Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора


Мнения: 692
Вчера тета ми идва в къщи и ме подсети за тази вкусна салата.
Малко е специфична на вкус, но на нас много ни допада.

В мазнина се запържват нарязана на тънки ивички шунка, разполовени маслини и накрая се слага натрошено сирене. Количеството ми е трудно да преценя, защото го правя на око, но да кажем около 200-300 гр. шунка, 100гр. сирене и 100гр. маслини.

Отделно се прави сос от малко лимон или оцет и мащерка. Сосът престоява поне час в хладилник и се прецежда.

Една консерва зелен фасул или предварително сварен такъв се заливат със соса и запръжката и готово  Very Happy

Да ви е сладко Party
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Звучи супер, имам всичко в наличност, отивам да я спретна и после ще постна и снимка  Hug
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Само да попитам преди да започна - имам и зелени, и черни маслини. С кои ще бъде по-подходящо?  Thinking
Цитирай


Мнения: 4 437
Звучи супер, имам всичко в наличност, отивам да я спретна и после ще постна и снимка  Hug

Хайде искам да я видя.Сигурно  утре ще я направя,че нямам шунка в момента.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
И аз нямам шунка, но имам едни пушени немски наденички, мисля, че ще стане. И вместо мащерка, ще сложа босилек  Confused
Цитирай


Мнения: 692
Само със черни съм я правила. Може би и със зелени ще стане, но не съм опитвала.  newsm78
Само да не пропуснеш мащерката, че без нея няма същият вкус  Hug
Радвам се, че ще пуснеш снимки и аз мислех да я направя, но уж съм на диета, а тя докато не свърши няма да се спра  Embarassed
Дано ти хареса  Hug
Цитирай


Мнения: 692
И аз нямам шунка, но имам едни пушени немски наденички, мисля, че ще стане. И вместо мащерка, ще сложа босилек  Confused
ух, че ме изпревари  Laughing
Ами тета ми ми е казвала, ако нямам мащерка хич да не я започвам така, че не знам  newsm78
А за наденичките - ами пак не знам. Тя шунката е без подправки и ми се струва, че идеята останалите подправки да се усещат  newsm78 Но със бекон съм я правила и пак става  newsm78
Ами не ти помогнах много  Embarassed
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ок, с черни, мерси  Hug . Нямам мащерка,  Sad дано стане и с босилека  Confused Почнала съм я, скоро снимки  Smile

Е, нищо, де, няма да стане за изхвърляне, сигурна съм  Very Happy
Цитирай


Мнения: 4 437
Аз мащерка имам и всичко друго,ама освен да я направя със едни пушени меса дето имам.Ще изчакам снимчицата. Hug
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ще изчакам снимчицата. Hug

То вкусът е по-важен от външния вид  Wink
Ще докладвам  Hug
Цитирай


Мнения: 4 437
Ще изчакам снимчицата. Hug

То вкусът е по-важен от външния вид  Wink
Ще докладвам  Hug

Да бе ясно,ама все пак,защото нали шунка нямам и се чудя.Винаги като правя нещо за първи път,го правя точно по рецепта и вече след това си го променям,ако има нужда. Hug
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Добре звучи.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528


Пробвах, но е топла и пържените маслини имат дъх на повърнато  Crazy Та сега е в хладилника, предполагам, че ще има голяма разлика после  Smile
И да, пушеното обсебва вкуса, по-добре да не е  Peace
Цитирай


Мнения: 4 437
На вид си е хубава,после ще споделиш вкуса,като се охлади.  bouquet
Аз утре ще я направя.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 503
Чубрицата замества липсващата мащерка.  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора