. Hug
Цитирай

През девет морета в десето

Мнения: 1 909
Въпрос от една мързеливка: а с готово тесто няма ли да стане?

Тук има едни кори за сладкиши, нещо като бутер тесто, които са приготвени със захар, та се чудех дали не са подходящи newsm78
Цитирай

София

Мнения: 10 660
Ох, знам си аз че не трябва да влизам във вашите вкусни теми, изкусителки такива Mr. Green
Цитирай


Мнения: 4 496
Уфф,защо погледнах... Banghead
Утре ще се ходи на пазара за круши... Mr. Green
Цитирай

тялом в Пловдив, духом в Марсилия

Мнения: 987
тькмо днес се чудих с какво да разнообразя " сладкишовата " диета на моите гарджета...
ще го пробвам утре
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Въпрос от една мързеливка: а с готово тесто няма ли да стане?

Тук има едни кори за сладкиши, нещо като бутер тесто, които са приготвени със захар, та се чудех дали не са подходящи newsm78

Здравей chumbi! Smile

Ами може да пробваш, но няма да е същото, защото това тесто е по-скоро кексово. По начина по който искаш да го направиш ти, ще е като щрудел. Ако искаш пробвай, но не виждам защо те плаши тестото - то не е трудно...
Ако все пак решиш да го направиш като щрудел, наръси върху нарязаните круши галета - тя ще попие излишната влага и корите ще останат хрупкави. А, и ръсни 4 - 5 карамфилчета - много си "тичат" с крушите:)
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Ето на, точно се връщам от бране на круши.  Laughing
Тази рецепта ми идва като по поръчка.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 6 998
Ето на, точно се връщам от бране на круши.  Laughing
Тази рецепта ми идва като по поръчка.
Да идвам на гости тогава Mr. Green
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Наталина-пак с изкушаваща рецепта,утре отивам за крушиииииииии. Hug

С какъв карамел заливаш-карамелизирана захар или готов топинг?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 87 отговора