Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 400
Здравейте,
тази седмица си правих изследване на Инхибин Б по препоръка на гинекологът ми. Резултатът е: 125.33 при реф. стойност (3 ден от МЦ – N>45 pg/ml). Това, че е над 45 pg/ml е добре, но не е ли много високо 125.33?
Правих изледвания и на:
Пролактин - 17.00 при реф. стойности: пременопауза 1,2 - 22,0 ;постменопауза 0,7 - 22,0;
FSH - 1.4 при реф.стойности: фол. 2,0 -10,овул. 6,0 - 24,0, лут.1,5-8,0
LH - 6.5 при реф стойности: фол 1,5-8,0 овул 5,0-24,0; лут 0,2-6,5 ;менупауза 16,0 - 19,0;
Правени са на 3-и ден от МЦ.
Много ме притеснява съотношението FSH/LH. В главата ми е пълна каша, много четох по въпроса за ПКЯ и съм много изплашена. Последния месец нямах овулация, нямах и цикъл и лекарят ми ми изписа Дуфастон, за да го предизвика. Сега съм на Клостилбегит и в четвъртък пак при чичо доктор.
Моля ви кажете ми какво мислите за стойностите на хормоните?
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Инхибин - добре.
ФСХ много нисък.
Предполага се поликистоза, както и нямаш овулация, но без тест за проходимост на тръбите  и спермограма не бих ти препоръчала да взимаш костил бегит.
Цитирай


Мнения: 4 700
И аz като Лали да кажа, че беz снимка zа проходимост и спермограма стимулация не се прави. Как ти е тестостеронът? Иzследвала  ли си СХБГ и естрадиол? Със Щитовидната жлеzа проблеми имаШ ли?
Цитирай


Мнения: 400
Само тези хормони изследвах сега. Тестостеро ми е изследван февруари месец и беше 1.37 при реф. стойност 0.22 - 2.9. Също по това време изследвах ТАТ - 1:160; МАТ - неразчитам кокво пише за него; FT4 - 1.80 при реф. стойност 0.71 - 1.85; TSH - 0.41 при реф. стойност 0.47 - 5.01. Тогава ходих на ендокринолог и той ми каза, че имам съвсем леко засилено функциониране на щитовидната жлеза, но каза, че основния проблем при мен е това, че съм прекалено слаба (колкото и да се опитвам немога да напълнея), изписа ми Калмацин, Герикапс и Фолиева киселина.
Цитирай


Мнения: 4 700
А ТАТ не ти ли е zавиШен. АЗ си мисля, че проблемът слабота идва от проблем с Щитовидната жлеzа (хиперфункция). Но това ми мнение си е мое и аz не съм професионалист.  Thinking
Цитирай


Мнения: 400
Да точно това ми каза ендокринолога "хиперфункция", но събсееем слаба. Предписа ми някакво лекаство - от минималната доза трябваше да пия по половин таблетка 1 път дневно, за да "приспи" малко щитовидната жлеза. Но това "приспиване" и количествата Калмацин 3х1 и Герикапс 2х1, които ми беше предписал доста ме притесниха. На своя глава си взех само витамините и Калмацина и ги пих както е оказано в листовката 1х1. Може би все пак е трябвало да му се доверя. Мисля пак да посетя ендокринолог да видим какво е положението сега.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.