Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 окт. 2007, 14:54 ч.
  • Преглеждания  5 707  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 021
Търсих, търсих цяла сутрин и нищо не намерих.
Искам да си направя онази туршия, която предлагат в китайските ресторанти като китайска салата от зеле или нещо такова. Съдържа: зеле, моркови, люти чушки, чесън, захар, олио, оцет. Пропорциите на зеленчуците ще ги нагодя, но ме интересува какво е съотношението  олио: оцет :захар. Също така и технологията не ми е много ясна  Rolling Eyes По принцип в къщи почти не ядем туршии и съответно никога не съм правила, та ще помоля за малко разяснения. Благодаря предварително!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 123
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=11.0
ето тук пусни темата си.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 021
Леле  Embarassed срам, срам срам
и се чудя къде ми е темата в готварския!
Моля, някой модератор да ми помогне!

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 333
виж в кръчмарски/ресторантски рецепти, пускала съм там една рецепта.

може и друго да си харесаш оттам.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 021
виж в кръчмарски/ресторантски рецепти, пускала съм там една рецепта.

може и друго да си харесаш оттам.

Аз гледах там, но доколкото си спомням тя отлежаваше 24 часа, или се бъркам? Това достатъчно ли е за да стане на туршийка  newsm78

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 333
виж в кръчмарски/ресторантски рецепти, пускала съм там една рецепта.

може и друго да си харесаш оттам.

Аз гледах там, но доколкото си спомням тя отлежаваше 24 часа, или се бъркам? Това достатъчно ли е за да стане на туршийка  newsm78

нямам идея, не съм яла в китайския туршия. Wink
т.е. тук не предлагат такова нещо.
може да са се напаснали към българския вкус.

# 6
  • София
  • Мнения: 1 806
виж в кръчмарски/ресторантски рецепти, пускала съм там една рецепта.

може и друго да си харесаш оттам.

Аз гледах там, но доколкото си спомням тя отлежаваше 24 часа, или се бъркам? Това достатъчно ли е за да стане на туршийка  newsm78
  Не е достатъчно, аз съм работила в китайски ресторант много отдавна, но помня, че отлежаваше поне една седмица, преди да се предлага на клиенти  Peace

# 7
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 194
Това е любимата ми туршия. Едно от момичетата във форума ми даде рецепта, ама съжалявам, не помня кое беше. Обаче рецептата съм я сейфнала. Не знам дали е същата, но много прилича. И аз мисля да я правя в почивните дни. Ето я:
 Зелева салата по Сечуански

1 кг. китайско зеле или обикновено   
няколко чили чушки   
1 с.л. настърган пресен джинджифил   
1/2 с.л. червен сечуански пипер   
1 с.л. сол , или на вкус   
5 с.л. захар   
5 с.л. оризов оцет   
5 с.л. сусамено олио

Зелето се реже натънки ивички, претрива се със сол и се оставя около 4 часа да почине.
след това зелето се изтисква и се маха водата, която е пуснало. добавят се тънко нарязаните чушлета и настъргания джинджифил.
в тиган се загрява сусзменото олио и се запърват зърната пипер, докато запончат да миришат. добавя се захарта и оцетът и се бърка докато се разтопи захарта. изсипва се върху зелето, разбърква се и пак се чака около 4 часа да се смесят ароматите.
салатата издържа в хладилник...

А ето тази салата я правя редовно и става невероятна. http://www.millionmenu.ru/rus/recipes/collection/drecip4649/ Само че увеличавам количеството на оцета - слагам 1 пълна чаша, защото тук в БГ не съм виждала оцет с концентрация повече от 6%. И добавям малко лют червен пипер за пикантен вкус. Може и люто чушле.

# 8
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 333
Това е любимата ми туршия. Едно от момичетата във форума ми даде рецепта, ама съжалявам, не помня кое беше.

това е моята рецепта Peace
постнах я в кръчмарските рецепти Wink

# 9
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 194
Това е любимата ми туршия. Едно от момичетата във форума ми даде рецепта, ама съжалявам, не помня кое беше.

това е моята рецепта Peace
постнах я в кръчмарските рецепти Wink
За което много мерси   bouquet
Утре ще я правя и ще видим какво ще стане. Мисля да я правя с български подправки, а може да отида и до китайския магазин, ако намеря оригинални, ще взема от тях. Само че количеството на оцета и олиото ми се струва съвсем малко, дали не трябва да се увеличат поне малко  newsm78

# 10
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 333

За което много мерси   bouquet
Утре ще я правя и ще видим какво ще стане. Мисля да я правя с български подправки, а може да отида и до китайския магазин, ако намеря оригинални, ще взема от тях. Само че количеството на оцета и олиото ми се струва съвсем малко, дали не трябва да се увеличат поне малко  newsm78

увеличи ги...аз ползвах по-силен оцет. май всички подправки ще трябва да се увеличат. аз ям с удоволствие пикантно, а тази салата не беше чаааак толкова пикантна Whistling

# 11
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 194
На 1кг зеле колко подправки да сложа?

# 12
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 333
На 1кг зеле колко подправки да сложа?

слагаш по рецептата, опитваш и добавяш докато стане по твой вкус Wink

# 13
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 194
На 1кг зеле колко подправки да сложа?

слагаш по рецептата, опитваш и добавяш докато стане по твой вкус Wink
Ами аз ще взема да сложа дозите на оцета и олиото от тази рецепта http://www.millionmenu.ru/rus/recipes/collection/drecip4649/, че тук съм ги нагласила.

# 14
  • Мнения: 3 452
Не знам,
обаче ми попадна ето това:

http://www.btv.bg/week/?magic=coming&tale=156&s_id=9774

може би ще ти свърши работа  Simple Smile

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт