Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
 • Мнения: 117
    Вчера ни доставиха 2-та инфрачервени конвектора от варненската фирма вносител на Applimo , Палома Ком.С тях ще отопляваме дневната и спалнята.Прочетох инструкциите , според които над радиаторите трябва да има пространство от минимум 15 см , аз обаче не искам да си осакатя пердетата , което означава , че няма да си монтираме конвекторите под прозорците , защото аз пък НЯМА да си отрежа пердетата.
    Дневната и спалнята имат обща стена , дали не е най добре да поставим радиаторите от 2-те страни на тази деляща двете стаи стена?Имам предвид , дали ако са поставени така , топлината ще преминава до някаква степен ( пък макар и минимална ) през тази стена?Защото другия вариант е в дневната конвекторът да се монтира на външна за апартамента стена и си мисля ( не зная до колко съм права ) , че така ще се губи топлина.Апартаментът е нов и има външна изолация , ама...незнам...

# 1
 • Мнения: 1 877
Ами ха честито! Дано има с какво да се похвалиш през зимата!

# 2
 • Варна
 • Мнения: 2 397
Пиши колко струват, каква площ ще отоплявате и т.н. Ние също си мислим за конвектор за детската стая, но все още проучваме.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 986
Вчера ни доставиха 2-та инфрачервени конвектора от варненската фирма вносител на Applimo , Палома Ком.---------------Дневната и спалнята имат обща стена , дали не е най добре да поставим радиаторите от 2-те страни на тази деляща двете стаи стена?
Не е добре конвекторите да са разположени на една и съща стена, било то и от двете и страни, в две различни помещения.

Имам предвид , дали ако са поставени така , топлината ще преминава до някаква степен (пък макар и минимална) през тази стена?
Топлината ще е главно върху тази стена и ще я затоплят максимално, а не това е целта на конвекторите. Те трябва да затоплят цялото помещение, в случая цели две - дневна и спалня.

Защото другия вариант е в дневната конвекторът да се монтира на външна за апартамента стена и си мисля (не зная до колко съм права), че така ще се губи топлина. Апартаментът е нов и има външна изолация , ама...незнам...
Напротив, точно така трябва да се разположат конвекторите - на външната стена на апартамент или къща, по възможност под прозореца, защото там е местото, откъдето идва студеният въздух.
В този ред на мисли - най-добре е конвекторите да са разположени или под прозорците или в двата външни края на отопляваните стаи.
(Дали разбра - ако приемем, че двете помещения, които ще отопляваш, представляват един правоъгълник, сложи конвекторите в два срещуположни края, да са максимално отдалечени един от друг, по възможност под прозорци или на външните стени.)
Така ще имаш максимално добро и равномерно отопление и на двете помещения.

# 4
 • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
 • Мнения: 117
    Radostin4eto , благодаря за съветите.В такъв случай ще поставим 1-я конвектор на външната стена на дневната ( тя е външна за апартамента и кооперацията въобще ) , 2-я конвектор ще сложим според съвета на срещуположната стена в спалнята ( тя е вътрешна , граничи със съседите ).
    А сега на въпроса на Красето :
* ще отопляваме 2 стаи , едната е 20 м2 , другата 15 м2 ,те излизат в общо коридорче , което е 4 м2.
* конвекторите са по 2000W ,така ни посъветваха от фирмата , където ги поръчахме , за да може при отворени врати на двете стаи да се топли и коридора.Имаме 2 малки деца , така че смятам за нужно да е топло навсякъде.
* цената е 350лв за брой.
    Надявам се да съм била полезна.

# 5
 • Хасково
 • Мнения: 842
Фирмата има ли сайт?

# 6
 • В най - голямото село
 • Мнения: 1 366
честито!!!

после да се похвалиш и какви са ви сметките за тока....... Joy Joy Joy

# 7
 • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
 • Мнения: 117
    Мноооооооооого се надявам да мога да се похваля със сметките за ток,зашото инче...ЛОШО CryАма и в 2-та случая ще си кажа.Инвестицията не беше малка , дано да има защо.
    Иначе да фирмата вносител има сайт : http://el-otoplenie.com/ ,това е новия им сайт.

# 8
 • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
 • Мнения: 117
А който знае френски ето и сайта на Applimo - http://www.applimo.fr/ , аз не съм от франкофоните и въобще не можах да се ориентирам в него  Simple Smile

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт