Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 окт. 2007, 16:42 ч.

Детска градина в Ню Йорк

  • 440
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,

Спечелихме зелена карта и ни предстои да заминем за Ню Йорк. Имаме дете на 3 години и се чудя - кой ще го гледа в Щатите, докато ние с баща му работим. Разбрах, че цените на детските градини са много високи - около 1000 долара на месец. Предполагам, че и за постъпване в детска градина са нужни изследвания и други документи. Какви варианти има в Щатите за гледане на деца? Ще бъда благодарна за всякаква информация по тази тема.

# 1
  • Мнения: 1 147
Съветвам те да дойдеш в американската тема, там повече момичета ще ти видят въпроса и ще ти отговорят. Малко по-нагоре е.
Накратко, вариантите за гледане на дете са детегледачка, home based daycare и daycare center. Детегледачките са скъпи, вариант е да се кооперирате с някой, особено, ако детето е по-малко и не искаш да е на градина. home based daycare значи обикновено жена, която от дома си гледа няколко деца, обикновено 5-6. Възможно е да има и помощник, в зависимост от броя на децата, т.-е. ако са над 6 до 12. В подобен тип места има по-семеен тип атмосфера, много хора го предпочитат. Малко е трудно с контрола от страна на родителите, защото няма как да знаеш какво точно се случва, така че е важно да се довериш на човека. При daycare center имаш повече деца, и повече преподаватели. Прилича на нашенската представа за детска градина. Имаш повече сигурност, че се конкролират едни други, а и са взаимозаменяеми, т.е. дори и лелката да е болна, има друг.
Общо взето се търси, като обикаляш на място да видиш как са нещата. И с препоръки. Контролът от страна на държавата не е голям т.е. можеш да попаднеш и на недобро място, така че е важно да събереш информация и да видиш с очите си преди да вземеш решение.
По въпроса за цените, нищо не мога да кажа, това е фактор на местоживеенето. Аз съм в Калифорния, тук е много скъпо, и средната цена на детската градина е около 1500 долара. Майките, които са около Ню Йорк ще имат повече информация.

# 2
Зора,

Благодаря ти за полезната информация!  Grinning

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт